Порода котки подходящи за дом с малко дете

  • 1 196
  • 26
Търсим най-подходящата порода котка за домашен любимец за семейство с малко дете.
Коя порода според вас са най-дружелюбни, обичат компанията на хората, най-не агресивни,  не съскат, не драскат често и нямат нищо против да бъдат гушкани?
Да бъде игрива, но да не прави много бели?
Дано има такива 😄
Ще бъда много благодарна на всеки съвет, личен опит или снимки.
Виж целия пост
# 1
Квото хванете от кофата пред блока. Всичките са еднакви Grinning
Виж целия пост
# 2
🤣🤣
Вие животно гледали ли сте?
И детето ли по каталог може да се избира?
Виж целия пост
# 3
Няма такава котка, каквато сте описали.
Ако беше така, всички щяха да си избират и останалите да умират от студ и глад
Котките се успокояват след определен период, има разгонване, трошене, съсипване на мебели и пердета. Много са своенравни и обичат да получават внимание, НО ако те го поискат.
Но в същото време котето става незаменим член на семеството, не просто домашен любимец. Така че помислете хубаво преди да си вземете коте. И най-добре осиновете или спасете коте от улицата. Вечно ще ви бъде благодарно, уверявам ви!
Виж целия пост
# 4
Животните, както и хората, не можеш да се делят по раса/порода. Всичко е до характера на животното и "обучението", разбира се изисква време да свикне на тона. Иначе няма котка небеладжийка.
Виж целия пост
# 5
Благодаря на включилите се.Имала съм 2 котки през детството ми.Едната беше спасена от улицата и съсипа пердета, дивани, мякаше много с една дума дива котка.
Втората беше порода, но не помня каква.Умно, спокойно и мързеливо, тихо коте от както го взехме на 2-3 месеца.
Убедена съм, че котките имат различен характер според породата си, дори има литература за това, но реших да попитам във форума за лични мнения.
А аз че имам много изисквания, си е така защото не искам надрано дете, съсипани дивани и непрекъсното мякане.
Виж целия пост
# 6
И двете ми котки са от улицата, не късат, не трошат, не съсипват.
За първи път чувам, че котките имат различен характер според породата.
По-добре си вземете куче. Или пък плюшена играчка. Тя ще стои мирна.
Виж целия пост
# 7
Моите пък трошат и драскат Grinning по- хубаво да не лежи на тая кълка. Тва с породите е пълна глупост, както са ти казали вече. И хамстер да си вземеш - пак ще иска грижи.
Виж целия пост
# 8
Има особености, да.
Котките с таби окраска са давани като спокойни и големи непукисти.
Моята е такава и е ангел направо, изключително животно.
Виж целия пост
# 9
Най-добре е да се вземе коте от човек, на около 2-3 месеца. Тогава вече се вижда характера.
Между другото, това че е гальовна, не значи че не е беладжийка. Имам една приятелка, котката й е много щура. Тича, катери се, събаря. Но е много гальовна.
И обратно - брат ми има абсолютно асоциален котарак, не обича да го пипат, но и бели не прави. Не драска и не съска, само се крие.
Виж целия пост
# 10
За породите единствено Сибирска горска, не би отключила алергии, обаче не бих казала, че са кротки котки.Родителите ми са имали такава като съм била малка аз не си я спомням, но е била доста енергична котка.
Аз съм имала преди много години Норвежка горска, една идея по-кротка е била от другите ми котки, но след втората си година.  Въпреки това и тя е драскала, съскала, че даже и ръмжала когато според нея се налага.
Виж целия пост
# 11
Леля ми имат британска късокосместа котка. По време на периодите на разгонване е имало нетърпимо мяукане всяка сутрин в 5 часа. Кастрирали са го и проблемът е бил решен. Не прави бели и все едно нямат животно. Но не обича да я пипат изобщо. Няма перфектна котка. За малко дете най-добре плюшена, ще си я гушка колкото иска.
Виж целия пост
# 12
Не е до животното, до стопанина е.
Имам две, едната от улицата, другата от една шахта извадена, няма по-мили и гальовни същества.
Имам познати с породисти котки за стотици левове с издрани пердета и дивани и не си виждат животното с дни, защото докато те са вкъщи, котката я е страх да се покаже. Като ги няма прави бели.

Същото е и с кучетата - познавам уникално мили и добри питбули, и злобни и дръпнати лабрадори, противно на общественото мнение. Познавам и един супер сладък и добричък пинчер.

Искам да кажа, че не е от значение каква порода ще си вземете. Моята препоръка е да вземете коте от някоя фейсбук група за спасени животни. Там хората, които са спасили коте и са го прибрали временно знаят и ще ви кажат какво е поведението му - дали е страхливо, дали има хигиенни навици, дали обича деца и други животни.
Виж целия пост
# 13
Порода?
Осиновете коте от улицата. Няма начин да сбъркате.
Между другото, всички млади животни са като децата- любопитни, енергични, игриви и правят по някоя пакост. После улягат. Така че не очаквайте кой знае какво послушание в началото.
И не на последно място- всяка котка има своя характер, като хората. Не зависи толкова от породата, а е въпрос на късмет. Доста котки съм отгледала, затова го твърдя.
И все пак- това е животно, няма как да се разминете с някоя надраскана мебел, мяукане нощем, разни дребни бели и косми из къщи. Ако не си готова за това, по- добре вземете на детето плюшено коте. Защото котките много не си падат по деца, т.к. са непредвидими в реакцките си.
Виж целия пост
# 14
Ако не сте с нагласата да има щети, косми, шум и пр., по-добре не вземайте. Може да е най-чистото и послушно животинче, с напредване на възрастта ще има изпускания, мизерии, грижите ще се увеличат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия