Тунис/Тема 3/

  • 10 284
  • 109
Стара Тема 1:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1073506


Стара тема 2:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1523421

Добре дошли!
Повече пътувания ви пожелавам.
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата!🌹🌺
Включвам се в търсене на нещо прилично, с добро съотношение цена-качество. Не държа на аквапаркове и забавления, чуденката е за Джерба и континенталната част.
Виж целия пост
# 2
Само да споделя, че Емералд за Тунис нямат екскурзоводи на български. Бяхме за НГ и на всички екскурзии бяхме с екскурзовод на руски.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за темата!🌹🌺
Включвам се да кажа, че последната седмица на юни в Хамамет, водата беше топла и ставаше за къпане. За май и първата половина на юни водата ще е студена. За такива, които обичат топличко едва ли ще е подходяща.
Виж целия пост
# 4
Изтървах новата тема, че бях на почивка. Но така и не успях и да изкарам цялата информация от старата.
Изкарах това до тук не знам може ли все още да се коригира първият пост.

Дениса пращам ти го на лично, ако може да се коригира да го коригираш.

Скрит текст:
Djerba Aqua Resort
Аз съм била в хотел и на фона на около 40 други, които видях на остров Джерба, го смятам за съвсем приличен. Ниски постройки, голяма територия, активна анимация. Има басейн зад хотела с безплатни пързалки, има басейн между сградите без пързалки, в посока плажа е огромен аквапарк с доплащане, и чак след това е плажа, където си има и бар. Хубава широка пясъчна ивица с плавен вход в морето.
Стаите са нормални, но не е лукс. 4 звезди.

Скрит текст:
В момента съм вДжерба, хотел Welcome Meridiana Искам да похваля  анимацията Много разнообразна и приятелска атмосфера
Храната е добра , като за четири звезди-на всяко хранене има цели риби на скара  и виното го носят в бутилки Това ме съм виждала в петзвезден в Египет Също искам да похваля местните представители на Абакс-Станислава, Илия, Стоян - много позитивни и бързо решават възникнали проблеми Препоръчвам екскурзията до Сайара

Скрит текст:
Ние се върнахме преди няколко дни от CLUB SALAMMBO 4* . И двамата със съпруга ми се очаровани от всичко там. Храната е разнообразна, чистотата е на ниво. Персонала усмихнат и отзивчив.
Пускам малко снимки, за да се ориентирате.
Скрит текст:


Скрит текст:
Нашата почивка в Тунис приключи. Бяхме в Royal Karthago Resort & Thalasso. Хубав хотел, хубава храна, смесена европейска и тунизийска кухня, като при тунизийските ястия се бяха съобразили да не са толкова лютиви. Плаж и басейн много добри и тук се запазват шезлонги с хавлии.
Основни посетители французи и португалци, малко чехи и поляци.
Мнооого активна анимация, йога, водна аеробика, дартс, волейбол, степ аеробика, водна топка, уроци по танци... може и да пропускам нещо. Представление всяка вечер на амфитеатъра, аматьорско, но много се стараят.
Благодаря на Galastic Voyaager за адекватните съвети, за тези които не са чели - вземете си разклонител!
Сега за Емералд - влиза ми директно в черния списък! Пристигнахме първия ден в 11 ч. вечерта в хотела, точно изгубен ден, без храна, добре че не сме с деца! Тук вече ще си пускаме жалбите. Местният представител е Юлия, говори само руски иначе чудесно разбира български. Направи ни протоколна среща, изчете екскурзиите и това беше.
До фермата на крокодилите ходихме сами - за двама човека ни излезе 40 лв. Разходките из Джерба също сами, проблемът е да се намери англоговорящ шофьор, от рецепция ще ви съдействат.
От групата чудесни отзиви имаше за royal garden palace.
Аз продължавам да следя темата, бих се върнала в Тунис, но може би септември и с Абакс, за да направя екскурзията до Сахара. И не само затова, тунизийците са много дружелюбни, стараят се да угодят за всичко на туриста.
Обменете си пари в хотела, няма смисъл да се блъскате на опашка на летището. От летището купих само карта за интернет.
На всички, на които им предстои пожелавам незабравима почивка в слънчев Тунис!

Скрит текст:
Така, пристигнахме през нощна в събота срещу неделя, най-накрая оправих всичко и сядам да напиша отзив за "Фиеста бийч", Джерба. Резервацията ни беше директно с "Емералд".
Понеже на отиване (а и на връщане) полетът ни закъсня, в хотела пристигнахме може би около 12 през нощта. При пристигането трябва да се попълнят едни формулярчета с нашите данни, плаща се туристическа такса от 7 евро на човек (за всички над 12 години) и поднасят безалкохолно. Може да се плати и с карта, но задължително още в България проверете в банката ви дали са ви разрешени плащанията извън Европа. Попълнихме, платихме и отидохме да хапнем пица (само това имаше) при снак бара, който е до основния басейн, след това се настанихме. Тъй като сме двама възрастни и дете над 12 години, бяхме платили за трима възрастни, но стаята беше с две големи легла и детско двуетажно. Хотелът се води 4-звезден, но стаята не отговаря на звездите. Беше тясна, телефонът не работеше (не че ни е трябвал, просто отбелязвам), единият контакт не работеше (разклонителят, който носех, спасяваше положението), като цяло обзавеждането беше вехто и се нуждаеше от сериозно освежаване. Хигиената също беше малко под въпрос. Сутрин, ако не сте оставили на врата "do not disturb", ще нахлуят в стаята още в 08.30- 09.00. Редовно се случваше да ни оставят 2 хавлии, вместо 3, или да забрави да зареди с душ-гел и/или шампоан, но си казвахме и оставяха. Но в общи линии това са минусите. По отношение на храната впечатлението ми е положително. Беше еднообразна, но изборът беше добър. Няколко вида салати, 2-3 вида риба, пилешко и пуешко месо, няколко вида сготвено, 2 вида супи, отделно винаги имаше 2-3 вида пици, спагети, 1-2 плода, сладкиши, няколко вида сладолед... Според мен беше вкусна, съобразяваха се относно подправките. Последните дни хотелът се пукаше по шевовете и забелязах, че организационно започват да издъхват. Отделно да предупредя, че в последния половин час спираха да зареждат с храна. Например, обядът е до 14.30, ако някоя храна свърши в 14.00, няма да я заредят пак. Същото се отнася и за закуската, и за вечерята.
Пиенето: По-добре взимайте от бара във фоайето. В бара до басейна си чакат бакшишите. Ако не дадете, примерно няма да ви сложат лед. Това го пиша с уговорката, че ние взимахме основно от бара до басейна. Ако взимахме основно от този във фойето, не знам дали и там нямаше да очакват бакшиш.

Ако сте почитатели на хотелските басейни, да знаете, че запазваха шезлонги с хавлии, въпреки че имаше знак, че е забранено. Имам чувството, че едва ли не ходеха през нощта да запазват, защото когато и да минех оттам сутрин, всичко беше пълно. Ние понеже не обичаме да ходим на басейн, когато сме на море, за нас не беше проблем, защото на плажа винаги имаше места, но ако предпочитате басейна, да знаете, че ще трябва да ходите много рано, за да запазвате шезлонги. На рецепцията при настаняването ще ви дадат едни карти, на които пише, че са за плажни хавлии. С тези карти ще получите хавлии от една будка, която е до басейна (работи от 09.00 ч.). Ако искате да играете мини голф или нещо друго, пак от рецепцията ще ви дадат карта, с която от същата будка ще получите стикове или каквото ще играете. Водните пързалки работеха от 10.00 до 12.00 и от 15.00 до 17.30. синът ми е във възторг от тях, даже и мъжът ми ги хареса и всеки ден ходеше да се пързаля. Те са на отделен басейн, който е до пътеката за плажа.

Интернет. Има на територията на целия комплекс, вкл. и на плажа, но на моменти изхвърля и трябва да се включвате ръчно. Доста приличен, защото даже можех да гледам Нетфликс, когато не беше претоварен. Ако не успеета да се свържете с нета (при нас имаше проблем), отидете при рецепцията, те ще ви свържат.

Май това се сещам. Питайте, ако имате въпроси.


П.П. Така се увлякох с хотела, че забравих да напиша за останалата част Smiley

Едната вечер взехме такси и отидохме до Миджун (не било правилно Мидун). Запознах се с понятието "културен шок" отблизо. Първо, в таксито все едно бях въздух. За шофьора не същестувах, защото съм жена. Помолихме го да ни остави в някое кафене, закара ни до едно доста неугледно, на едно доста натоварено кръгово, с много мръсен въздух, но само в него пускали жени Close

Като се абстрахирам от това, не съжалявам въобще за почивката там. За мен като цяло преживяването беше хубаво и различно.

И още нещо – слънцето е много силно. На мен ми изгоряха устните и ушите. Носете много и силна слънцезащита, нанасяйте я често.
Имаше някакви комари, но машинката, включена в контакт, беше напълно достатъчна.
Виж целия пост
# 5
И на Кристи мнението може да се добави. Като цяло защо няма полезна информация, както е в останалите теми за пътувания?
Виж целия пост
# 6
Аз бях обещала, че ще подготвя за новата да тема, но я изтървах и затова.
Виж целия пост
# 7
Доста полезни постове има и в двете теми. По-скоро, може би, ще е добре да се слага тема и после линк към съответната страница, за да не стават чаршафи, които са трудни са скролване. Примерно Мираж - линкове към всичко, споменато за Мираж. Но си е доста работа...
Виж целия пост
# 8
Благодаря и аз за моята тема. Моите проучвания продължават.

Salammbo не се появява за търсените от мен дати през септември. Или са свършили местата, или не предлагат по това време,нямам идея.

Четох за различните туроператори и сега се чудя. Единият от хотелите го намирам и в Онекс и в Емералд на почти еднакви цени. По принцип Емералд са ми по-симпатични, защото сайтът им ми е по-приятен. Но като чета сякаш те слагат най-високите горивни такси. Онекс ок ли са, мога ли да им се доверя?
Виж целия пост
# 9
Емералд слагат по-високи горивни такси за доплащане, защото при тях горивото е сметнато за 800$ на тон, докато останалите агенции залагат 1000$ на тон. Емералд имат и най - ниските като цена оферти. Само за пример - резервирахме през тях за юни хотела, който препоръча Кристи. Офертата на Абакс е с над 2 хиляди лв по-скъпа. Колкото и да платим за горивна такса едва ли ще е толкова. Има и още нещо - в офертата на Абакс в цената е включена и застраховка отмяна на пътуването.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за темата.
Моето хотелче"Occidental Marco Polo 🥰 се предлага този сезон  И от други бг туроператори.Браво!
Виж целия пост
# 11
Скрит текст:
Изтървах новата тема, че бях на почивка. Но така и не успях и да изкарам цялата информация от старата.
Изкарах това до тук не знам може ли все още да се коригира първият пост.

Дениса пращам ти го на лично, ако може да се коригира да го коригираш.

Djerba Aqua Resort
Аз съм била в хотел и на фона на около 40 други, които видях на остров Джерба, го смятам за съвсем приличен. Ниски постройки, голяма територия, активна анимация. Има басейн зад хотела с безплатни пързалки, има басейн между сградите без пързалки, в посока плажа е огромен аквапарк с доплащане, и чак след това е плажа, където си има и бар. Хубава широка пясъчна ивица с плавен вход в морето.
Стаите са нормални, но не е лукс. 4 звезди.

В момента съм вДжерба, хотел Welcome Meridiana Искам да похваля  анимацията Много разнообразна и приятелска атмосфера
Храната е добра , като за четири звезди-на всяко хранене има цели риби на скара  и виното го носят в бутилки Това ме съм виждала в петзвезден в Египет Също искам да похваля местните представители на Абакс-Станислава, Илия, Стоян - много позитивни и бързо решават възникнали проблеми Препоръчвам екскурзията до Сайара

Ние се върнахме преди няколко дни от CLUB SALAMMBO 4* . И двамата със съпруга ми се очаровани от всичко там. Храната е разнообразна, чистотата е на ниво. Персонала усмихнат и отзивчив.
Пускам малко снимки, за да се ориентирате.
Скрит текст:


Нашата почивка в Тунис приключи. Бяхме в Royal Karthago Resort & Thalasso. Хубав хотел, хубава храна, смесена европейска и тунизийска кухня, като при тунизийските ястия се бяха съобразили да не са толкова лютиви. Плаж и басейн много добри и тук се запазват шезлонги с хавлии.
Основни посетители французи и португалци, малко чехи и поляци.
Мнооого активна анимация, йога, водна аеробика, дартс, волейбол, степ аеробика, водна топка, уроци по танци... може и да пропускам нещо. Представление всяка вечер на амфитеатъра, аматьорско, но много се стараят.
Благодаря на Galastic Voyaager за адекватните съвети, за тези които не са чели - вземете си разклонител!
Сега за Емералд - влиза ми директно в черния списък! Пристигнахме първия ден в 11 ч. вечерта в хотела, точно изгубен ден, без храна, добре че не сме с деца! Тук вече ще си пускаме жалбите. Местният представител е Юлия, говори само руски иначе чудесно разбира български. Направи ни протоколна среща, изчете екскурзиите и това беше.
До фермата на крокодилите ходихме сами - за двама човека ни излезе 40 лв. Разходките из Джерба също сами, проблемът е да се намери англоговорящ шофьор, от рецепция ще ви съдействат.
От групата чудесни отзиви имаше за royal garden palace.
Аз продължавам да следя темата, бих се върнала в Тунис, но може би септември и с Абакс, за да направя екскурзията до Сахара. И не само затова, тунизийците са много дружелюбни, стараят се да угодят за всичко на туриста.
Обменете си пари в хотела, няма смисъл да се блъскате на опашка на летището. От летището купих само карта за интернет.
На всички, на които им предстои пожелавам незабравима почивка в слънчев Тунис!

Така, пристигнахме през нощна в събота срещу неделя, най-накрая оправих всичко и сядам да напиша отзив за "Фиеста бийч", Джерба. Резервацията ни беше директно с "Емералд".
Понеже на отиване (а и на връщане) полетът ни закъсня, в хотела пристигнахме може би около 12 през нощта. При пристигането трябва да се попълнят едни формулярчета с нашите данни, плаща се туристическа такса от 7 евро на човек (за всички над 12 години) и поднасят безалкохолно. Може да се плати и с карта, но задължително още в България проверете в банката ви дали са ви разрешени плащанията извън Европа. Попълнихме, платихме и отидохме да хапнем пица (само това имаше) при снак бара, който е до основния басейн, след това се настанихме. Тъй като сме двама възрастни и дете над 12 години, бяхме платили за трима възрастни, но стаята беше с две големи легла и детско двуетажно. Хотелът се води 4-звезден, но стаята не отговаря на звездите. Беше тясна, телефонът не работеше (не че ни е трябвал, просто отбелязвам), единият контакт не работеше (разклонителят, който носех, спасяваше положението), като цяло обзавеждането беше вехто и се нуждаеше от сериозно освежаване. Хигиената също беше малко под въпрос. Сутрин, ако не сте оставили на врата "do not disturb", ще нахлуят в стаята още в 08.30- 09.00. Редовно се случваше да ни оставят 2 хавлии, вместо 3, или да забрави да зареди с душ-гел и/или шампоан, но си казвахме и оставяха. Но в общи линии това са минусите. По отношение на храната впечатлението ми е положително. Беше еднообразна, но изборът беше добър. Няколко вида салати, 2-3 вида риба, пилешко и пуешко месо, няколко вида сготвено, 2 вида супи, отделно винаги имаше 2-3 вида пици, спагети, 1-2 плода, сладкиши, няколко вида сладолед... Според мен беше вкусна, съобразяваха се относно подправките. Последните дни хотелът се пукаше по шевовете и забелязах, че организационно започват да издъхват. Отделно да предупредя, че в последния половин час спираха да зареждат с храна. Например, обядът е до 14.30, ако някоя храна свърши в 14.00, няма да я заредят пак. Същото се отнася и за закуската, и за вечерята.
Пиенето: По-добре взимайте от бара във фоайето. В бара до басейна си чакат бакшишите. Ако не дадете, примерно няма да ви сложат лед. Това го пиша с уговорката, че ние взимахме основно от бара до басейна. Ако взимахме основно от този във фойето, не знам дали и там нямаше да очакват бакшиш.

Ако сте почитатели на хотелските басейни, да знаете, че запазваха шезлонги с хавлии, въпреки че имаше знак, че е забранено. Имам чувството, че едва ли не ходеха през нощта да запазват, защото когато и да минех оттам сутрин, всичко беше пълно. Ние понеже не обичаме да ходим на басейн, когато сме на море, за нас не беше проблем, защото на плажа винаги имаше места, но ако предпочитате басейна, да знаете, че ще трябва да ходите много рано, за да запазвате шезлонги. На рецепцията при настаняването ще ви дадат едни карти, на които пише, че са за плажни хавлии. С тези карти ще получите хавлии от една будка, която е до басейна (работи от 09.00 ч.). Ако искате да играете мини голф или нещо друго, пак от рецепцията ще ви дадат карта, с която от същата будка ще получите стикове или каквото ще играете. Водните пързалки работеха от 10.00 до 12.00 и от 15.00 до 17.30. синът ми е във възторг от тях, даже и мъжът ми ги хареса и всеки ден ходеше да се пързаля. Те са на отделен басейн, който е до пътеката за плажа.

Интернет. Има на територията на целия комплекс, вкл. и на плажа, но на моменти изхвърля и трябва да се включвате ръчно. Доста приличен, защото даже можех да гледам Нетфликс, когато не беше претоварен. Ако не успеета да се свържете с нета (при нас имаше проблем), отидете при рецепцията, те ще ви свържат.

Май това се сещам. Питайте, ако имате въпроси.


П.П. Така се увлякох с хотела, че забравих да напиша за останалата част Smiley

Едната вечер взехме такси и отидохме до Миджун (не било правилно Мидун). Запознах се с понятието "културен шок" отблизо. Първо, в таксито все едно бях въздух. За шофьора не същестувах, защото съм жена. Помолихме го да ни остави в някое кафене, закара ни до едно доста неугледно, на едно доста натоварено кръгово, с много мръсен въздух, но само в него пускали жени Close

Като се абстрахирам от това, не съжалявам въобще за почивката там. За мен като цяло преживяването беше хубаво и различно.

И още нещо – слънцето е много силно. На мен ми изгоряха устните и ушите. Носете много и силна слънцезащита, нанасяйте я често.
Имаше някакви комари, но машинката, включена в контакт, беше напълно достатъчна.
[/quote]
Съжалявам, чак сега виждам съобщението ти . Не ми дава да редактирам.
Виж целия пост
# 12
Доста полезни постове има и в двете теми. По-скоро, може би, ще е добре да се слага тема и после линк към съответната страница, за да не стават чаршафи, които са трудни са скролване. Примерно Мираж - линкове към всичко, споменато за Мираж. Но си е доста работа...

Ще се оформи разбира се.
Ще следя темата и ще се поготвя 1-2 страници преди края следващият път.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за темата!
Бърз запис, въпреки че не се осмелих да резервирам пак Тунис за лято 2024, продължавам да следя 😀
Виж целия пост
# 14
Благодаря и аз за моята тема. Моите проучвания продължават.

Salammbo не се появява за търсените от мен дати през септември. Или са свършили местата, или не предлагат по това време,нямам идея.

Четох за различните туроператори и сега се чудя. Единият от хотелите го намирам и в Онекс и в Емералд на почти еднакви цени. По принцип Емералд са ми по-симпатични, защото сайтът им ми е по-приятен. Но като чета сякаш те слагат най-високите горивни такси. Онекс ок ли са, мога ли да им се доверя?
Онекс са ок, като туроператор. Ползвала съм ги няколко пъти, за различни дестинации, без проблеми. Държат добри цени. Ползват самолети А320 и А319 на Балкан Холидейз, които лично на мен са ми по-комфортни от МД-та на Емералд и Абакс. Емералд държат добри цени, често искат доплащане за горивни такси, но и цените са им формирани на най-ниска цена на гориво. Не съм ги ползвала именно заради доплащанията. Миналата година имаха проблеми с един-два полета, но никой не е застрахован. Новия сайт на Онекс и на мен не ми допада, старият беше по-добър. Но при разлика от над 500 лв, за един и същ хотел, не бих се замисляла. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия