Зацапване на бельото с изпражнения

  • 3 939
  • 33
Здравейте мили майки. Проблема е, че от доста време момиченцето ми на 8- втори клас има следи от изпражнения по бельото си, няма лоша миризма или нещо друго. Ходи си всеки ден по- голяма нужда, не се е оплаквала от нищо. Просто на мен ми прави впечатление, че има малко петънца по гащичките. Уж се изтрива, но не знам до колко е успешно. Ако не се е изхождала са чисти, но след като се изходи, съответно вечерта когато я къпя има следи. Понякога я мия след изхождане, последният път я бях измила, но имаше много малко петънце и аз я попитах дали е ходила след това а тя каза, че е забравила. Голяма е вече и ходи и на училище, не мога да я следя постоянно а и тя се дразни като я питам. Има ли майки с подобни изживявания? Оставям на страни, че съм хипохондричка и се вглеждам в най- малкия детайл. 🙂
Виж целия пост
# 1
Давай ѝ не само тоалетна хартия/салфетки, но и мокри кърпички (бебешки, не за ръце), да се забърсва с тях накрая. Ако си е вкъщи миенето е най-добре, няма нужда даже и да е понякога, може всеки път.
Виж целия пост
# 2
Понякога я миеш, ами не трябва понякога, а винаги. Личен пример и говорене. Не е малка, но има теми по които се говори непрекъснато, докато се отстрани проблема.  Сложи в чантата й мокри кърпички и настоявай, когато не е вкъщи да ги ползва, до чисто.
Виж целия пост
# 3
Има мокра тоалетна хартия в ДМ.
Виж целия пост
# 4
Научи детето винаги да се мие след голяма нужда, когато е вкъщи. За училище купи мокра тоалетна хартия или интимни кърпички и след хартията да се забърсва и с тях.
Трябва да си изработи навик детето и да се почиства добре.
Виж целия пост
# 5
Какъв точно е въпроса/притеснението? Детето явно или бърза или не обръща достатъчно внимание и не се почиства добре след изхождане. Просто наблегни колко е важно това да се почиства старателно, да внимава тя самата за тези зацапвания, да има мокри кърпи в себе си. На 8 години е прекалено голяма да я измиваш ти, може би тук е част от проблема, че досега е разчитала на теб. Следва да приеме това като личен ангажимент.
Виж целия пост
# 6
Подкрепям - винаги миене, а в училище мокри кърпи. И смяна на бельото, няма как да има петна без миризма.
Дъщеря ми е на 8 също и още от 4 годишна съм я научила как да се мие и оправя, за мен това е изключително важно.
Виж целия пост
# 7
За моите деца на тази възраст бях заредила голям пакет бебешки мокри кърпи в тоалетната. Съответно за училище може да даваш малко пакетче или мокра тоалетна хартия.
Виж целия пост
# 8
Моят е на 08, не съм му гледала гащите, но през 3 дена е подсечено дупе. Не се бърше добре, каквото и да говорим, да обяснявам, да показвам…  Имаме и мокра тоалетна хартия в тоалетната специално за него, напомням уж, той забравя. Бърза и не се старае.
Ами какво да го направя, не мога вече да го мия всеки път, то ми писна. Тъй че - мажа с крем като е подсечен и се надявам, че в бъдеще ще е по-старателен.
То при момчетата не е чак такава драма, но ти и обърни повече внимание, че да не си направи някоя инфекция или цистит.
Виж целия пост
# 9
По-интересното е, че това дете е на 8, но все още майката го къпе...
Виж целия пост
# 10
Е, какво толкова супер странно, че майка му го къпе?
Да, на тази възраст могат и сами, но за някои неща аз също се намесвам. Например всяка вечер като се къпе - след това старателно му издухвам носа. Още не може сам добре, а с тия сополи, дето се влачи постоянно - съвсем.
Понякога му мия косата, понякога му мия зъбите, понякога се случва и дупето.
Явно и аз съм супер лоша майка…
Виж целия пост
# 11
Определено трябва да може да прави тези неща съвсем само достатъчно добре, без да се налага намеса. Няма физическа причина да не може на тази възраст. Работете върху това. И да, измиването е задължително след всяко ходене до тоалетна. Понякога колкото и да се бършеш, в гънките  остава мръсотия.
Виж целия пост
# 12
Не във всички учебни заведения е възможно измиването след тоалетна, особено от 8-годишни деца. Има деца, които се притесняват даже да ползват училищната тоалетна.
Виж целия пост
# 13
Естествено. Затова поне мокри кърпи да има, ако е толкова неотложно ходенето до тоалетната извън вкъщи. Но само с хартия нищо не правиш, то е ясно. Особено ако разчиташ, че после мама ще те изкъпе и няма смисъл да се стараеш.
Виж целия пост
# 14
Е, как на 8 годишно миете дупето? Не е нормално според мен. Научете я да се изхожда вкъщи и да се мие след това. Купете си биде- функция на тоалетната чиния, много е удобно. Ако мислите, че се изпуска, обърнете се към педиатър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия