Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 79

  • 28 674
  • 776
Да продължим в новата тема.

Линк към старата - https://www.bg-mamma.com/?topic=1629007.msg47827764#new
Виж целия пост
# 1
И аз бих го дала под наем, не бих продавала, освен ако нямам спешна нужда от голяма сума в момента. Наемите там, според мен, винаги биха си вървяли.
Виж целия пост
# 2
Дайте го под наем, но през агенция. И го направете добре, поне базово обзаведен, като за комфортен живот на семейство. Препоръчвам през агенция, която да следи в какво състояние го поддържат, даже проверете и за застраховка. Роднини дават от години под наем голям апартамент, на много хубаво място, но вече поостарял. След няколко години борба да се поддържа, сега нямат възможност да наглеждат редовно и хич не е в добро състояние, да не кажем, че има нужда от минимум професионално почистване и смяна на мебели.
Виж целия пост
# 3
Ако панелният апартамент е в добре поддържана сграда, по-добре да се дава под наем. Но ако нещата са тръгнали на зле в тая посока, по-добре да се продаде овреме и да се купят два в провинцията и там да се дават под наем или по-малък в София, но зависи и коя е провинцията.
Виж целия пост
# 4
Трудно е да се отдава в друго населено място, понякога има проблеми и собственикът трябва да дойде на място.
Виж целия пост
# 5
medissa, а защо не помислите за продажба на имота и с парите да финансирате следващата покупка?
Виж целия пост
# 6
И наемът може да финансира следващата покупка - като покрива вноските по кредита.
Виж целия пост
# 7
Ако е панелка продавай че не се знае колко време още ще са популярни.
Виж целия пост
# 8
Освен, че финансира, след като е финансирала също може да се продаде. Да, много вероятно е цената им да е значително по-ниска след време, но вече ще си е свършила работата, аз обаче честно казано си нямам идея каква би била съдбата на панелените жилища.
Виж целия пост
# 9
А каква е причината за тези приказки за панелите? Повечето са 70-80-90-та година. С какво са по-различни от старите тухли 1950, но държащи цени и подминавани от подобни приказки ?
Виж целия пост
# 10
Цяла София е в панелки, да не кажа цяла България. Какво си представяте, че ще стане? Държавата ще ги събори? Ще изгони обитателите? Нали виждате къде се наливат парите по разни планове "за възстановяване и развитие"? Ще има още саниране, и саниране, и саниране...
Не очаквам нищо да се случи с панелките в близките 50, да не кажа сто години. Както са си стояли, така и ще си стоят.
Много зависи как се поддържа и изглежда самата сграда, защото и това има отражение върху цената.
Защото има гетоизираи райони, където сградите изглеждат ужасяващо.
Но има комплекси като "Младост", които са предпочитани и ще бъдат още дълго време предпочитани за живеене.
Виж целия пост
# 11
Ние може би не говорим за събаряне, не и аз, а по-скоро за намаляващия интерес към това строителство.
Виж целия пост
# 12
Много зависи как се поддържа и изглежда самата сграда, защото и това има отражение върху цената.
Защото има гетоизираи райони, където сградите изглеждат ужасяващо.

Е да де.
То и всеизвестният блок №20 в Ямбол, беше така, но стана опасен и го събориха. Какво по - различно има в другите панелни блокове. Аз като минавам и влизам в такива блокове, постоянно се чуват къртачи от всички страни - разширяват се хората ...
Виж целия пост
# 13
Аз живеех под наем в панелен блок в Борово, води се от по-престижните квартали уж. Входът беше много мръсен, в мазетата течеше вода, никой не искаше да дава пари за каквото и да е. Отвън беше саниран на парче. Асансьора беше като от филм на ужасите, имаш чувството, че ще падне всеки момент...Локацията беше супер добра, но един такъв блок за мен бъдеще няма. Колкото повече се затлачват проблемите, толкова повече пари после ще трябва да се налеят. Точно в това каре блокове, виждах и много изоставени апартаменти с изпочупени прозорци. Когато мислех да купувам там, ми предлагаха апартамент стандартен двустаен панелен за основен ремонт за 130 000 евро и то партер, баш партер (преди около 2 години това). Аз повече от 50 000 евро не бих дала, понеже това е колкото да ти изкара живота, нищо повече. Все тая, че е в София и на перфектна локация. Но пък това са си мои разсъждения, така че...
Виж целия пост
# 14
Подобни съседски взаимоотношения, уви, има и в много стари тухли, както и ново строителство.
Затова промениха Закона за етажната собственост, та по-разтропани съседи и професионални домоуправители да стиснат за гушите тези, които все не щат да дават пари.
В нашия вход също имаме подобни екземпляри, но след избора на професионален домоуправител виждам оживление по темата Simple Smile
Скрит текст:
Известен лекар - професор - милионер, притежава наследствено жилище във входа. Идва си човекът в петък с мерцедес последен модел, заминава в неделя, лятото е тук почти постоянно. Не дава нито стотинка за такси, щото "не живеел". И преди не давал, и сега след промяната в закона пак нямало да дава. Манталитет. Да видим дали ще обясни същото и на ЧСИ.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия