Наднормени стойности на TSH

  • 397
  • 3
Здравейте!
С ММ правим опити за бебче от една година+, като аз посетих над 5/6 АГ специалисти, заради липса на цикъл през периоди 8/9 месеца+. Установихме ,че имам прогестеронов дефицит и смених два прогестеронови препарата заради силни болки и нежелани ефекти. Реших да посетя пореден гинеколог за още едно мнение, защото всички ми казват различни неща.
 Идеята ми беше , да разбера дали с хормоналните хапчета ще се натрупа прогестерона след известен прием или трябва да пия цял живот хапчета, че да ми идва цикъл. Новият АГ ми назначи поредни хормонални изследвания , като предните , които правих бяха май месец ,2023. Тогава стойностите на всички пуснати хормони ми бяха в норма , а само прогестеронът ми беше изключително под нормата , както си го и знам, че е.
TSH стойностите ми бяха 0.700 при референтни граници 0.500 - 4.900.
Впрочем , не бях пила лекарства около 3 месеца , за да видя дали ще ми дойде нормално и месец след прегледа ми дойде и направих първите хормони, които са за 3-5 ден на цикъла. В тях направих и TSH и Пролактин. Всички са в норма, но пролактинът е завишен. TSH ми е доста наднормена стойността 6,200 на референтни стойности 0.500 - 4,900.
Изчаквам да направя и прогестеронът , за да запиша час за преглед и информация от АГ-то, след което , ако не ме препрати към някой ендокринолог, аз да си запиша час сама. Та целта на темата ми е да събера малко информация от хора , които са в моето положение и им е излязло високо TSH. Ясно е ,че ендокринологът ще ми го пусне отново + други хормони на щитовидната за които четох. Интересувам се , каква може да е причината за високите граници? Болест? Как се живее с такова нещо? Може ли да се забременее естествено с такъв тип проблеми? Лекарствата , които изписват съвместими ли са с друг вид хормонални препарати? Опасна ли е тази дисфункция на ЩЖ? През какъв период се посещава ендокринолог след откритие на този проблем и какви изследвания се правят и през какъв период се следи всичко?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат и се извинявам за дългата тема!
Виж целия пост
# 1
Здравейте!
TSH ми е доста наднормена стойността 6,200 на референтни стойности 0.500 - 4,900.
 Та целта на темата ми е да събера малко информация от хора , които са в моето положение и им е излязло високо TSH. Ясно е ,че ендокринологът ще ми го пусне отново + други хормони на щитовидната за които четох. Интересувам се , каква може да е причината за високите граници? Болест? Как се живее с такова нещо? Може ли да се забременее естествено с такъв тип проблеми? Лекарствата , които изписват съвместими ли са с друг вид хормонални препарати? Опасна ли е тази дисфункция на ЩЖ? През какъв период се посещава ендокринолог след откритие на този проблем и какви изследвания се правят и през какъв период се следи всичко?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат и се извинявам за дългата тема!
Хипофункция на ЩЖ имате. Пишете в тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1604128.720 - там ще ви отговорят на всички тези въпроси.
Виж целия пост
# 2
Аз забременях по ествествен път след като ТСХ влезе в норми, около 7 месеца след като ми изписаха хормон. С хипофунция съм, нямам Хашомото все още. Моята стойност беше 5.2. Забременява се. Сега нямам оплаквания, все още си пия хапчето. Контрола правя веднъж годишно, ако не забравя. Последно ходих преди две години, тази година вече отидох. Има разни проблеми, основно с цикъла, но и аз не съм първа младост вече. Като цяло нямам оплаквания.
Виж целия пост
# 3
След като и пролактинът е висок, а те двата хормона се секретират от хипофизата, значи трябва да се търси хипофизарен аденом.
Не знам как така до сега никой не ви е обърнал внимание.
Липсата на цикъл за дълги периоди и невъзможността за забременяване са от високия пролактин и ТСХ.
Консулт с ендокринолог, който да ви изпрати на ЯМР на хипофиза, задължително изследването се прави с контраст.
Ако се потвърди, се приема лекарство, което регулира дейността на хипофизата и хормоните влизат в нормата, съответно цикълът става редовен и точен и със забременяването проблемите изчезват.
Успех ви пожелавам от сърце!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия