Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 13

  • 22 438
  • 651
# 15
Ами ние не сме на човек, а на апартамент, независимо от големината.Първи и втори етаж не ползват асансьор и не плащат за него.
При мен на първи етаж вместо 8лв. на човек, заради неползването на асансьор им пишем по 6лв. Знам, че всички вечно спорят за този асансьор, но в крайна сметка е част от сградата. Ако някой ден решат да пренасят мебели до 2ет., пеша ли ще ги катерят? Ако отидат до съседа на последния етаж, не ползват ли асансьор? Те по тази логика могат и за покрива да кажат, че няма да платят за евентуален ремонт.
Виж целия пост
# 16
Съседа на 8 нали плаща, те са му гости.Мебелите ще си ги носят на ръка, нали не плащат.
Виж целия пост
# 17
Живея на висок етаж. В мазето имало плъхове. И казвате, да не плащам за дератизация, защото нямам мазе, а и съм далече?
Виж целия пост
# 18
Ще плащате, мазетата са общи.
Виж целия пост
# 19
Ще плащате, мазетата са общи.
Асансьорът е общ също. Аз не ползвам мазетата, но водата и токът от тях също ги плащам, не само пръсканията. Че и участвам наравно, когато се плаща за изхвърляне на боклуците от коридори и площадки. Нищо, че не ги ползвам.
Виж целия пост
# 20
Плащайте това, което ползвате.За пръскането ще участвате, защото заразите тръгват от там и ще стигнат до вас, но за чистене, след като не ползвате, не плащайте.Асансьор, който не ползва, защо да плаща?
Виж целия пост
# 21
Да си купи апартамент в сграда без асансьор? Щом живеят в ЕС общите части се плащат. Вариант е къща, но е скъпо - всичко сам си правиш.
Утре ще счупи крак и ще го ползва, нали?
Виж целия пост
# 22
Първия етаж за какво да го ползва? Не трябва да сме толкова дребнави. Даже и някой да си счупи крак, след като не плаща, няма да ползва. В блоковете сме събрани от кол и въже и всеки е с различни разбирания. При нас дойдоха семейство, което си мислеше, че щом са си платили данъка на апартамента, друго не дължат, че асансьор и ток на вход влизат вътре. После мислеха, че като плащат за входа и има чистачка, тя трябва да им изхвърля боклука, слагаха торбите с боклук до вратата си. Ако започнем на всичко да обръщаме внимание, нерви няма да ни останат.
Виж целия пост
# 23
Направете първия етаж касиер и да ходи пеш по етажите да събира вноските
Тавани нямате ли?
Виж целия пост
# 24
Който има чип за асансьора - той плаща. Аз нямам, не искам и не плащам.
Виж целия пост
# 25
Някакви идеи/ предположения кога ще пуснат пак програма "Зелена София"? Че я чакам с нетърпение вече. Предната година се сетих в деня след като беше минал срока за кандидатстване Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Направете първия етаж касиер и да ходи пеш по етажите да събира вноските
Тавани нямате ли?
Изобщо няма да тръгне да събира, който му занесе.
Виж целия пост
# 27
Ние делим разходите за асансьор на 2 части: абонамент и технически преглед (плащат се на апартамент) и ток + дребни ремонти - крушки, буфери и подобни (плащат се от 3-8 етаж, на човек).
Виж целия пост
# 28
При нас 1 и 2 етаж са освободени от такса за асансьора (на 2 етаж вратата не се отваря). Така сме преценили с гласуване.
За покрива и мазетата разходите се поемат от касата. Ако се наложи доплащане, всички участват. Покривът касае сигурността на цялата сграда. Пръскането в мазетата също, плъзнат ли животни, отиват навсякъде. Асансьорът наистина е обща част, но е за улеснение на живеещите на горните етажи, затова само те плащат (и ние сме от тях).

В друга сграда, в която имаме апартамент, се сблъскахме с друго. Асансьорът не работеше, в касата нямаше пари, трябваше да се събере голяма сума. Веднага платихме колкото поискаха. Решиха да е с чип, ок, поискахме и ние, с молба да отблокират вратата (на 2 етаж сме там), за да можем, когато се налага да ползваме. Никой не ни подкрепи, съответно отказаха. Може да вземем чип, обаче нашият етаж няма право на асансьор Grin
Не ни искат такса, но предпочитаме с такса и да го ползваме в определени случаи.
Виж целия пост
# 29
Е не бива така. При нас вратите на всички етажи си работят. Аз живея на втори етаж, но просто не искаме чип. Всички врати трябва да функционират, доколкото знам такива са изискванията. Може да подадете сигнал дори.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия