Изпадане в истерични кризи. Помощ

  • 2 329
  • 22
Весела Коледа и здравейте! Не знам темата дали е за този раздел или здравословни проблеми. От ококолл почти две години имам моменти, в които изпадам в нервна, истерична криза и започвам да крещя, обиждам, буквално ми се замъглява съзнанието. След като всичко отмине, чувствам ужасно вина. Страхувам се, че може да отключвам някакво психическо заболяване и да не започна да наранявам някого в такъв момент, защото буквално съм изпълнена с яд, омраза, чувства от които аз самата се плаша. Реакции от които самата аз се срамувам! Малко преди да започне всичко, загубих най близкия си човек на света - своята майка. Кризите започнаха след прекаран Ковид, година по-късно значително бяха намалели подобни изблици, но преди два месеца отново карах Ковид и не знам дали е съвпадение но се върнаха като бумеранг. Да речем че се случват най много в месеца веднъж като медържк ужасно настроение ден-два, в който избухвам от най малкото. Естествено винаги първоначалния повод е бил нещо сериозно, което ме е обидило и след това дръж се. Наранявам само семейството си и всичко изливам на тях. Разкайвам се ужасно, срамувам се.
Виж целия пост
# 1
А забелязала ли си да има връзка с цикъла ти? Примерно да е преди менструация, около овулация или нещо подобно? Може да е нещо хормонално.
Виж целия пост
# 2
По принцип да. Почти винаги е преди цикъла, а понякога и към края му. Също си го мислих, даже и мъжа ми също се шегува с мен като наближи този период, но ми се струваше твърде несериозно да оправдавам подобни изблици просто с цикъла си... Сестра ми онзи ден като ме видя, тя живее в чужбина и само по празниците се виждаме, се изплаши. Успокои се ми вика плашиш ме, ще извикам бърза помощ, изпадаш в някакви състояния. И аз направо още повече превъртях от тези й думи. А жената си беше права.
Опитвам се да бъда перфектната домакиня и да приготвя всичко на ниво, но когато се върне тя и понякога като пие две чаши вино става хаплива, критикува ме, а аз очаквам хубава дума, а то все има зс какво да ме критикува, в такивва моменти се сещам за майка и как с нея винаги имаше настроение и не би ми говорила така, би казала нещо хубаво. Това е пример само от какъв тип на пръв поглед елементарни неща аз изживявам толкова емоционално.
Виж целия пост
# 3
Скрит текст:
Весела Коледа и здравейте! Не знам темата дали е за този раздел или здравословни проблеми. От ококолл почти две години имам моменти, в които изпадам в нервна, истерична криза и започвам да крещя, обиждам, буквално ми се замъглява съзнанието. След като всичко отмине, чувствам ужасно вина.
Страхувам се, че може да отключвам някакво психическо заболяване
Скрит текст:
и да не започна да наранявам някого в такъв момент, защото буквално съм изпълнена с яд, омраза, чувства от които аз самата се плаша. Реакции от които самата аз се срамувам! Малко преди да започне всичко, загубих най близкия си човек на света - своята майка. Кризите започнаха след прекаран Ковид, година по-късно значително бяха намалели подобни изблици, но преди два месеца отново карах Ковид и не знам дали е съвпадение но се върнаха като бумеранг. Да речем че се случват най много в месеца веднъж като медържк ужасно настроение ден-два, в който избухвам от най малкото. Естествено винаги първоначалния повод е бил нещо сериозно, което ме е обидило и след това дръж се. Наранявам само семейството си и всичко изливам на тях. Разкайвам се ужасно, срамувам се.

Психиатър може да прецени това.
Виж целия пост
# 4
Преглед при невролог препоръчвам.

Според мен това са нервни кризи.
Виж целия пост
# 5
Може да опиташ да отидеш при гинеколог да ти пусне едни женски хормони, да се провери за дисбаланс. Ендокринолог за проверка на щитовидната жлеза. Съвсем спокойно може да е PMDD (premenstrual dysphoric disorder), седмицата преди менструация при някои жени се проявява с изблици на гняв, силна раздразнителност и т.н. Ковид при много жени се отразява и дългосрочно на цикъла, много противен вирус.
Виж целия пост
# 6
Аз бих препоръчала психиатър. Имам братовчед, който има такива кризи. Започнаха преди години и започнаха да стават все по-чести . Той отказва консултация със специалист.
Виж целия пост
# 7
Повечето хора имат такива кризи, просто не си го признават. За мен ви няма нищо. Имате причини за тях, в случая е критикуване от близък. Има критика и критика, зависи много от начина по който ви казват нещо. Тъгата и лошото настроение са част от живота; няма как човек да е весел и да се хили 24 часа в денонощието. Не се чувствайте виновна, няма защо. Това е истинският живот, лошото е ако всичко ви е безразлично и не изпитвате емоции. Невротичният характер е постоянен, той е начин на живот и е нещо различно от моментната изнервеност. Няколко пъти в текста сте написали, че се срамувате. Истериците не се срамуват. И не  си внушавайте, че отключвате нещо, не отключвате нищо. Преди цикъл много жени са супер раздразнителни и не се понасят. Болестните състояния имат други симптоми. Далече сте от тежките неврози. Пак ви казвам, не е нормално да сте 24 часа в денонощието спокойна, не обратното. Животът предполага различни усещания и настроения.
Виж целия пост
# 8
Повечето хора имат такива кризи, просто не си го признават. За мен ви няма нищо. Имате причини за тях, в случая е критикуване от близък. Има критика и критика, зависи много от начина по който ви казват нещо. Тъгата и лошото настроение са част от живота; няма как човек да е весел и да се хили 24 часа в денонощието. Не се чувствайте виновна, няма защо. Това е истинският живот, лошото е ако всичко ви е безразлично и не изпитвате емоции. Невротичният характер е постоянен, той е начин на живот и е нещо различно от моментната изнервеност.
Точно. Въпрос на характер.
Лекарства и доктори как точно ще помогнат? Само да се вкараш в някакви още по-големи филми.
Виж целия пост
# 9
И аз съм отвратителна преди цикъл. Усещам се как искам да се карам с целия свят и си търся кавгата. Не е всеки месец. Правила съм си тестове за хормони, щитовидна и витамини и само с витамин Б12 ми е трудно да го вкарам в релси. Забелязвам, че като спортувам, храня се здравословно, имам работа и се разсейвам сякаш няма такива моменти. Но като мъжа ми нещо се е изнервил и се засечем в един период направо пада бомба.
Виж целия пост
# 10
Щом е само около месечния цикъл, значи е свързано с хормоните. Може би ендокринолог ще изследва хормоните на щитовидната жлеза, на половата система, също така Пролактин. При висок пролактин има по-тежък ПМС с нервни кризи и напрежение.
Виж целия пост
# 11
Момичета много ви благодаря! Със сигурност бих потърсила мнение на професионалист ако се усетя, че нещата се влошават не ме е срам да искам помощ! Също бях в дефицит на Б12 когато започна всичко, после поотшумя. Сега отново съм на долна граница и ще го започвам, не знам дали има връзка. А не знам доколко при всички жени е така, защото моята съседка под нас разправала на мъжа ми как като се прибирала чула жена да кряка и плаче истерично и много се била притеснявала дали всичко било наред с другите съседи(уж си била помислила че от другия апартамент се чувало, не знам дали не е разбрала че съм била точно аз..) Срамувам се от тези хора, аз лично не съм чувала по такъв начин да се държи жена до такава степен да крещи никоя съседка, а не съм такава конфликтна и по натура по принцип и затова казвам че се плаша от себе си и такива изпълнения. В моето семейство сме възпитавани да не крещим, тати все правеше забележки, хората ще се смеят не се излагайте и аз наистина се срамувам от спорове пред хората. Дори най елементарно с мъжа ми като се счепкаме навън пред хора за някаква глупост, предпочитам после насаме да се изясним, а не да ставаме за сеир. Дано се успокоя, че ще се изнасям в къща да не ме слушат поне хората да ме говорят после.
Виж целия пост
# 12
А, в къща още повече се чува... Така цяло село знае 😁 Аз като вляза във фаза, отвъд баира ме чуват комшиите, нищо че сме в къща... Ама пък дреме ми.
Като гледам на теб сеира ти е проблема, не точно, че изпадаш в кризи по една или друга причина...
Виж целия пост
# 13
Хайде да не е норма да крещиш и обиждаш близките си.
За мен трябва консултация с ендокринолог, след като тези изблици са около менструацията.
Виж целия пост
# 14
Провери  TSH. Пусни си целия пакет. Ако ги пуснеш на 28.12 на 29.12.  ще си наясно ,към какъв лекар да се обърнеш..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия