Захранване

  • 559
  • 11
Здравейте.... Кога захранихте вашите деца?
Виж целия пост
# 1
Аз захраних моето към шестия месец и половина някъде. Дотогава беше само на кърма. Малко късничко, по принцип около 6-я месец трябва да стане, но +/- седмица-две не е фатално.
Докато се наканя, докато реша с купешко или с домашно пюре, и то си мина време Grinning Но кърменето си беше супер и за двамата и затова не ми беше зор да захранвам (беше здрав, наддаваше си добре). Но да, към шестия месец е хубаво да започнете.
Виж целия пост
# 2
И аз 6+. Преди това беше на АМ.
Виж целия пост
# 3
След 6 месеца
Виж целия пост
# 4
От началото на 5-тия месец започнах с 2-3 лъжички пюре, избирах по-сладки като тиква, ябълка, банан (детето вървеше с ниско тегло и беше препоръчително да започвам). Нямах проблем, бебето добре ги приемаше. Постепенно увеличих количеството и разнообразието. В 6-тия месец вече ядеше и местни пюрета, както и по малко жълтък. 10-тия месец имаше заместени всички хранения. Според мен е до дете, не трябва да го насилвате, за да не си създадете проблем по-нататък.
Виж целия пост
# 5
И петимата след 6 навършени месеца.
Виж целия пост
# 6
Големият на 4 месеца,но не беше много готов и до 6-7 месец цялото хранене вървеше със зор,почнах с морков,после тиква и редувах плод и зеленчук.Малкият мислех на 6,но още от 3-месечен показваше признаците за готовност и го захраних 1 седмица преди да навърши 5 месеца (и до днес е страшно ящен и за щастие слаб, защото беше доста дебело бебе).При него въведох първо всички възможни зеленчуци без бобови, домат и цвекло и после плодовете.
Виж целия пост
# 7
Благодаря ви много мами. Ще пробвам и аз към края на 5-тия месец.
а с какво започнахте?
Виж целия пост
# 8
Със зеленчукови започнах, но не помня точно с какви.
Виж целия пост
# 9
Аз започнах с картоф и морков, направени вкъщи. След това и купувах. Редувах ги. От плодовите пак така - ту вкъщи банан и ябълка примерно, ту купувах от такива плодове, които не се продаваха в момента, защото сезонът беше есен-зима. Месо честно казано не си спомням кога точно вкарах, но от него предимно купувах уж по-хубави марки пюренца, био-мио...
На годинка го записах на кухня с идеята само да видя какво представлява и да спра, ако не ми хареса, тя пък се оказа супер. Храната беше вкусна, разнообразна. Сега, с какво качество продукти се е готвело, не мога да съм сигурна, но ако вкусът и видът донякъде подсказват, то беше прилично.
Виж целия пост
# 10
Моите и двете са захранени по ЗВБ, като и ние започнахме със зеленчуци - морков, броколи, карфиол, картоф, сладък картоф, тиквичка..
Виж целия пост
# 11
Благодаря ви
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия