Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

  • 9 256
  • 254
Добре дошли на всички минали, настоящи и бъдещи булки в Тема 12!
 


ПОЛЕЗНО - всякаква информация, свързана с вашето тържество: ресторанти, хотели, диджеи, водещи, първи танц и много други идеи!
Скрит текст:
https://nmitev.com/blog/
https://www.weddingday.bg/
http://etmachibo.com/svatben-tanc/
http://djbedros.com/ - съвети за първи сватбен танц и др.
Създавайте безплатно дизайни за вашата сватба - покани, менюта, картички и др. -  https://www.canva.com/

Магазини за булчински рокли
Скрит текст:
Популярни магазини за булчински рокли:

СОФИЯ
Магазините се посещават с предварително записан час и до ДВАМА придружителя (COVID мерки). Пробите са безплатни, обикновено продължават 1 час.
Заплащат се в Сватбен център Младост, ако сте с предварително записан час - 30 лв, ако отидете на място без уговорка - не.
Заплащат се и в Si-selection Inspired - средно около 50 лв за рокля, зависи от цената на роклята.

Сватбен център Младост
Mille Bridal
Carrie Wedding
Cherie Cherie
Areti
The wedding residence
Si-selection inspired
Всичко за сватбата
Be queen
Atelie Ivoire
Paloma fashion
Alfa bride
Sarah Hirsch
Lovebirds
Mon Amour
Jollie
Милвана moments

ВАРНА
Alfa bride
Сватбен център
Афродита
Ателие Споза
Julia Kontogruni

АСЕНОВГРАД
Стоян Радичев
Берна мода
Версай
Александра
Христо Чучев


Виж целия пост
# 1
Запис от мен!
Успех на всички бъдещи булки!

Как успяхте да намерите и харесате дж?

Искам човек, който да води забавно, да има чувство за хумор и да уважи желанието ни за музикален избор. На сватбата ще сме само млади хора (с изкл. на родителите и баба).

Искаме да е забавно, ще има няколко игри.

Срещате ли се предварително с дж за да обсъдите какво и как. Ще е странно за мен да избера непознат само по описанието му в сайт.
Виж целия пост
# 2
Аз имам прекрасен човек, който също така случайно харесах. Общо.взето, при мен май всичко е на случайности Simple Smile

Той е изпълнител и е с DJ. Този човек е най-невероятният талант, който съм срещала. Също така е и водещ. Мога да ви дам контакти.
Виж целия пост
# 3
Благодаря и аз за новата тема!
Дай Боже повече сватби да има, с хубави снимки и запомнящи се емоции.
Виж целия пост
# 4
Досега не съм се включвала в темата, но сега реших, че е моментът.
Миналата година по това време омъжихме най-голямата ни дъщеря, но нямахме много възможност да участваме в подготовката, защото сватбата беше в Италия, където живеят младите. Те си организираха почти всичко с помощ от кумовете, родителите на момчето, неговите сестри и нейната по-малка сестра. Ние останахме леко настрани, защото аз бях бременна по това време с най-малкото ни дете, а и от 1500 км е трудно да се участва дейно, освен финансово за някои неща.
Втората ни дъщеря също мислеха да правят сватбата там, но решиха да направят там годежа, който ще съчетаят след двете дати на Великден и кръщенето на първата ни внучка през тази година, но сватбата решиха да е в България в края на лятото на 2025 г. (там, където са изкарали най-безгрижните си лета - на морето).
Първоначално искаха да се оженят в католическа църква, но решиха да го направят в православна и затова ще са с 2 броя кумове - едните ще са тези в църквата, а другите ще са голямата й сестра със съпруга й (те ще са свидетели в гражданското).
Този път ще трябва ние и родителите на момчето да организираме всичко от тук - от началото до края. Затова ще следя темата.
Рокля ще купуваме наесен, когато си дойдат за 2 седмици на почивка и се надявам преди това да си е харесала и само да остане пробата и евентуално вземането на мерки за корекция.
Ще следя темата, за да се ориентирам къде да търсим подходяща рокля, защото църквата и заведението са избрани (ще се уговорим това лято, когато си идем на морето).
Виж целия пост
# 5
За рокля препоръчвам LoveBridal, BeQueen, Cheri Cheri, MilleBridal, Ivoire.
Там сякаш са най-красивите рокли.
Цени между 2000-4000 лв.
Виж целия пост
# 6
Запис от мен!
Успех на всички бъдещи булки!

Как успяхте да намерите и харесате дж?Срещате ли се предварително с дж за да обсъдите какво и как. Ще е странно за мен да избера непознат само по описанието му в сайт.

Задължителна среща. С един, с двама, с трима. За разлика от фото и видео, ние няма как да Ви покажем работата си в сайт или портфолио.
Обяснявам защо. Бъдещи булки ми казват "Дайте ни видео как водите"
Ами нямам  такова видео, защото всяка двойка младоженци и всяка сватба са различни.
Бяла Роза няма да стане по-бяла, но държането, "маската" която слагаме за конкретното събитие, са различни всеки път.
Булката Х иска вицове през 5 минути,
Булката У иска да не обелвам дума. Имаше едно момиче, което искаше веднага след като кажа Добър вечер да й занеса микрофона като гаранция, че няма да продумам до края на сватбата.
Булката Z искаше музиката да е супер тиха, за да си говорели хората. Е, като покажа видео от тази сватба - кой ще ме наеме после, точно никой.
Друга искаше да се бъзикам постоянно с кума. Пета иска 10 игри, Шеста не иска никакви хорца и БГ музика.
Така че като отидете на среща, си казвате какво искате от човека срещу вас.
Ако обърнете внимание - няма сватбен диджей на 20 години. или на 26, всичките сме над 38-40, видяли какво ли не и вече достигнали най-високата топка - сватбите.
В този бранш случайни хора няма.  Няма добър или най-добър. Този, който на вас ви е скучен, за друг е много готин. И той не е скучен по презупция, ами може в конкретния случай някой да го е накарал да бъде незабележим.
така че формулата е срещи, срещи, срещи
Така или иначе цените сме ги уеднаквили горе долу да са еднакви. Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Опа, записвам се и в новата тема 👰🏼‍♀️

С нашия диджей беше "любов" от пръв поглед – каза ни, че не пуска чалга и не говори много и ние директно искахме ако може веднага да му оставим капаро. Не сме говорили с втори изощбо 😄
Виж целия пост
# 8
Според мен срещата е задължителна. По този начин ще разберете дали имате еднакви виждания за деня и цялостното тържество. Ще видите маниера на човека срещу вас, начина на говорене и стила на работа. Понякога и телефонен разговор стига. Ние бяхме с диджей Бедрос и сме много доволни от избора си.

Запис от мен!
Успех на всички бъдещи булки!

Как успяхте да намерите и харесате дж?

Искам човек, който да води забавно, да има чувство за хумор и да уважи желанието ни за музикален избор. На сватбата ще сме само млади хора (с изкл. на родителите и баба).

Искаме да е забавно, ще има няколко игри.

Срещате ли се предварително с дж за да обсъдите какво и как. Ще е странно за мен да избера непознат само по описанието му в сайт.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за отговорите!
Рокстар, благодаря за всичко, което написа. Аз съм напълно ок за срещи, не знаех дали самите дж имат желание и време да ги правят. Иначе си прав, няма как да ни пратите портфолио както фотографа и да добием представа.

Със сигурност ще искаме среща. За сега сме били на доста сватби, но нито един дж не ни се стори подходящ за нас. Съответно не можем да разчитаме на препоръка от приятели.

Бедрос знам, че е любимец, но е зает на нашата дата.

Иначе дж за мен е духа на празненството. Много бих искала да намерим нашият човек, който да ни усети като настроение и тип хора, за да се сработим. Напълно съм наясно, че от сватба до сватба има огромна разлика и всяка булка си е с нейните изисквания. И това си е нормално, де.
Виж целия пост
# 10
Мога да дам отзиви но след средата на май месец, когато мине сватбата на дъщеря ми. Избрахме Алегрия за сватбена агенция, заради водещата, която е двуезична. Тя пък каза, че си работи само с неиния DJ.
Виж целия пост
# 11
Здравейте, скъпи булки. Ние сме сгодени от Август 23г., но спахме няколко месеца и ме беше наложило някакво голямо отчаяние от сватбени агенции, свободни локации за събота лятото и декоратори( най-вече последното) особено след едно сватбено изложение през Януари . От седмица съм се хванала в ръце и контрол фрийкът в мен царува над 10-тина екселски таблици, като приключа, ще ги споделя с вас. Засега събирам оферти от локации, разглеждам фото и видео и търся DJ и водещ. Ще ни се да е винарна с изнесен ритуал и парти в шатра, но тъй като бюджета ни не е много голям ( правим огромен ремонт също, който пак аз трябва да регулирам),  не знам дали ще се вместим изобщо. За това лято едва ли ще намерим нещо, по-скоро съм се примирила с 2025г. Проблемите с украсата според мъжа ми са "личностни" т.е аз ненавиждам цветове, още повече, ако са повече от 2 или опази боже да е златничко. Не съм мортиша Адамс, но цветното в мен приключва с чувството ми за хумор. Та да стигна най-сетне до същинското ми питане след цялата голословна словесна диария - търси се еднорог - място от което да наема/ декоратор с черни чинии, обикновени цилиндризни вази и най-семплата украса от бели цветя и евкалипт. В крайна сметка може и сама да си направя украсата и да мобилизирам шаферките да я поставят. Другото ми питане е, имате ли препоръка за DJ и водещ, който да е забавен, но не пълен простак ( била съм на такава сватба - размерът на младоженеца беше споменат повече от нужните пъти), да вдига гостите и да може да лавира между стилове - от Мodern Talking през Belinda Carlisle до сръбско/гръцко.
Виж целия пост
# 12
За локация препоръчвам Белите скали, отговаря на всички изисквания, вкл.за цени. Най-висока цена за куверт 67 лв., най-ниска 50 лв. Те ще препоръчат и бюджетен декоратор от близките градове. Страхотна е управителката
Виж целия пост
# 13
А питането за коя част на България е?

При нас всичко ще е в София,  така или иначе и двамата сме от тук и приятелите ни са тук, родата също. Исках градинска сватба, но е непосилно за нашия бюджет. За това решихме да е в ресторант/хотел. Намерихме куверти на 75-85-95 лв. Направо 67 на КРР ми се виждат голяма оферта!
Виж целия пост
# 14
И ние искахме градинска сватба в София, но освен ако не се лиша от кухня в новото ни жилище, няма да ни се получи. Цената за белите скали наистина е уау , аз съм им писала, но нямам още отговор. Видяхме ги на сватбеното изложение заедно с Бонония и Барото, тогава нито едни не ме впечатлиха много, но сега вече и Бонония и Белите скали ми се струват добра опция. Барото имаха невероятни цени, ако се вписват в естетиката на някой,кувертите им почваха от 30-40лв и таксата за алкохол беше левче по спомен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия