Най-подходящата болница за рискова бременност гр. София

  • 609
  • 5
Здравейте,

Търся мнения за най-подходящата според вас болница за рискова бременност в гр. София.
Интересува ме специфичното обгрижване на родилката, както и грижите в неонатологията.
Мислех, че само в Майчин дом и Токуда са с 3то ниво неонатология, но разбрах, че Шейново и Надежда също го притежават.

Под рискова визирам тромбофилии, ендокринологични проблеми, резус-фактор и тн.

Много ще ми помогнете, ако ми дадете съвет за болница. Относно АГ лекарите, имам избор за мн препоръчван АГ в няколко от споменатите болници (с избор на екип), затова няма да отида при случаен - просто, колкото наближава, толкова повече се чудя, какво решение да взема за мен и бебето.

Благодаря предварително!
Надявам се темата да бъде полезна и на други рискови мами и да се родят здрави и доносени бебчета!
Виж целия пост
# 1
Лежала съм в МД и в Шейново -в Шейново получих много по-добро отношение.Бях много рискова бременна-с тромбофилия,три миседа,след инвитро,над 37 години,с гестационен диабет на инсулин, плацента превия.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, за кой лекар от Шейново имате препоръка?Simple Smile
Виж целия пост
# 3
За рисковете които споменавате ви трябват по-скоро добри специалисти, които или да работят в екип или по отделно. Трябва ви добър АГ за рискова бременност, добър ендокринолог и много добър хематолог. Аз лично бях с подобни рискове и се следях в Щерев, моята АГ там е много добра в проследяване на рискова бременност, ендокриноложката също им е много добра. С тези рискове също се стига и до кардиолог в един етап та и той е от значение, също в Щерев имат страхотен кардиолог.За хематолог ходех на отделно място, при д-р Тончев. Лекар АГ  всичколог разбиращ от всичко това най вероятно няма да свърши работа. Вече за преждевременно раждане аз бих се насочила единствено към Майчин дом. За лежане за задържане съм лежала много пъти в Щерев примерно и лекарите са ми казвали, при какъвто и риск за преждевременно насочват единствено към МД.
Виж целия пост
# 4
При същите колебания преди години избрах Майчин дом. Но там хванах и връзки - нямаше да ида никъде без осигурен лекар. Отношението към родилките не е винаги на ниво, но има много специалисти и реагират адекватно при всякакви рискови ситуации. Това поне го видях и на живо, лежах там цял месец.
Неонатологията им е много добра. Спасяваха мънички бебенца, родени с много ниско тегло и усложнения.
Виж целия пост
# 5
Аз имах същите проблеми. Избрах заради препоръки др Велев в Шейново. Отделно се следих при хематолог - прифПаскалева, ендокринолог, за фетална друг лекар и ако исках по-чести прегледи ходих и при други гинеколози (1-2 пъти) Последното беше за мое спокойствие , заради аборти и др
Първата бременност ми беше безпроблемна , но пак обикалях всички по-горе . Втората - кървене, пневмония, серклаж, гест. диабет . Пак се следих при същите лекари и лежах и в Шейново и в Надежда . Поради риск от по-ранно раждане и тъй като де Велев можеше да не е в Шейново, бях и при дрНашар от Токуда. Тя беше много мила и стриктно следеше всичко - примерно , други лекари казваха - няма смисъл да гледам шийката … И за по-ранно раждане мислих да избера Токуда. В крайна сметка не познаха и си родих в 38- ма седмица по план  при дрВелев. Той е много добър за секцио. И двата пъти бързо се възстанових , като и аз и бебетата не сме имали проблеми и не са се налагали антибиотици или терапии.
В частните болници базата е по-добра. За Токуда съм чувала, че обясняват повече как се сменя памперс, къпане и тн. За Шейново може да платите на акушерка - за помощ и информация. За кърмене , никъде не е ок май - подгответе се с информация от Хедра или Ася Демирева. Аз се консултирах с Хедра и кърмих при всички тези проблеми и след секцио. Първият път кърменето започна трудно, но кърмих дълго после.
Изберете си лекар, който ви харесва. И при всяко съмнение аз бих ходила на второ мнение и избирам на кое да се доверя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия