Овърдрафт - какво се плаща?

  • 351
  • 3
Здравейте!
Обмислям да си направя овърдрафт, но преди да ида в банката искам да чуя и вашето мнение, защото имам неясноти. Ако изтегля овърдрафт от 1000 лв., той ще седи в сметката ми за минимален срок от година, но каква ще е лихвата, която плащам? Ако лихвата е 7%, то тогава 1000*7% = 70 лв., 70/12 = 5,83 месечно. Т.е. например тегля 500 лв. и при превод на заплата ми взимат 505,83 лв., или слагат лихва от 7% върху 500-те лева.
Благодаря предварително за разяснението!
Виж целия пост
# 1
Лихвата се изчислява на дневна база. Ако се използва овърдрафта и сметката излезе на минус, почва да се начислява лихва върху усвоената сума от овърдрафта. Като постъпи заплата или друг приход по сметката, овърдрафта се погасява автоматично със сумата, която е постъпила, и лихва се начислява върху непогасената сума.
Виж целия пост
# 2
Като цвло овърдрафт е скъп продукт. Обяснили са ти вече за това как се изчислява.
Защо не помислиш за друг вид продукт?
Виж целия пост
# 3
Аз имам овърдрафт - сума равна на заплатата ми. Понякога ползвам за няколко дни част от него, за да не прехвърлям пари от други сметки. Обикновено повече от 3-5 лв лихва не съм плащала и ми е ок. Но си зависи от периода и сумата, която ползваш.
Както са ти писали, той се погасява при постъпване на пари в сметката автоматично. Изчислява се на ден ползвана сума. Ако си ползвала 100 лв за 10 дни, ще платиш толкова. Не за целия лимит, който имаш. Прочети си условията конкретно за твоя случай - лихвата 7% месечно или годишно е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия