Детето удари бебето

  • 1 377
  • 5
Здравейте, имам дете на 2 годинки и бебе на 1 месец. Докато кърмех тази вечер, каката чукна с глава бебето близо до фонтанелата, не мисля, че удара беше силен, а и като цяло бебето не реагира по никакъв начин, но все пак ми е доста притеснено. Според вас може ли да е станало нещо лошо и дали щеше да има реакция от страна на бебето. Утре ще питам и педиатърката, но дотогава ще се пукна да се притеснявам. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Бебетата са много по-здрави и жилави, отколкото си мислиш. В природата нищо никого не гали с перце и тя се е погрижила.
Виж целия пост
# 2
Нищо му няма на бебето. Наблюдавай го днес за нещо нетипично.
Виж целия пост
# 3
Тепърва колко ще имат да се удрят едно друго децата.
Бебетата са достатъчно издържливи.
Обясни внимателно на голямото дете,че трябва да внимава, но не изпадай в истерия и не реагирай закрилнически, защото вероятно ревнува и е нормално да дава израз на чувствата си.
Виж целия пост
# 4
Едва ли ще му стане нещо на бебето. Нали не е реагирало, повръщало?
Виж целия пост
# 5
Проблемът е по-скоро дали умишлено го е направило? За съжаление често родителите реагират с не го питай, махни се, игнорират , разделят децата ....вместо да толерират близост, гушкане....Ня моя приятелка детето й беше взело бебето и като чуло, че тя идва го скрила под леглото. По-скоро в тази посока мисли, на бебето нищо му няма вероятно. Може да е на 2, но разбира и обяснявай, стимулирай да го погали, да му държи ръчичката, да има любов и  близост между децата, а не агресия и конкуренция.  За съжаление често родителя от незнание, възпитава в противопоставяне и детето , реагира естествено, като иска да привлече вниманието и грижата върху себе си, то не може да разбере, че новороденото бебе, което е вече вкъщи, също изисква време и внимание и обстановката вкъщи се променя. Има много материал и съвети по темата в Интернет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия