Подготовка за малкия човек - тема 25

  • 25 365
  • 568
Подготовка за малкия човек

Списък за родилното
https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto

10 неща, които да вземете в багажа за родилното
https://purvite7.bg/10-neshha-koito-da-vzemete-v-bagazha-za-rodilnoto/

Списък за новородено бебе
https://moebebe.com/spisak-za-novorodeno-bebe

Най–необходимото за новородено бебе
https://bremennost.bg/nai-neobhodimoto-za-novorodeno-bebe.html

Списък за новородено зимно бебе
https://bremennost.bg/spisak-za-novorodeno-zimno-bebe.html

Списък за бебето и майката
https://www.pakostnik.com/bg/spisaci-za-pazaruvane/spisak-za-bebeto-i-maikata

Всичко нужно,за да посрещнем бебето у дома

Всичко нужно за да го посрещнем
http://www.momentofpeace.net/2008/baby_list/all/1

Къпането на бебето засилва близостта с него
https://9meseca.bg/polezno/kapaneto-na-bebeto-zasilva-blizostta-s-nego

За разходка и навън


Количка, кошница, кенгуру или слинг – кое и кога да ползвате
https://semeistvo.rozali.com/bebe/p15053.html

Как да изберем количка на бебето
https://moebebe.com/izbor-bebeshka-kolichka

Каква количка да избера за бебето
https://ladyzone.bg/za-doma/semeistvo/kakva-kolichka-da-izbera-za-bebeto.html

Кенгуру или ергономична раница - важните разлики
https://shushulka.com/article/kenguru-ili-ergonomichna-ranica-vajnite-razliki

Други аксесоари за бебето


Стерилизиране на бебешки шишета
https://roditel.bg/sterilizirane-na-bebeshki-shisheta-i-biberoni … oga-kak-i-zashto/

Каква помпа за кърма да избера
https://xedra.wordpress.com/2009/08/27/breastpump/

Как да избираме дрехи за бебето
https://ezine.bg/n13-63923-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B0_%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%BE

Линк към тема 20(там са линковете към предишните теми)  https://www.bg-mamma.com/?topic=1475915

Линк към предишната тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1591771
Виж целия пост
# 1
Мами, имам питане относно стерилизаторите за микровълнова. Харесах и взех на Philips Avent Бебешки стерилизатор за микровълнова фурна, но за жалост той не пасна за нашата микровълнова.
Добре че имам опция да го върна, но като купувам отново какво да гледам на тях и имат ли някакви размери тези стерилизатори? Мислех, че са си стандартни. No Mouth
Виж целия пост
# 2
Трябва да гледате диаметъра и височината на стерилизатора, и дали отговаря на размерите на Вашата микровълнова фурна.Този на Авент например е с размери: 28 х 16.6 cm
Ако микровълновата Ви е по-малък литраж и примерно е с диаметър на чинията 26 см. Авент идва голям. Или пък, ако вътре е по-ниска от 17 см.

Мами, имам питане относно стерилизаторите за микровълнова. Харесах и взех на Philips Avent Бебешки стерилизатор за микровълнова фурна, но за жалост той не пасна за нашата микровълнова.
Добре че имам опция да го върна, но като купувам отново какво да гледам на тях и имат ли някакви размери тези стерилизатори? Мислех, че са си стандартни. No Mouth
Виж целия пост
# 3
Момичета, тези от вас, на които им предстои раждане - кога смятате да направите основното почистване на дома за идването на бебето? Обмислям да извикам фирма и се чудя кога ще е най-удачно, да е все още чистичко. Също, прането и гладенето на дрешките, кога?
Виж целия пост
# 4
Фирмата извикахме докато бях в болницата, но бях планирано секцио. Прането го приключих в 36та седмица. Не съм гладила нищо.
Виж целия пост
# 5
С прането приключих преди да вляза в 8 месец като изгладих някои неща,но не всичко.
Бебето ни бе посрещнато почти на полеви условия -не само че сменяхме жилище,а дори и града и реално малкия на 5 ден го прибрахме в старото жилище в София, което бе буквално с краката нагоре,а три дни по-късно пропътува 200 км на задната седалка заедно със свекървата и кучето ни...Колата бе натъпкана с багаж плюс още един камион, който ни следваше.
Виж целия пост
# 6
Изпрах и изгладих (за първи и единствен път) всичко седмица преди да родя (родих 7 дни преди планираното секцио). ММ беше планирал да си вземе няколко дни отпуск, за да изчистим основно вкъщи, да измием прозорци, изперем пердета и изобщо всичко по почистването в седмицата преди да родя планово. Да, но бебето ни изненада и праха и чистиха двамата с майка ми, докато аз бях в болницата. Бяха се справили перфектно с малко инструкции от моя страна по телефона.
Виж целия пост
# 7
Няма верен отговор на въпроса кога да се изпере/изглади и изчисти. Нищо от това не успях да свърша. Че даже не бях купила някои основни неща като козметика, комплект за изписване, подложка за повиване. Родих 1 месец преждевременно и всичко това го свършиха мъжа ми и майка ми докато бях в болницата. Макар да не се случва на всяка жена, при втора бременност не бих оставила всичко за последните седмици. Особено покупките. Пък и дрешките като се изперат и приберат в затворен шкаф няма какво толкова да им стане. Blush
Виж целия пост
# 8
Аз изпрах, огладих и подредих дрехите 0-3 месеца, седмица преди датата на секциото, количеството не беше голямо, 5-6 бодита, 5-6 ромпъра, 2 шапки, 3 одеала, по 2 комплекта чаршафи, хавлии, ръкавички, бархетни пелени, чувалчета за сън и пелени с лепки за повиване. Мъжът ми сглоби кошарата и извади количката от кашоните, когато родих. Свекърва ми и майка ми изчистиха вкъщи денят преди изписването. А като ме изписаха бяха всеки ден вкъщи и помагаха в началото с каквото кажа.
Виж целия пост
# 9
А какво по-специално се чисти, освен супер обстойно и основно прах + пердетата?

ПП: Къде си перете пердетата?
Виж целия пост
# 10
В пералнята ги перем 😁.

Ние имаме персийски котарак и е косми навсякъде и исках да е по хубаво почистено, пък не исках никой от родата да тормозя със задължения, за това си наехме фирма, преди ги бяхме наемали също, ама този път нещо не останахме доволни, ама да речем си беше доста чисто, даже и прозорците поискахме да се измият.ММ изпра и изглади пердетата.
Виж целия пост
# 11
Под по-основно разбирам - да се изперат калъфките на възглавниците на дивана, да се изперат постелките на дивана, да се почистят прозорци, да се почисти основно банята, да се изперат пердетата, да се измият комарниците на прозорците, да се профилактират климатиците. Все неща, които редовно се правят, но все пак не всяка седмица/всеки ден и са замърсени малко или много.
Пердетата и аз си ги пера в пералнята. Моите са тънки и като ги закача влажни, нямат нужда от гладене.
Виж целия пост
# 12
Ако някой ползва фирма за пердетата, ще се радвам да сподели (за София), че нашите са много големи и няма да влязат в пералнята.

Иначе ние сме с 2 котки и колкото и да се чисти, все си има котки, ама каквото такова хаха
Виж целия пост
# 13
Дайте ги за пране в някое химическо чистене. Аз процедирах така с една голяма зимна завивка, която не ми се събираше в пералнята. Впоследствие спрях да я ползвам, защото прането ми струваше колкото половин завивка, но това е друг въпрос.
Виж целия пост
# 14
Ползвам тази фирма вече няколко години за химическо пране, идват от вкъщи безплатно ги взимат и ги връщат ( палта, одеяла) след  няколко дни.

http://www.donart.bg/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия