Кашлица и диария при дете на 2г 6м

  • 438
  • 7
Здравейте малкия е болен 5-6 дни от начало беше само с кашлица пие сироп после лека температура беше при педиатърката каза нищо сериозно не е за антибиотик изписа Девирал и инхалации.В петък обаче се влоши и го заведохме на спешен кабинет прегледаха го изписаха Аугментин друг сироп за кашлица противоалергично и спрей за нос.Не намерихме антибиотика същата вечер, обаче малко по-късно почна с разстройството на следващия ден почнахме с антибиотика ,вечерта бяхме пак в спешното защото се изходи 10пъти изписаха му адирекс и рехидрато със еспумизан аз вкъщи давам и ентерол ,компот от дренки и чай от шипки.Днес е акал около 6-7пъти мислех ,че се подобрява но вече съм много притеснена утре пак сме на лекар и ще искам рентген вече незнам какво да правя .Иначе е жизнен играе си има апетит ,но яде само солети обикновенни бисквити и пюре от картофи. Това грипа ли е или незнам може ли да е пневмония или бронхит той няма температура вече обаче ?
Виж целия пост
# 1
Щом вече няма температура, значи върви към оправяне. А и на кашлицата, и на разстройството им трябва време, за да минат. Отидете утре да го прегледат детето при възможност при педиатърката му, тя ми изглежда по-адекватна. Непременно следете за обезводняване.
Антибиотикът за какво са го дали?
Виж целия пост
# 2
Аугментинът мен ме докарва до диария, има такова странично действие. Вървете на лекар и ако трябва да го сменят
Виж целия пост
# 3
Не е от него. Той може да е влошил положението, но не е причината. Ако въобще детето е за антибиотик.
Виж целия пост
# 4
В случая може да не е от него, а само да я влошил положението. Трябва да се изкоментира с лекар и аз бих пуснала проба на детето за ротавирус има друг ентеровирус. Ще помогне, ако детето я и на диета за седмица поне.
Виж целия пост
# 5
Не "може", а със сигурност не е от него, защото авторката пише, че диарията е започнала преди да започнат антибиотика. Което означава, че вероятно става въпрос за вирус и антибиотикът е бил не само излишен, но е влошил положението с диарията. Но детето е малко и е добре утре да отидат при неговата педиатърка, за да го прегледа. Засега трябва да продължават с диетата, да следят за обезводняване и общо състояние. И да продължават с лечението.
Виж целия пост
# 6
Симптомите са на ротавирусна инфекция. Не му давайте антибиотик за нищо, няма нужда, както е и решила личната ви лекарка. Тук най-важното е да следите да не се обезводни детето. Давайте много течности.
Виж целия пост
# 7
Спокойно. Не е грипа. Има такъв вирус, върви от две години сред децата. Тийнейджърите го карат - главоболие, гърло и разстройство.
Ще мине.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия