Прекалено малки зърна

  • 680
  • 11
Родих естествено дъщеричката си на 07.02. Проблемът ми е, че съм с много малки зърна и все още ползвам протектори, за да се оформят и за да може детето изобщо да суче, така ми казаха в болницата. Да, обаче все още зърната страшно ме болят. Не са разранени, само малко се белят, мажа ги с балсама на Медела. Не искам да спирам да кърмя, тъй като детенцето ми наддава много добре, бяхме на контролен преглед преди няколко дни, беше качила 300 грама за 9 дни. Simple Smile
Ще се радвам на съвети и малко подкрепа, тъй като на моменти стигам до сълзи, докато я храня Sad

Много благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Щом ви боли може би има някакъв проблем със захващането. Кърменето не трябва да боли. Забележете дали е правилен захвата. Горната устна също и долната трябва да са навън, не да са засмукани навътре. Не трябва да се чуват звуци като цъкане. Зърното трябва хубаво и дълбоко да влезе в устата на бебето, не само повърхностно цокане. Това подсказва за проблем.

Препоръчвам да направите консултация с консултант по кърмене. Има безплатни и платени такива.
Виж целия пост
# 2
Консултант и питайте дали изобщо да ползвате протектори. В някои случаи могат дори да пречат.

Ако няма разраняване, не би трябвало да боли. Болка има в началото, може и месец да продължи, а може и малко повече, докато кърмата се премества по каналите - усеща се като вътрешна, не по зърната.

Вижте на снимки как трябва да е захапването на бебето. Пробвахте ли без протектори? Да не би те да му пречат да захване добре?
Виж целия пост
# 3
Без протектори изобщо не успява да засуче, всеки ден опитвам дали би се получило без тях.
Виж целия пост
# 4
Ако гърдите са препълнени и твърди, може да е трудно обхващането на ареолата и затова да не може да засуче. Ако е така, пробвайте да изцедите млко кърма и след това да предложите на бебето.
Бебчето трябва изцяло да е обърнато с коремче към вашето тяло, а главата му отзад трябва да е свободна, за да може да се отметне назад и да отвори устата. Вижте снимки и клипчета из нета как се подхваща, за да може да отвори достатъчно широко уста.
Виж целия пост
# 5
Моите зърна също са малки, когато родих голямата си дъщеря, акушерката изтърси с тези плоски зърна ти няма да кърмиш. Е, откърмих две деца, с общ стаж на кърмачка почти 3г.
Махай протекторите и си кърми детето. Когато засуче, зърното се оформя перфектно. Както са ти казали, гледай гърдите да не са препълнени и виж клипчета на Ася Демирева за позиции на хранене. Малко е още бебето, ще се научи да засуква. Първите поне 40 дни винаги има дискомфорт, гърдите привикват, щом няма рани е ок.
Виж целия пост
# 6
Звучи обнадеждаващо Simple Smile Само махането на протекторите никак не го виждам, като й дам да суче без тях изобщо не се справя и започва нервно да върти главичката си.

Моите зърна също са малки, когато родих голямата си дъщеря, акушерката изтърси с тези плоски зърна ти няма да кърмиш. Е, откърмих две деца, с общ стаж на кърмачка почти 3г.
Махай протекторите и си кърми детето. Когато засуче, зърното се оформя перфектно. Както са ти казали, гледай гърдите да не са препълнени и виж кличета на Ася Демирева за позиции на хранене. Малко е още бебето, ще се научи да засуква. Първите поне 40 дни винаги има дискомфорт, гърфите привикват, щом няма рани е ок.
Виж целия пост
# 7
Защото така е свикнала. Сложете я в подходяща поза, гледайте да не е прекалено гладна и пробвайте. Постепенно ще се научи.
Виж целия пост
# 8
Всичко е във вашата глава. Вярно, че в момента бебето е свикнало със силикона и очаква да го усети, за да засуче. Пробвайте трикове като да стимулирате с ръка потичането и така да предложите, ще усети млякото и просто ще суче. Да, вероятно първите няколко пъти няма да е от раз, но ще привикне. Може и с помпа, ако не умеете с ръка, 3-4 изпомвания са достатъчни. Бебето още е много малко, скоро ще е толкова умело, че и на челна стойка ще може да суче 😀
Силиконовите зърна не са пречка и да ги ползвате до края на кърменето, но са ангажимент, да се стерилизира, да се купуват, подменят, носят винаги с вас. Реално, ако погледнете, когато ги махате, вашето зърно е изпълнило проректора, така ще бъде и без него. Самия протектор нищо не прави по време на сукане, само оформя за началото, което и бебето може да стори, стига да има този шанс.
Виж целия пост
# 9
На мен първите дни в болницата ми показаха как да стисна зърното и така да го подам в устата на бебето. Получаваше се, докато се научи сам - няколко дни. Буквално стискате и изтегляте напред. Както вече се писали, важно е бебето да е правилно позиционирано, за да няма болка. Въпреки това, при мен също имаше първите седмици и ми се разраняваха зърната.
Кърменето е най-искрената близост мама-бебе за мен, то не е само храна, а спокойствие и любов. Направете всичко възможно - заслужава си.
Виж целия пост
# 10
И моите бяха много малки, и аз кърмех в началото с протектори, много досадна работа.
Направих си консултация със специалистка по кърмене и упорствах с всичко научено. Постепенно махнах протектора на едната гърда, след това на другата. После си кърмих спокойно още 10 месеца.
Някакси самото бебе изтегля зърната и ги уголемява. След кърменето определено са ми по-издадени отпреди (за разлика от големината на гърдите, но това е тема на друг разговор).
Виж целия пост
# 11
Привет отново Simple Smile Видях се с Ася преди няколко дни. Оказа се, че бебенцето ми е с прекалено къса юздичка и каквото и да правя, ще ме боли и ще ме наранява, поне първите месеци. Препоръката е да си ползвам протекторите. Беше доста успокояващо да разбера, че не правя нещата неправилно, така че срещата с консултант определено си струваше.

Пиша това, защото има случаи, в които протекторите са препоръчителни, а ми прави впечатление, че има някаква стигма върху тях онлайн.

Искам и да благодаря за споделените от вас истории, определено ми помогнахте и вдъхнахте кураж преди консултацията ❤️
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия