Разградски мами хубави!!!

  • 11 359
  • 383
# 375
Соленки с плънка от мляно месо
Продукти:
2 ч. ч. брашно, 125 г масло, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. л. сода бикарбонат, сол. За плънката – 250 г телешка кайма, 1 яйце, смлян черен пипер, щипка сол.

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата. Към него се добавят олиото, разтопеното масло и солта. Сипва се по малко от брашното и се измесва средно твърдо тесто. Разточват се кори с дебелина 0,5 см. Всяка кора се ръси с брашно и с помощта на стъклена чаша се режат кръгчета. Върху кръгчето се поставя малко плънка. Покрива се с още едно кръгче, краищата на което се прилепват леко с пръсти, за да прилепне към долното кръгче.
Плънката се приготвя по следния начин: телешката кайма се запържва леко в малко мазнина заедно със смляния черен пипер и солта. Към охладената кайма се добавя 1 сурово яйце и се разбърква.
Соленките се подреждат в намаслена тава и се поставят в загрята фурна. Изпичат се до порозовяване. 
Виж целия пост
# 376
Солени кифлички със сирене (друг вид)
Продукти:
500 г кисело мляко, 250 г мас, 2 равни ч. л. сода бикарбонат, 1 ч. л. сол, брашно, ким. За плънката: 400 г дирене, 2 яйца.

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата и солта. Прибавят се маста и толкова брашно, че да се получи средно меко тесто. Омесва се добре, разделя се на 2 топки, които се разточват на кори с дебелина около 5 мм. Нарязват се на квадрати и в средата на всеки квадрат се слага малко натрошено сирене, смесено с яйцата. Квадратите се прегъват и се оформят кифлички. Нареждат се в намазнена тава, намазват се разбито яйце и се поръсват с ким. Пекат се в умерена фурна.
Виж целия пост
# 377
Картофени кифлички с кашкавал
Продукти:
250 г сварени и обелени картофи, 250 г масло, 100 г настърган кашкавал, 250 г брашно, 1 яйце за намазване, сол.

Начин на приготвяне:
Омекналото масло се разбива много добре. Прибавят се пресованите картофи, настърганият кашкавал, брашното и солта. Омесва се тесто и се разточва на кора с дебелина около 5 мм. Нарязва се на триъгълници, които се навиват и се оформят като кифлички.
Кифличките се нареждат в намаслена тава, намазват се с разбитото яйце и се пекат в умерена фурна
Виж целия пост
# 378
Тиропита - баница по гръцки
Продукти:1 пакет точени кори;100 г краве масло
за плънката: 250 - 300 г сирене; 250 г кашкавал; 4 яйца
за белия сос:: 30 г краве масло;2 ч.ч. прясно мляко ; 1 с.л. брашно; 1 щипка индийско орехче; 1 щипка сол

Приготвяне:
1. В тава се разстилат половината листи от пакет. Като през всеки два листа се мажат с разтопено масло.
2. Брашното леко се запържва в маслото, налива се прясното мляко. Оставя се да къкри 3-4 минути. Налива се в разбитите яйца, ароматизира се с индийско орехче, посолява се. Сместа се налива в натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Разпределя се върху корите в тавата. Отгоре се наредят останалите кори, като през две се мажат с разтопено масло. Последната кора се намазва и й се правят няколко разреза. Пече се в предварително загрята на 180С фурна, около 25 минути. 
Виж целия пост
# 379
Тутманик
Продукти:
4 яйца,
400 г кисело мляко,
1 чаена л. сода бикарбонат,
1/2 чаена чаша олио,
около 300 г сирене,
брашно

Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата, прибавя се мялкото с разтворената в него сода, олиото, натрошеното сирене и накрая брашното, докато стана гъста, като кейково тесто смес. Изсипа се в намазнена тава и опечете за около 15 минути в загрята фурна. 

Виж целия пост
# 380
Мързеливки (солен кекс) Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал
1 1/2 ч.ч. брашно
2 яйца

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер. Към тях се добавят киселото мляко с огасената в него сода, олиото, сиренето (кашкавала) и брашното. Разбърква се с лъжица, прехвърля се във форма за торта, предварително намаслена. Пече се на предварително загрята фурна около 200 градуса.
Виж целия пост
# 381
 Пица -ИзКуШеНиЕ

Продукти:
1/2кофичка кисело мляко
1/2 кофичка от кисело мляко -вода
2 яйца
8 суп.л.олио
1 суп.л.сол
1 кубче мая
Брашно-колкото поеме


Приготовление:
Брашното се пресява/около 800 г/  в тава.В единия край -правим кладенче, където изсипваме предварително разбитата с миксер смес от горепосочените продукти,като към тях сме прибавили и около 3 чаши брашно-за да може по лесно после да се обърка  с останалото брашно. Замесва се меко тесто/до средно твърдо/и се оставя да втаса на топло за около 50-60 минути /Вкъщи го сложих до камината и стана за около 30 минути/.Когато тестото е втасало отново го премесваме и разделяме на две или три топки  - в зависимаст от това колко са големи тавите ни ,и колко тънки искате да станат основите на пиците.Разстиламе топката като я дърпаме ,за да се образува пита и я слагаме в предварително намазнена тава.Хубаво оплътняваме краищата и отново оставяме да втаса.Когато отново е втасало тестото -отгоре се гарнира по желание на клиента и се пече на 190-200 градуса.Има обаче една тънкост при печенето ,ако фурната ви позволява сложете на дъното под тавата с пицата друга тава с вода.Докато пицата се пече, водата се изпарява и омекотява пицата,а и коричката отдолу не остава твърда.
 Аз си гарнирах пицата по следния начин:намазах я с домашна лютеница,поръсих с нарязяни кисели краставички , с нарязани маслини.и предварително задушен лук/една голяма глава/Имах два кренвирша и  около 5-6 печени чушки и тях нарязах на и вици и сложих отгоре и така наредена метнах пицата  да се пече.Когато пицата беше готова поръсих със сирене и настърган кашкавал и за около 4-5 минути отново запекох.
Виж целия пост
# 382
това ми звучи вкусно,баткото обожава пици,ама я ми кажи лесно ли се меси,че на мен тази дейност хич не ми се удава
Виж целия пост
# 383
Абе тая тема защо още не са я заключили?Ако чакат още рецепти-то да знаят ,че се изчерпахме....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия