Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 41

  • 28 344
  • 349Информация за базите  за грим на Smashbox от Мадам Мираж
Скрит текст:
Smashbox Photo Finish (Original)  -Оригиналната база, основно силикони. Подходяща за по-суха към нормална кожа. Oil-free, безцветна.

Smashbox Photo Finish Light -По-лека версия на оригиналната. За разлика от нея, в по-голямата си част е вода. По-подходяща за мазна и склонна към акне кожа, по-силно матираща. Оil-free, без парабени и без аромат. Безцветна.

Smasbox Photo Finish SPF 15 & Dermaxyl Complex   -Подходяща за по-зряла кожа заради anti-aging действието си. Със слънцезащитен фактор 15. По-тежка и мазна от оригиналната версия. Самата база има телесен цвят, върху кожата (след изсъхване) е безцветна.

Smashbox Photo Finish Color Correcting Primer - Adjust (Зелена) -За коригиране на червенини. Почти прозрачна върху кожа, подходяща за всички типове такава.

Smashbox Photo Finish Color Correcting Primer - Blend (Прасковена)   -За коригиране на несъвършенства със син/лилав цвят - тъмни кръгове, вени и т.н. Почти прозрачна върху кожа, подходяща за всички типове такава.

Smashbox Photo Finish Color Correcting Primer - Balance (Лилава) -За коригиране и "озаряване" на кожи с прекалено жълти подтонове. Почти прозрачна върху кожа, подходяща за всички типове такава.
Други бази
Скрит текст:
Матиращата база на Lumene. Достъпна и върши чудесна работа - леко матира и изравнява пори и бръчки; фдт-нът се нанася по-равномерно и трае по-дълго.
Скрит текст:
База Кларинс Lisse Minute Незабавно изглажда и изпълва бръчки, прикрива пори и несъвършенства. Съдържа кухи микроперли, които привличат влагата под кожата и по този начин от вътре изпълват бръчици и линии.
Скрит текст:
И пак на Кларинс Instant-light-complexion-perfector Изравнява, придава сияние, удължава трайността на грима. Съдържа комплекс срещу замърсявания. Според някой мнения от форума не е подходяща за смесена и мазна кожа, защото идва тежка.
Скрит текст:
На Герлен Meteorites Light-Diffusing Perfecting Primer -за комбинирани, мазни кожи. Матира, коригира, придава сияние  
Скрит текст:
И пак на Герлен L'or Radiance Concentrate With Pure Gold Make-up Base  Силно хидратиращо действие, лифтинг ефект. За зряла кожа.
Скрит текст:

Фон дьо тени и Пудри
Скрит текст:
ФДТ за лятото, подходящ за суха кожа
Скрит текст:
Есте Лаудер - тониран крем дава хубава покривност, лек, хидтратиращ, дава сияен завършек, не матов, и има фактор 15. А, и мирише на краставичка

ФДТ за нормална кожа, при Т-зоната  по- мазна - Лореал -
Скрит текст:
Лек но покривен, стои много естествено, не запушва порите, добра издръжливост, и има страшно много цветове(24), не е трудно да се напасне с кожата, има фактор 17. Пудрата също е добра.
Други - База за сенки на Артдеко, База на Гош , База Clinique Pore minimazer, База L'oreal Studio secrets
ФДТ който стои естествено на лицето - Ревлон Фотореди
Скрит текст:
- много по-лек и естествен завършек. Не позволява наслояване. Започва много да белее заради физичните филтри . Има блестящи частички

Траен ФДТ, със сериозно покритие - Ревлон Колър стей,
Скрит текст:
има го в разновидности за суха, нормална и мазна кожа, повече инфо - http://www.revlon.com/Revlon-Home/collections-menu/col_ColorStay.aspx

Клиник от серията Блемиш Солюшънс
Скрит текст:
- кремест с лека пудреност,идеално покривен,слива се с кожата и стои естествено,прави я мекичка и кадифена

Минерален ФДТ/пудра - Артдеко, подходящ за смесена кожа - http://www.artdeco.de/en/cosmetics/makeup/pure-minerals/foundati … foundation-brush/

Герлен Parure Aqua Radiant Feel-Good Foundation  
Скрит текст:
- за суха кожа , хидратиращ, обогатен с минерали, 20 фактор, камбинира свойствата на изворна и морска вода, дава интензивна хидратация на кожата
Герлен Parure Extreme Luminous Extreme Wear Foundation
Скрит текст:
- за комбинирана и мазна кожа, 25 фактор, придава ватово покритие, което издържа до 8 часа

Със специалното съдействие на Мис Нели, някой трикове и хитрини при избирането и поставянето на ФДТ.
[/color]
Скрит текст:
Последователността е - КРЕМ, БАЗА, ФДТ и/или ПУДРА /прахообразна, безцветна/
За поставянето на грима -  За постигане на перфектното 'платно' за останалия ви грим, основните компоненти са: Крем (по възможност с фактор), база, коректор, ФДТ, прахообразна пудра за завършек. Може да звучи много и да си мислите, че резултата ще е наклепана маска, но тайната е в количеството, техниката на нанасяне, и съобразяването на продуктите с типа кожа.
Съобразяване с типа кожа - най-общо казано, ако кожата ви е суха и си вземете продукти, подходящи за мазна, най-вероятно само ще подчертаят сухотата и т.н. Затова, колкото и да е хвален даден продукт, уверете се, че отговаря на нуждите на кожата ви.
Техника на нанасяне - много зависи от типа на продукта, гъстотата му, и какво ползвате - пръсти, тип четка или гъбичка. На кратко, експериментирайте с различни техники, с различни четки, интернет вече  предлага доста клипчета които дават добра основа. И накрая - количество. Винаги почвайте с малко, и добавяйте, само ако има нужда, като преливате много добре.  Гримирайте се на силна, равномерна светлина. С малко експерименти ще постигнете едно перфектно, издръжливо платно за останалия грим. Peace

Базата се използва за:
 - 'попълване' на несъвършенстав по кожата - бръчки, хлътнали белези, разширени пори и др.
 - по-равномерно и прецизно нанасяне на ФДТ, без да става на петна, неравномерен и т.н.
 - за да издържа по-дълго ФДТ и другият ви грим на лицето - ако ФДТ нормално примерно след 5 часа почва да прозира, да се свлича от лицето , то с база живота му ще се удължи и примерно 8-10 часа ще е перфектен (числата са произволни, всичко зависи от типа кожа и продуктите)

За коректорите - Важен е не толкова типа кожа, колкото типа коректор и предназначението. Ако се прикриват пъпки, се търсят по-гъстите и сухи коректори. За под очи, те са прекалено сухи и стоя напластено и се събират в гънките, защото там кожата винаги е по-сухичка. За това е необходим коректор с по-лека консистенция.
L'oreal Touche Magique, много добър коректор, много подходящ за под очи, консистенцията не подчертава фините бръчици, и леко озарява погледа, лесно се нанася и е траен.
Коректор за под очите Avene Couvrance Concealer Pen в бежово. Лек, покривен, не се наслоява в бръчките и стои естествено, траен и има леко жълтеещ отенък, който неутрализира синия цвят под очите. Има фактор 6. Става и за петънцата по лицето.

Загар на лицето се постига повече с бронзанти, от колкото с пудра!!!

Много полезен трик за дехидратирана кожа - повечето хидратиращи кремове 'заключват' влагата в кожата и не й позволяват да се изпари. Затова трябва да се нанасят на мокра кожа за много по-добът ефект, т.е. след душче, вместо да си попиеш лицето тогава да сложиш кремче, изтръскай част от водата и на влажна кожа нанеси крема. Ще се събудиш с доста по-хидратирана кожа

"Суха кожа" може да се използва за два различни вида кожа.Единият е  сухия тип кожа, който е сух понеже е намалено производството на липиди. Другия вид е просто дехидратирана кожа, т.е. може да е нормална, може да е мазна, но моментно да е дехидратирана поради разллични причини - лошо време, хормони, неподходяща козметика, заболявания и т.н. http://www.iwostin.bg/man.php?mode=view&id=24

Мис Нели - За лъсването - аз лично се отказах да търся супер матиращи продукти защотото не ми харесва как ми изглежда лицето матирано, не ми стои естествено...за това просто ръсвам малко безцветна пудра на Т зоната и разнасям много хубаво, така матирам където е лъснало, но останалата част от лицето остава свежа. Доволна съм от безцветната пудра на Ben Nye.

Мис Нели за Минералната пудра - тя си е ФДТ и се постига сериозно покритие с нея! Просто изисква хубава специфична четка и малко по-различна техника на нанасяне. Четката, която те слагат е с подходящата форма, но е много твърда и ако се опиташ да спазиш техниката, ще е направо болезнено. общо взето, кабуки с връх като купол ти трябва, и да е мека. Слага се с кръгообразни движения с лек натиск, нещо като да я 'набиеш" вътре в кожата, няма да запуши порите не се плашете, минерален е, точно за хора с проблемна кожа...повтаряш докато постигнеш необходимия ефект. Важното е да се разнесе и набие хубаво.

Мис Нели - За поставянето на грима - Важното е първо, хубаво кремче навсякъде, да попие много хубаво..Пробваш няколко пъти да нанесеш ФТД и гледаш какво количество изглежда добре, разнасяй и преливай хубаво, и на челото по-мъничко, не слагай около очите въобще. Аз позлвам и минерален руж и минерален бронзър отгоре и ми стои добре, просто слагай с лека ръка, изтръсквай четката първо и после минавай пак ако има нужда, така няма да стане прекалено. Аз лично, ако случайно прекаля и нямам време пръсвам малко термална вода и е 6.
[/quote]Кой е любимият ви ФДТ продукт през зимата?


Виж целия пост
# 1
Мои любими зимни (и целогодишни) фдт-и са на Тарте-Face Tape, KVD-Good apple serum foundation,MUFE-Ultra Hd, Double wear-само да не беше такава мъка премахването му.
Виж целия пост
# 2
Аз нямам любими зимни или летни. Всичко ми е все сезонно. .Какво обичам най-вече… Cle de peau, La mer, westman atelier и la prairie (особено пудрата!!!). Това са ми ежедневните продукти. Но, някои от тях имат особености при използването. По тази причина и никога не препоръчвам. Например, Westman Atelier има фон дьо тен, който се нанася добре само на много хидратирана кожа. Тоналният на La mer и той не е много сработващ се.
Виж целия пост
# 3
Хубава да е новата тема и благодарности на Агент!

Тази зима кожата ми е суха и често люспеща се от трета, затова Shiseido Revitalessence Skin Glow ми пасва чудесно като основно ползван ФДТ.
Понякога ровичкам в шкафа съвсем безцелно и посягам към True Match Hyaluronic Tinted Serum на L'Oreal, BB крема на Missha и Golden Rose NUDE LOOK Radiant Tinted Moisturiser.
Гръмнах изведнъж с 3-4 хормонални пъпки, за които ползвам Maybelline Super Stay коректора - не че не личат, но поне са покрити с човешки цвят.
На скулите, между веждите и на върха на носа озарявам с Catrice Soft Glam Filter.
Виж целия пост
# 4
Момичета..не се сдържах и поръчах метеоритите, но не с топченцата, а другия вариант. Днес ги получих.. мedium, ами хубави са, по първи поглед, сложих на вечерна светлина. УТре ще ги пробвам през деня. Отдавна ги гледам.. и са ми радост сега Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Агент, благодаря за новата тема.
Моят абсолютен зимен фаворит е Шисейдо Revitalessence Skin Glow . Само с него не усещам никакво опъване на кожата след 8 часа. След него категорично е CHANEL
LES BEIGES WATER-FRESH COMPLEXION TOUCH. Трето място е за бб на Миша. Това , което за първи път ми се случва тази зима от много години е , че си позволявам да ходя на работа без фдт и харесвам много голата си кожа, само с нещо много леко като метеоритите например.

Харпи, благодаря , че ме подсети за Бб на Голдън Роуз. Беше ми любимо пак ще го взема.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата, Агент!

През зимата кожата ми е по-суха и предпочитам по-сочен фдт или ВВ крем, затова ползвам Dior Forever Skin Glow, Lumene и Orjena.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, при почти перфектен “match” на Диор Форевър 3W0, кой би бил подходящ кореспондиращ коректор от серията?
Виж целия пост
# 8
И аз благодаря за новата тема! 😍
Любимата ми комбинация тази зима е да смесвам ДУ с Loreal fresh wear 32h, получава се много добро покритие, лек сатенен завършек върху моята кожа и много ми допада.
Виж целия пост
# 9


Здравейте, някой има ли информация кякво се случи с този фдт? Изрових го вкъщи от шкафа, забравен и го преоткрих. Сега търся да си купя друг цвят, но никъде не го откривам.
Виж целия пост
# 10
Днес май прекалих... Да ви кажа ли какво наплесках на лицето си? В този ред:
1. Серум Shiseido Ultimune
2. CeraVe Хидратиращ крем за лице за нормална и суха кожа SPF30
3. ISDIN защитна тонирана течност за лице SPF 50
4. Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base
5. DIOR Forever Skin Glow
6. MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+

Та това всичкото не е за мен. Сигурно съм една от малкото, които не харесват особено базата на Booby Brown. Или пък не знам кога да я слагам и с какво. Опитвах и с други продукти, обаче не ми се получава с нея. Кожата ми изглежда тъста с нея. И стои като влажна, ама такава като че съм киснала много време във вода. Не знам какво да променя. Уж зимата кожата ми е по-суха, а ако я сложа с по-сочен фдт не е добре. Обаче не е добре и с по-сух фдт, от което си правя извода, че самата база не е добре за мен. Много по-хубаво изглежда всичко с простичката база-серум на Essence с аромат на диня. Така че, понякога продукт за много пари не е по-добрият продукт, въпреки многото хвалби... Всичко е индивидуално.
Виж целия пост
# 11
Благодаря за темата, Агент!
Аз пък си купих бюджетния Catrice under eye brightenet в розов цвят, за да видя, въобще имам ли нужда от такъв продукт и ако да, да поръчам препоръчания от Cloe на  Nars. Не ми стои добре толкова блясък под очите и бях решила да го използвам  като хайлайтър, но вчера преди излизане вечерта го нанесох по цялото лице под Shiseido Radiant Lifting Foundation. Много приятна комбинация се получи, Шисейдото, както повечето фдт с които съм се запасила ми идва сух. Така стана супер.
Не мога да се ориентирам в цветовете на "мокрото" Шисейдо, а нямам време да отида за проба. Окислява ли се?
Виж целия пост
# 12
Силвър, според мен не оксидира Шисейдото. Но аз не съм критерии, защото и Ланкома, за който всички твърдят , че оксидира, на мен не си променя цвета изобщо. Така, че май пак си е до кожа.

Да споделя за пудрата на Голдън Роуз. https://goldenrose.bg/shop/face/pudra/gr-nude-look-pechena-pudra/
Нанесох я само върху Витамин С, хидратиращ крем и слънцезащита. Предлагат я само в един цвят и това е недостатък според мен, защото в момента ми едва една идея по тъмна и се вижда разликата с шията. За лятото обаче мисля, че ще е перфектна. Иначе нямам никакви други забележки, точно това, което търся за ежедневна употреба е.
Виж целия пост
# 13
Силвър, за мен си трябва проба. На мен лично тези, които ми даде сайта онлайн се оказаха греда. Като тръгна консултантката да ми нанася 260 аз се дърпах, но се оказа права пасна ми.
Или да си късметлийка и си да улучиш цвета. Мога да си избера всичко онлайн, но без фон дьо тен.
Агент, мерси за темата! 🤗
И на мен ми е любим на Шисейдо Revitalessence Skin Glow. Ако реша да се заиграя с глоу ефекта слагам отдолу и Холивудския филтър на Шарлот Тилбъри.
Днес например съм със слънцезащита и тройката на Hourglass.
Много се изкушавах да сложа лимитката метеорити, но сложих на ръка и ми се стори, че ще блестя много.
Сега вече съм вкъщи мога да се омажа с тях. Сутринта не ми се рискуваше, ако трябваше да свалям и наново.
Имам подарък към поръчка на BareMinerals
Barepro 16h, но още не съм го пробвала да видя как ще е.
Виж целия пост
# 14
Аз си купих тази база, но още не съм я пробвала:

И това загледах, имаше хубав блясък:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия