Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ПЕТА ТЕМА

  • 8 026
  • 135
# 135
Благодаря, Алекс! Simple Smile
Като ще правиш квасен хляб... аз съм против следването на рецепти, заради изброеното по-горе, което влияе на Кваса и съответно всеки един е уникален и дори на е един и същ всеки ден, както се мени и температурата.  
Та същите тия неща влияят и на тестото, което  е същото като кваса, само по-голямо количество.  И ако не се ползва същото брашно като това в рецептата (а дори и на една марка може да е от различна партида)  при днешното разнообразие от брашна... та няма как да е същият резултат.
От началото започнах да правя хляб по формула (когато кажеш,  давам ти я, да не те затомозявам от сега гледам) и не съм следвала ничия рецепта. Благодарение на  формулата си обръщам и маяните рецепти (затова и не ми трябват други), без да ме интересува съотношение на кваса и маята.
За теб специално. Simple Smile

Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия