Детски хемангиом

  • 412
  • 4
Здравейте мами аз съм майка на 8 месечно бебе роди се с хемангиом на главичката близо до фонтанелата беше едно розаво петно почти незабележимо започна да расте много бързо не знам как да обясня размер но си е доста голямо изпъкнало като малка черешка моля да ме поставете как да се премахне и най вече ако има мами на бебета с хемангиом и са го премахнали моля кажете ми как става как е най добре има ли усложнения бих искала да го премахнем оперативно но се притеснявам ако сте премахнали оперативно моля споделете информация Благодаря ви предварително ♥️😌
Виж целия пост
# 1
Моят син има 3 хемангиома. В момента е на година и 10 месеца. Появиха се няколко дни след раждането - 2 малки (на гръбчето и отстрани на гръдния кош) и 1 по-голям на тестиса. Ние го водихме на лекар, тъй като този на тестиса почна доста да расте и да изпъква и поради самото място имаше опасност да се разрани, прокърви и съответно замърси и инфектира. Обясниха ни, че хемангиомите растат първоначално до към 6 месец (индивидуално е) и после постепенно започват да изчезват, като това също е индивидуално кога точно ще се случи. На нас ни предложиха да даваме един сироп, с който хемангиомите се свиват много бързо, но това всъщност е лекарство за кръвно и хич не е безопасно и след много колебания и страхове се отказахме. Като алтернатива ни предписаха едно гелче да мажем локално на мястото. И двете неща, и сиропът, и гелчето, обаче се почват от първите месеци на бебето още в активната фаза на растеж на хемангиома, за да помогнат. Ние  започнахме да мажем чак на 5 месец, така че не мисля, че помогна, просто го почнахме, колкото да си мислим, че помагаме с нещо на детето. Страшно много се притеснявах, докато още растеше това чудо, дали няма да прокърви от търкането в памперса, но в крайна сметка имахме късмет и нищо лошо не се случи. С времето, някъде от 8-9 месец хемангиомът започна да спада и да избледнява. В момента вече е напълно изравнен с кожата и почти не се забелязва. За другите хемангиоми въобще ни казаха да не се тревожим, защото са на място, което не е опасно, а и са малки. Те също избледняха, още се виждат, но вече не са червени, а по-скоро бледо розови.
За операция не мога да дам съвет, но тук във форума има лекар, който е наясно с хемангиомите и може да се обърнете към него - доктор Бранков. Може да му пратите и снимка, за да прецени какво е положението и дали има нужда от намеса. Ако хемангиомчето не е голямо, според мен с времето ще изчезне напълно. Те растат много бързо и после спират и започват да се смаляват, но им трябва време. При вас скоро трябва да настъпи край на растежа, но все пак се консултирайте с лекар.
Виж целия пост
# 2
Как точно да намеря д-р Бранков за да попитам къде трябва да пиша много благодаря
Виж целия пост
# 3
Ето я темата с онлайн консултациите. Иначе мисля, че преглежда в София, но не знам точно къде.
https://
https://m.bg-mamma.com/?topic=1193874.1620
А нас педиатърът ни прати на детски кардиолог и на дерматолог.
Виж целия пост
# 4
В Токуда преглежда д-р Бранков, със и без направление. Аз бих се обърнала към него без никакво колебание, просто е страхотен. Не мога да повярвам как такъв специалист продължава да отговаря на въпроси тук, повечето от които на светлинни години под компетенциите му. Ще Ви обърне внимание и ще види детето, ако прецени, че се налага.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия