За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 578
  • 753
# 660
Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
С течаща вода.
Виж целия пост
# 661
Тя хи е обелила втори път, няма нужда Simple Smile
Виж целия пост
# 662
Купих кадаиф, на пакета пише 850 мл вода, 850 гр захар. Аз обичам сладко, но тая захар ми се вижда прекалено много. Колко захар да сложа, че да стане вкусно и не отровно сладко.
Той е сух, само трябва да го залея със сиропа и е готов, нали?
Виж целия пост
# 663
Ами съотношението вода/захар в сиропа е 1:1 по принцип.
Виж целия пост
# 664
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
Плюс всичко, което са те посъветвали колегите по кухня,  да си знаеш, че пресните картофи, независимо, че са обелени, почни винаги вече са белени, се мият под печаща вода и четка, също  обратното на гъбичката, ей такива ми ти работи
Виж целия пост
# 665
Така е, ама на мен лично захарта ми се вижда прекалено много в това съотношение 1:1. За мен 1 килограм захар е безумно много за литър вода.
Ако намаля водата да не остане сух, захар със сигурност по-малко ще сложа.
Скоро правих крем карамел и леко бях прекалила със захарта и малко отровно сладък беше станал 🤭.
По усет ще забърквам нещо сега дано се получи 😏
Виж целия пост
# 666
Така е, ама на мен лично захарта ми се вижда прекалено много в това съотношение 1:1. За мен 1 килограм захар е безумно много за литър вода.
Ако намаля водата да не остане сух, захар със сигурност по-малко ще сложа.
Скоро правих крем карамел и леко бях прекалила със захарта и малко отровно сладък беше станал 🤭.
По усет ще забърквам нещо сега дано се получи 😏
Може и да се вижда много, но това  е захарния сироп по принцип 1:1.  Пък ти сложи по малко захар, но ще ти е рядък сиропа и ако искаш да го сгъстиш, ще трябва го вариш повече, което пак същото ще е, като се поизпари водата.  А явно за количеството кадаиф е 850 : 850.  Аз бих сложила и лимонов сок, и кора.
Виж целия пост
# 667
Ако сиропът е по-рядък, кадаифът ще се скашка и вкусът му ще е по-блудкав.
Виж целия пост
# 668
Ох, май го смотах. Утре ще разберем със сигурност, но ми изглежда скашкан. Отдолу на кутията била рецептата, но не я видях и си действах по усет.Залях го с врял сироп така както си беше 😆, а трябвало да го сложа във фурната и със студен сироп после да го залея, нищо отиде ...
Беше на розички, а сега има вид на един дебел блат 🫢🫣.
На следващия ще спазя рецептата.
Виж целия пост
# 669
Преди заливането го препичам за малко и му слагам масло.

Преди седмица купих пресни картофи,но гледам че са позеленяли леко…стават ли за ядене или да ги хвърлям?
Виж целия пост
# 670
Изрязвам, докъдето е зеленото и ползвам.
Виж целия пост
# 671
Преди заливането го препичам за малко и му слагам масло.

Преди седмица купих пресни картофи,но гледам че са позеленяли леко…стават ли за ядене или да ги хвърлям?
Стават, нищо им няма
Виж целия пост
# 672
За бишкоти и сладкарската извара на Лидъл 1 кг идеи за нещо бързо?
Не че нямам идеи, но не искам да има просто вкус на бисквити с кисело мляко, може би масло да добавя или някой от кремовете без варене?
Виж целия пост
# 673
Рецепта за бъркан тутманик с варени яйца ?
Виж целия пост
# 674
Скрит текст:
За бишкоти и сладкарската извара на Лидъл 1 кг идеи за нещо бързо?
Не че нямам идеи, но не искам да има просто вкус на бисквити с кисело мляко, може би масло да добавя или някой от кремовете без варене?

За бързо няма да стане. Но виж като идея тази торта. Вместо блат, подложката може да бъде от сиропирани бишкоти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия