Идеи за ателие/активност за предучилищна в София

  • 940
  • 2
Мили колеги създатели и съмишленици в опекунството,

Отправям горещ призив към идеи за интересно, нетрадиционно ателие/активност за дете на 6-7 г.

Ходим на театър понякога. Иска ми се да намерим интересно допълнително занимание, което да предизвиква въображението и любопитството му, а защо не и да развива прецизност/концентрация. Отворена съм към възможности. Получих вече препоръка за Роботика, събирам още идеи, преди да започнем да изпробваме. Simple Smile

Благодарско!
Виж целия пост
# 1
Попитайте детето какви интереси има и започнете от там. Иначе вие може всичко да пробвате, но ако не представлява интерес за него само ще си загубите времето.
Виж целия пост
# 2
Попитайте детето какви интереси има и започнете от там. Иначе вие може всичко да пробвате, но ако не представлява интерес за него само ще си загубите времето.

Благодаря за отговора. Разбира се, ще му предложа няколко и той да си избере.

Забелязвам, че има желание да участва във всякакви видове дейности с по-големите около себе си (деца и възрастни). Сякаш му харесва, че е ново и е предизвикателство. При такъв тип рекция от своя опит (понеже се припознавам) съм склонна да възприема, че е важно изборът да направи той.

Неслучайно отначало не конкретизирах пол на детето-забелязвам, че обича да се вклювчва и изпълнява задачи и с женските, и мъжките членове на семейството. Може би му харесва и самото общуване-че извършва активността с някого. Макар че оставен сам, лесно си намира нещо, с което да се занимава.

Наистина съм пред дилема, ще ми се да открия какво го влече приоритетно и затова и инициирах търсенето да бъде в посока "всякакви интересни предложения". Не е фикс идея, по-скоро майчинско любопитство и желание да изпробвам инструмента "бг-мамма", а и.. за конкретната цел съм убедена, че опит и насока биха били полезни. Наясно съм, че едва ли ще стане добър във всичко Wink Както и с факта, че има още много време пред себе си, за да изследва и се (пре)ориентира. Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия