Търся си дедето

  • 3 904
  • 119
Искам да разбера дедето ми при кой е осиновен роден е на 08.06.2022 година юни месец момче е ,моля помогнете
Виж целия пост
# 1
Нямате право да търсите дете под осемнайсет годишна възраст, независимо дали сте биологична майка, сестра, леля, вуйна... И никой няма да Ви каже "при мен е".  И ако знаете къде е осиновено какво? Ще цъфнете на вратата да си го искате? То да не е вещ?
Виж целия пост
# 2
Евентуално ако още не е осиновен. Което май е доста малко вероятно за здраво бебе.
Виж целия пост
# 3
Ако не е осиновено и не е лишена от родителски права, то би следвало да задействат процедура по реинтеграция, а не да й казват, че е осиновено. Тя май е сигурна, че е осиновено и най-вероятно е.
Виж целия пост
# 4
Значи първо не си го искала, оставила си го. Други хора са го взели, обикнали са го, грижили са се. И сега ще цъфнеш да им съсипеш живота, пък и не се знае дали след още 2 години няма пак да си смениш решението. ДеТе е думата. ДеДе е друго.
Виж целия пост
# 5
Е, то кой е луд да й каже, че детето е осиновено от него? Ей затова си е нужна тайната на осиновяването.
Виж целия пост
# 6
Аз няма да съдя жената защо е постъпила така, тя си знае. Но по-гадното е, че след години много от тези деца, разбирайки от някой доброжелател за осиновяването или от самите осиновители, тръгват да издирват биологичните си майки. В този случай не мисля, че някой  ще и даде такава информация, не е етично и законно.
Виж целия пост
# 7
Няма много подробности.
Може да е била непълнолетна и принудена от родителите си. Може да е било с увреждане и да са я обработили да го остави.
Доколкото знам, когато дете се остави в дом, не се дава съгласие за осиновяване и то остава блокирано там(така правят от етноса). Винаги има начин да се намери.
Виж целия пост
# 8
Ако детето е осиновено НЯМА право да го търси, независимо дали у с увреждане, дали е била непълнолетна или друго. В домове не се оставя отдавна, закрити са. От родилното детето си излиза или с майка си, или с роднините, ако пази боже майката е починала при раждането, или към приемно семейство. След 30 дни майката, а ако е непълнолетна нейните родители, подписва съгласие за осиновяване или не се появява и не подписва. Има и такива, духват по чужбина и не оформят документите. Във втория случай социалните търсят майката или вариант детето да бъде настанено в биологичното му семейство. Ако това не е възможно, по служебен път след 6 месеца се задейства процедура за вписване на детето в регистъра за пълно осиновяване. Така на 7-8 месечна възраст детето се вписва и започват да му търсят осиновители. Здраво бебе без обременености има реалния шанс да бъде осиновено до годинката дори и без отказ от биологичната майка. От там нататък никой няма право да й дава информация къде е осиновено детето. Ако не е била.лишена от родителски права по съдебен път и поиска да си вземе детето започва процедура по реинтеграция. Дори и да е дала съгласие за осиновяване, ако размисли преди детето да е осиновено, също има право на процедура по реинтеграция.
Виж целия пост
# 9
И кой нормален ще ти каже, детето ти е при мен? За какво го търсиш? Защо си го дала за осиновяване? Вече веднъж си се отказала от него, дай му шанс да има семейство. Имала си шанса, отказала си се!
Причина от сорта на непълнолетна майка и принудена от родителите й да го остави в 21в е мега тъпо оправдание. Изключвам хората от малцинствата.
Виж целия пост
# 10
Да, преди беше нещо подобно.Оставят ги в дом и на 6м.се вясват да се подпишат, за да не може да се осинови детето. Това го правят с цел държавата да им гледа децата (от етноса) и така години може да откарат в дом без право на осиновяване. Като им кеф е си ги прибират, после пак ги връщат.
 Една приятелка миналата година работи в дом. Не са закрити всички, разредени са. Там имаше 10 братя и сестри.
 Мисълта ми е че ако авторката не е дала разрешение и се е явявала, детето още е там, където го е оставила.
 Не знаем всички подробности.
Аз знам че едно време като се роди дете с увреждане и веднага са обработвали майката да го оставя. На село едно момче така се завърна при биологичното си семейство. Малко увреждане имал и майката го оставила, а има 2 други деца.
 По комунизма непълнолетни родителите са ги принуждавали тайно да раждат и оставят децата, тогава е било направо немислимо непълнолетна да роди и особено бащата ако духне. Някои хора още си живеят с тези нагласи.
Виж целия пост
# 11
Оставила го е в родилното, т.е излязла си е от там без него. После е имала веднъж един месец, после още шест да си го прибере. Сетила се след 20 месеца да пита къде е осиновено.
Виж целия пост
# 12
Оставила го е в родилното, тля излязла си е от там без него. После е имала веднъж един месец, после още шест да си го прибере. Сетила се след 20 месеца да пита къде е осиновено.
Тоест не е ходила да се подписва че не дава за осиновяване, а е трябвало. Така ако е след 16 години може и да има прогрес.
Виж целия пост
# 13
Ами може и да е подписала след първия месец. Това тя си знае. И не, ако детето е вече осиновено, абсолютно нищо не може да се направи. Никой няма да й върне осиновено вече дете или да й даде информация къде е, за да ходи да си го вижда. След осиновяването то де юре вече не е нейно дете, а на осиновителите.
Виж целия пост
# 14
Не знам защо се връзвате на тази тема , снощи докато приспивах бебчо въпросния профил беше качил поне 3 теми с простотии плюс тази с друго име , сега го е сменила . Не се хващайте
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия