Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

  • 25 457
  • 755
За любимите ни помощници - пералните!
Потърсете съвет, похвалете, споделете!  


Полезни съвети !

1) При монтиране на нова пералня - нивелирайте я добре. Това е от изключителна важност за по-нататъшното използване.

2) Почиствайте редовно машината посредством специалната ѝ самопочистваща програма. Ако пералнята не съобщава сама кога трябва да се почиства, правете го на около 3 месеца, като я пуснете на програма "Памук" на 60 градуса, с препарат за почистване на перални или прах за бяло (една супена лъжица).

3) За да избегнете плесен и неприятни миризми, е добре люкът да е отворен/открехнат, когато машината не работи.

За да избегнете повреди на уреда, предизвикани от колебания в електрическото напрежение,  които гранцията не покрива, то включете уреда към електрическата мрежа посредством предпазващо устройство с автоматичен изключвател!


Старите теми:
Виж целия пост
# 1
Днес писах в сайта на АЕГ да попитам за свързващите китове. Отговориха ми, че са еднакви и трите, макар, че са с различни артикулни номера. Стават за всички модели уреди на марката. Единствено трябва да се спазва изискването за минимална дълбочина на пералнята.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, закупихме си нова пералня BOSCH WGB256A0BY обаче имам проблем с включването на пералнята, първия път като го включихме беше всичко наред показа ми програми и всичко светна в дисплея, след това се изключи и до там. Даже не успях да пусна да се изплакне. Сега опитам и освен премигване на хоум бутона нищо друго не става, къде може да е проблема?
Виж целия пост
# 3
Имам приятелка с пералня и сушилня Бош 8 серия и двете дават грешки на 4-5 месеца са. За Сушилнята идваха 2 пъти от сервиза.
Виж целия пост
# 4
Изключете я от контакта, оставете я за 10 мин и пробвайте пак.
Виж целия пост
# 5
Пробвах сигурно 10 пъти пак не става, май е дефектна за съжаление Sad А толкова много ми беше харесала пералнята …
Виж целия пост
# 6
А ако задържите старт/пауза бутона или и той не е активен?
Виж целия пост
# 7
Не, нищо друго не свети на дисплея освен кръгчето което е за включване… Чакам утре че да се обадя на бош сервиза..
Виж целия пост
# 8
Не, нищо друго не свети на дисплея освен кръгчето което е за включване… Чакам утре че да се обадя на бош сервиза..
Много неприятно, но за съжаление “произведено в Германия” отдавна не е символ за качество. Казвам го, защото се сетих как наскоро една потребителка, която търсеше Миле произведено в Германия, а не в Чехия, ми скочи като  ѝ казах, че няма значение къде е произведена. Разбрах, че при Вас това не е било водещи, а просто пералнята много Ви е харесала 😊
Надявам се, проблемът  да е лесно отстраним и да не се повтаря. Ще съм Ви благодарна, ако после напишете какво е било развитието.
Звънете или пишете директно на Бош:
https://www.bosch-home.bg/service/contact-and-info/contact-pages … telephone-support
Виж целия пост
# 9
Oт кой магазин я купи?
Би трябвало, да я върнете на тях. Да ви сменят пералнята с друга, а не вие да се занимавате със сервизи
Виж целия пост
# 10
Така, така, аз също за току що купена перална, дефектна бих държала замяна с нова бройка или връщане на парите, никакви сервизи.
Виж целия пост
# 11
От технополис е купена пералнята, първо звъннах на тях понеже я сложихме вчера и след това ни изненада 😀 Като им се обадих на технополис казаха да се свърза със сервиза на бош който вече може утре. Ако е дефектна, ще помоля технополис да ми разменят с нова пералня.
Виж целия пост
# 12
Затова от Технополис още 2015 година, спрях да купувам по-скъпи неща. След замяна на телевизор, съпроводен със скандал от тяхна страна. Позволявал съм си евтини неща до 30/40 лева. Гледал съм хубави промоции на техни стоки, но страхът от главоболия и разправии винаги ме е спирал да им дам пари. Проблеми няма при покупка, проблема идва ако трябва да се смени продукт. Първо те пращат в сервиз, 30 дни чакаш и събираш нерви всеки ден, в продължение на 1 месец, в очакване на неизвестна никому развръзка. През това време стоиш без пералня, телевизор или хладилник - според какво си купил. Нямам здраве и нерви да се занимавам с дебили

Както става и в горния случай. За 8 години едно и също мотаене и разкарване на хората. Много ми е чудно тая пералня която тежи 100 кила, кой ще я мъкне по стълби, после до сервиза и обратно
Не мерси от тия
Виж целия пост
# 13
Здравейте, имам и аз пералнски въпрос. Имам комбинирана пералня Hot point на Аристон и като я пусна на пране зацикля в началото на цикъла и може да върти до без край, аз трябва ръчно да й задам изплакване и центрофуга, за да завърши програмата. Дано успях да го обясня добре и някой дали се е сблъсквал с такъв проблем
Виж целия пост
# 14
А източва ли водата, като я превключите ръчно? Само на една програма ли зацикля или на всички?
То май какъвто и да е отговора, ръчни програматори вече няма, по-скоро платката има проблем...
Моята старата беше такава и в един момент вече спря и да източва, освен че не изсушаваше, а пък какъв шум издаваше -не е истина. И я пенсионирах с друг бАклук Sweat Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия