За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 958
  • 753
# 390
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
Виж целия пост
# 391
аз пудинга с кашкавал и яйца го правя.
на галета ми е трудно. с какво правите галетата ?
Блендер. Може и ръчно, с хаванче и чукче. И аз не хвърлям храна, ако не е развалена.
Виж целия пост
# 392
За карамела в крем карамела не слагам масло.
Виж целия пост
# 393
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
ФРЕНСКА КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ - КАРАМЕЛ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html
Виж целия пост
# 394
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
Ирене, дано не е късно, виж рецептата на Зиче, провал няма при нея

https://zi4e57.blogspot.com/2013/07/blog-post_5.html
Виж целия пост
# 395
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
ФРЕНСКА КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ - КАРАМЕЛ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html
Това изречение в рецепта какво трябва да значи?


"След това се охлаждат в хладилник поне за 2 дни престой."

Изчетох и края с цитатите от французина, което не ми се връзва знаейки страстта им към прясна храна. А при ноу фрост хладилник, това няма как да излезе в този вид и след 1 ден престой.


Аз ползвам тази рецепта, получава се с по-плътен вкус, но на мен ми харесва.

Виж целия пост
# 396
Здравейте, имам останало тесто за пица, какво мога да направя от него освен пица, пърленки и пържени питки?
Виж целия пост
# 397
Здравейте, имам останало тесто за пица, какво мога да направя от него освен пица, пърленки и пържени питки?
Сиренак, лучник, зелник, барабойник и всякакви питки с пълнеж по ваш вкус.
Виж целия пост
# 398
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
...................
Това изречение в рецепта какво трябва да значи?


"След това се охлаждат в хладилник поне за 2 дни престой."

Изчетох и края с цитатите от французина, което не ми се връзва знаейки страстта им към прясна храна. А при ноу фрост хладилник, това няма как да излезе в този вид и след 1 ден престой.

2 часа е разбира се, не е 2 дни! Грешката е от бързото писане
Виж целия пост
# 399
Това изречение в рецепта какво трябва да значи?
"След това се охлаждат в хладилник поне за 2 дни престой."
Изчетох и края с цитатите от французина, което не ми се връзва знаейки страстта им към прясна храна. А при ноу фрост хладилник, това няма как да излезе в този вид и след 1 ден престой.
Zari, ето оригиналната рецепта от посочения site:
https://recipe30.com/creme-caramel.html/
В българския блог е малко видоизменена в пропорциите не продуктите. И в рецептата пише да се държи 2 часа в хладилник (а не в no frost фризер) след приготвяне преди консумация, а в Little Tips: "The caramel sauce will dissolve and be of higher quantity after a day or two in the fridge."  - предполага се, че се има предвид при съхранение.
Ето още един хубав FR site:
https://www.cuisineaz.com/
Виж целия пост
# 400
No frost и за хладилника се отнася, в него изсъхват по-лесно нещата отколкото в такъв който не е no frost. Хубаво е ако искаш да си изсушиш суджуците бързо, но всичко останало трябва да се покрива Grinning
Виж целия пост
# 401
No frost и за хладилника се отнася, в него изсъхват по-лесно нещата отколкото в такъв който не е no frost. Хубаво е ако искаш да си изсушиш суджуците бързо, но всичко останало трябва да се покрива Grinning
Аз и в не no frost хладилник всичко държа затворено (покрито).
Виж целия пост
# 402
Това е нормално, но едно е да покриваш неща защото не искаш да се смесват миризми и прочие, а друго е защото всичко що не е покрито и затворено плътно, става на стафида Grinning
По този повод беше коментарът какво би станало с тоя крем карамел за два дни престой в хладилник no frost, който беше поправен така или иначе де.
Виж целия пост
# 403
Може да патентоваме рецепта - КК с аромат на скумрия или лук
Виж целия пост
# 404
Здравейте, търся рецепта за сладки, които да могат да се изрязват с формички и да е различна от масленки или медени сладки. 😊
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия