Съмнения за кератоконус

  • 486
  • 2
Здравейте, при последния ми очен преглед, на който отидох по друг повод - зачервяване на очите, лекарката като ми преглеждаше очите на апарата, изрази съмнения за кератоконус, тъй като диоптрите на астигматизма ми значително са се повишили, спрямо стойностите по които са направени очилата ми преди 2-3 години.
Искам да попитам някой, който е имал съмнения за това заболяване - каква е процедурата, чух, че се прави топографско измерване на окото, но колко често се прави такова изследване, за да се види дали има някакво изменение в стойностите, за да се определи дали действително е кератоконус? И ако се окаже това заболяване, в какъв срок трябва да се направи процедура за заздравяване на роговицата (чух за процедура с ултравиолетова светлина и Витамин В).
Въобще, ако има някой тук, диагностициран с това заболяване и е от София, нека ми пише. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Отидете на преглед в клиника Ден при доц. Андреев.
Виж целия пост
# 2
Аз и преди съм писала, в друга такава тема. Съпругът ми от дете е с това заболяване. Сега е на 48 години и ползва твърди лещи. Ходи на няколко години да го преглеждат в една софийска клиника. Създава му неудобства и дискомфорт, но не му пречи да живее напълно нормален живот.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия