Пилешки дробчета по японски
Необходими продукти:
2 с.л. светъл соев сос
2 с.л. бяло вино
450 гр пилешки дробчета, изчистени и нарязани на половинки
2 с.л. олио
1 зелена пиперка, нарязана на кубчета
4 стръка зелен лук, нарязан на ивички
1 голяма склидка чесън, нарязана на ситно
2,5 см корен джинджифил
1/4 ч.л. лют червен пипер
3 с.л. тъмен соев сос
Начин на приготвяне:
В не много дълбок съд се смесват светлия соев сос, виното и пилешките дробчета. Мариноват се за около 20-30 мин, като от време на време се разбъркват. Дробчетата се изцеждат от маринатата и леко се подсушават.
Пържат се в силно загрято олио около 3-4 мин. Добавя се пипера, зеления лук, чесъна, джинджифила и се пържи още 2-3 минути. Накрая се добавя червения пипер и тъмния соев сос и всичко се разбърква добре и веднага се сервира