Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

  • 24 614
  • 1 097
# 570
Добро кардио метаболитно здраве:
Кръвна захар/гликиран хемоглобин- до 5.6-5.7
Кръвно налягане 80/120
Съотношение Общ холестерол към добрия холестерол - до 3.5
Талия- жени 88 см мъже 102 см
ИТМ - до 25
Това каза професор ЗДравко КАменов- началник на клиника по ендокринология
Виж целия пост
# 571
Пропуснах btv, но го открих онлайн https://www.btv.bg/shows/svetat-na-zdraveto/videos/kak-da-poddar … litno-zdrave.html
Аз също взимах берберин 3 год. и съм с диабет. Според ендокриноложката ми, той е със същия ефект като Метформина и го препоръчва на пациентите си. Ако се спазва диета е много добра добавка, тъй като регулира и стомаха.Но ако ядеш сладко не помага, както и Глюкофажа, който взимам сега.
С храна се регулира най-добре кръвната захар.
Долче и Гущерът, чудесни резултати!
Днес ми е ден за готвене. Ще търся рецептата за сладки с боровинки в някоя от старите теми.



Аз се чудех за берберина. Нали уж за запек имал ефект.
Но пък кз ми е добре и се чудя да не направя някоя хипогликемия. Затова все се въздържам.
Виж целия пост
# 572
Общо взето нищо ново не казаха. Повече общи приказки, което е нормално за 7 или там колко минути сегмент.

Беше дразнещо това, че в кадрите имаше непрекъснато клипове на хора ядящи пици, сандвичи тип Макдоналдс, спагети и без обяснение добре ли е да се ядат или не и изобщо за какво ги показват.

Коментарът за Аткинс диетиата и как последователите й били напълнили отделенията по хемодиализа, така вмъкнат между другото също ме издразни.
Виж целия пост
# 573
Stryper, Bur02, благодаря!
Stryper, мисля, че в някоя от старите теми бях пуснала рецепта (ако не се лъжа, беше на Валерия) за бисквити с боровинки. Помня, че я беше одобрила. Можеш да я потърсиш и в страничката и' също.
Елора, за първи път чувам, че берберинът има влияние и върху запека.🤔 Но и не съм се интересувала в това отношение де, та може и да има.
Аз прекъснах фаста с 46 грама филе Елена, един слайс пуешка шунка (странно, стори ми се, че сладни леко, но може и да е от многото дни без храна🤔), малко маслини, 5 мини кисели краставички (от най-мъничките❤), 3 малки парченца моцарела (30 грама) и кафе с масло и сметана. КЗ дотук почти не се промени, даже леко се понижи. Малко по-късно основното ми хранене ще бъде пилешко филе с масло, сметана и кисели краставички. Евентуално още малко маслини и малко спагети от тиквички с песто (само ако ми се яде, разбира се, нямам намерение да преяждам). Изядох си първата малка порция бавно и дъвчейки много добре храната.
Nevermoresleep, почвам да се дразня само докато чета какво си написала за отделенията и пиците...😆 Значи нищо по-интересно от обичайното? Ще го гледам по-късно все пак. Поне не казаха ли какъв е оптималният гликиран хемоглобин, ами все казват до колко бива?🙄
Виж целия пост
# 574
Не, казаха само това което bur02 написа по-горе като конкретна информация, останалото беше философстване.
Виж целия пост
# 575
В Лидл има огромни глави целина по около кило за 2,79 и също охладена чистена скумрия за 7,99. Та ето рибена супа с целина вместо картофи:


Стана чудесна. Народът даже не разбра.
Скумрията на фурна с оцет не мисля, че има нужда да снимам, че то и не остана много.
Виж целия пост
# 576
Чела съм го в някои източници Долче и тук също са писали. Една от редовните потребителки беше писала, но не помня кой, а сега и Stryper също.


Не знам защо въобще се гледа бтв, не разбрахте ли, че няма смисъл.
Обичайните медии ще дадат вредни съвети, ще оплюят кето и нввмх и всички подобни режими.
Виж целия пост
# 577
Гущер, дай по-точна рецепта за тази супа, моля! Като не им казваш на твоите хора за целината, няма да разберат, разбира се!😅 Той по-силният аромат на целината (според мен) е докато е сурова и все още недобре сварена, после се притъпява.
КЗ след храненето ми е 4.🙂
Виж целия пост
# 578
Долче, аз съм на половина влах, така че четете и се учете на ум и разум: Wink
За да не ви се разпада рибата я слагате в студена вода и на котлона. В момента на завиране и нито минута по-късно я изваждате. Чак тогава сол, олио, лук, моркови, в случая и целината. С картофи се чака да омекнат морковите. Домати 2-3 минути преди снемане. Девесил. По Оряховско и чушки слагат, но аз не харесвам в супа. Ся, оригиналната рецепта е с чаша ракия и всичко увира едновременно, но нямам излишна. Застройка с 1-2 яйца и непълна чаена лъжичка лимонена киселина (не се се сещам как се пише лимонтузу или лимонтузо Joy ) . Връща се изчистената риба. Ако е дребна, слагате я в кисето за баня и варите в него Grinning

P.S. Аз лично харесвам като добавка и шепа миди, а най-царско става с ония миксове морски дарове. И в двата случая се слагат накрая, няколко минути преди сваляне.
Виж целия пост
# 579
Едно време обожавах рибена чорба с картофи, ама пък после как ме болеше корема и киселини имах даже.
Виж целия пост
# 580
Леле, как застройвате рибена чорба. целият рибен вкус отива на кино.
Гущер, аз съм дунавско чедо и рибената чорба я правя задължително от няколко вида риба. Ама речна. И без застройка.
Виж целия пост
# 581
Хм, аз не съм готвила такава чорба. Майка ми все я приготвяше.
Не помня да я застройвала. Обикновена запръжка. Аз все и казвам да не прави запръжки, ама не слуша.
Виж целия пост
# 582
Леле, как застройвате рибена чорба. целият рибен вкус отива на кино.
Гущер, аз съм дунавско чедо и рибената чорба я правя задължително от няколко вида риба. Ама речна. И без застройка.

Ненапразно съм написал рибена супа. Simple Smile
За чорба не е ставало дума.
Виж целия пост
# 583
Срам не срам, ама разлика между чорбата и супата не я знам.
Мислех, че е едно и също.

Хм, прочетох. При чорбата накрая се поливало със запръжка от мазнина, брашно и червен пипер.
Виж целия пост
# 584
Чорбите са със запръжка. Майка ти прави чорба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия