За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 686
  • 753
# 555
Едно е рецепта по утвърден рецептурник, друго е да си направиш ястие по свой вкус. Така, че по рецептурника за обществените заведения от 1981 г рецептата е с черен дроб.
Въпросът беше, дали се ползва в дроб сърмата черен дроб. Ами, ползва се. Това, че някой не слага си е негов проблем или вкус.
 
Виж целия пост
# 556
Peych, интересно ми стана. Заливка няма по тази рецепта.
Виж целия пост
# 557
  Щот' е ,, Сарма -кебап", а не ,, Дроб - сарма".
Виж целия пост
# 558
Ох, вярно! Чукча...
Виж целия пост
# 559
Има ли го някъде рецептурника от 1981 година, например в pdf ири word. Искам го!
Виж целия пост
# 560
Има ли го някъде рецептурника от 1981 година, например в pdf ири word. Искам го!
Стария рецептурник 1981   линк за сваляне
Виж целия пост
# 561
Дроб сарма в някои райони я правят без заливка, само увита в було и с доматени резенчета отгоре. Добавят и малко месо към другите продукти. Както е по рецептурника. Така си я наричат, а не сарма кебап. Преди няколко дни, на Гергьовден при един именник ядох такава дроб сарма с домашно овче мляко и зелена салата. Беше много вкусно.
Ето още някои рецепти за отличията.
 

Скрит текст:
Peych, интересно ми стана. Заливка няма по тази рецепта.

Когато не правят заливка, винаги сервират с кисело мляко. Поне така ми обясниха. Аз също за пръв път от толкова години ядох дроб сармата така. Но ми допадна. Имаше много джоджен и девесил в нея. Резенът домат беше отгоре, а не в самата при дреболиите. Не накиселяваше. Така че всичко си е въпрос на вкус. Предполагам сармата направена само с бял дроб е много по нежна, отколкото с двата вида дроб.
Виж целия пост
# 562
Имам чудесна, отлична рецепта за дроб-сАрма в було. Прави се на порцийки и се запича с масълце, по рецепта накрая се запича и с разбито яйце. Вътре е с черен дроб. И стафиди и други благини.
Виж целия пост
# 563
Пейч, разгледах с интерес предложените от теб рецепти. Свекърите са от Преслав, но никога не са правили дроб-сарма или сарма кебап по описаните в книгата начини. Например там не слагат заливка, аз я правя пък със заливка ( от Търновския край ми е родата и така я знам), домати също не съм виждала да слага някой дали в Преслав, дали във Варна.
Някоя от вас слага ли домати в дроб-сармата? Аз слагам само червен пипер в ориза и става много вкусно в комабинация с джоджена, но домати - никога. Даже не ми е хрумвало.
Виж целия пост
# 564
Аз слагам. По рецептата ми се слага резен домат и се завива в було плънката. Було не слагам, затова доматите са ми смлени. В заливката няма брашно.
Виж целия пост
# 565
Предложете ми чийзкейк,в които да има кондензирано мляко,за n-ти път правя този на Пейчев и сега търся др
Виж целия пост
# 566
Какво да направя с останалия козунак? Гледах рецепта за крем карамел,но аз изобщо не го обичам този крем карамел,такаче тъпся друга алтернатива,благодаря
Виж целия пост
# 567
На принципа на пържените филийки, ползваш козунак вместо хляб.
Виж целия пост
# 568
Пейч, разгледах с интерес предложените от теб рецепти. Свекърите са от Преслав, но никога не са правили дроб-сарма или сарма кебап по описаните в книгата начини. Например там не слагат заливка, аз я правя пък със заливка ( от Търновския край ми е родата и така я знам), домати също не съм виждала да слага някой дали в Преслав, дали във Варна.
Някоя от вас слага ли домати в дроб-сармата? Аз слагам само червен пипер в ориза и става много вкусно в комабинация с джоджена, но домати - никога. Даже не ми е хрумвало.
Някои и червен пипер не слагат, не само доматите. Ориз, лук, дреболии, зелении - толкоз. И заливка (евентуално). На мен също ми харесва повече без червения пипер, в редките случаи когато ям такова нещо.
Виж целия пост
# 569
Има ли повече от един козунак у дома, децата след това си търсят пържените козуначни филийки, отгоре ги наръсвам със смес от пудра захар и канела.....та съгласна със ccvet 👌.
Инак може да се направят много неща - смлян на бонбони или скалички, също и вкусна торта става с него - с обикновен млечен(домашен, яйчен, тортен и т.н.) крем, сладък салам (със смес от обикновени бисквити)....на прима Виста за това се сещам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия