Дайте идея за запълване на пространство в коридора

  • 1 029
  • 20
Имаме чупка в коридора, която е 170 см. Там обаче ще трябва да вкараме пералня и сушилня, т.е. 120 см. Дайте идея с какво мога да запълня останалите 50 см. и как мога да скрия уредите, например с някакъв вид плъзгаща врата. 
Вариантът уруд върху уред сякаш не ми е ок, защото ще стои грозно така открито да се виждат. Имате ли идея как мога да скрия уредите?
Ясно е, че гардероб по поръчка ще ми свърши работа, ама 2000-3000 лв сякаш не ми се дават.
Виж целия пост
# 1
В квартирата в София имахме подобно пространство,което хазяинът бе "скрил" посредством две големи плъзгащи огледални врати.Ние го ползвахме за склад,но всъщност е било точно за поставяне на пералня т.к.имаше изводи за вода.
Виж целия пост
# 2
Имаме апартамент с подобна ниша. За съжаление, нямам снимки, но ние сложихме обикновена врата (плъзгаща ни обясниха, че няма достатъчно пространство да се направи, освен тип "хармоника", каквито не харесваме) и зад нея сложихме пералня, сушилня и шкаф, в който прибираме всичко, свързано с прането и различни препарати.
Виж целия пост
# 3
Съгласна съм с Fever Ray, че пластмасова плъзгаща се врата е вариант, но не най-добрият. Не са удобни тези врати, не правят красива обстановката.

Огледална врата ще отежни и без това тясното пространство, плюс чистене на огледалото, а ако има и палави играещи деца в коридора.. да е потенциално опасно.

Като идея мога да предложа един тъничък бял корниз горе на тавана и перде/пердета до долу от тънка, непрозрачна материя. Ако са 2 пердетата, можете да ги вързвате неглиже  с панделка, когато работите с уредите, при почистване, проветряване или просто за промяна. Така и останалите 50 см ще използвате за каквото прецените.
Можете да изберете цветовете и шарките  на пердето - ако искате оптически да разширите коридора напр,  да е на хоризонтални ивици. Ако искате усещане за "височина" да прибавите към пространството, тогава на вертикални линии да е пердето.
Ако ви харесва на цветя, също е вариант.
Важното е да е функционално и красиво - да скрива, но и да ви е приятно като минавате оттам.
Виж целия пост
# 4
50-те сантиметра може да ги запълните с шкаф колона като тези за баня. Там може да си слагаш перилните препарати и да си складираш хигиенни материали, козметика, битова химия.
Виж целия пост
# 5
А само врати по поръчка вместо цял гардероб? Няма да е толкова скъпо, а и може би, ако има кой да ги сложи, ще намерите по-бюджетни готови в строителните магазини. За 50-те сантиметра може да сложите рафтове по височина, в Икея има различни варианти. Ще се скрият зад вратите.

Нещо такова: https://bauhaus.bg/komplekt-plazgashti-vrati-optimum/p/103110

Виж целия пост
# 6
Бих си ги сложила един върху друг уредите. Изобщо не е грозно или непрактично. В останалата част ще си сложа един висок шкаф да препарати, тоалетна хартия, консумативи и спокойно ще си държа там плахосмукачката, мопа, дъската за гладене.   Идеята само за затваряне с врати ми се струва много добра. Иначе къде ще си държите прахосмукачката?
Виж целия пост
# 7
Може да си изберете цвят за уредите, за да изглеждат по-добре. Инокс, черен, червен, друг...
Виж целия пост
# 8
Преди имах такава ниша у дома. По ръба и бяха наковани едни дъски, за които с най-нормални панти бяха хванати най-обикновени врати за гардероб. Прекрасен килер беше, защото позволяваше големи персонализации. Сега имам подобен в мазето.

Стига стените на нишата да са истински (имам предвид да не е някаква гипскартонена конструкция или друго извращение), можете да сложите рафтоносачи и да местите рафтовете във височина според нуждите си, да сложите лост за дрехи, да редите пералня и сушилня всяка седмица по различен начин - една до друга, една върху друга и така докато ви хареса. Възможностите са безкрайни и не са свързани с много пари.

Така че отидете в някоя фирма-производител и питайте именно за такъв тип отделяне на пространството. Нека не се опитват да Ви пробутват цели гардероби, защото никак не е необходимо. Вратите и конструкцията могат да са буквално от всичко - ПДЧ, МДФ, масив, алуминий, ПВЦ, стъкло... идеята с корниза и пердето също е добра, стига да Ви пасва на интериора.
Виж целия пост
# 9
Не мога да представя тези пространства и как трябва да се запълнят. Може да начертаете някаква схема и да покажете пространството. Например поглед - отгоре.
Виж целия пост
# 10


Това пространство в синьо оцветенато, за него ми е въпроса.
Ще има пералня, сушилня и остават едни 50 см, които няма какво да ги правя реално. Търся идея за нещо по-нестандартно. И как например да скрия пералнята и сушилнята?
Виж целия пост
# 11
А какъв е другият размер на помещението?

Ако там ще сложите пералнята, означава, че има тръби, вода.. Виждам малка обща стена с кухнята.
Важни фактори за всяко решение, според мен, са: под наем ли сте или е ваше жилището, ако е ваше, виждате ли се за по-дълъг период да живеете там или не, колко души ще живеят също.

По принцип знаете, при по-малка жилищна площ се пести всеки см, и обратно, при по-голяма - можеш да махнеш и стена (не носеща), идеи различни.
Аз лично, ако е мое жилището и сме повече хора, бих помислила първо дали евентуално е технически възможно в това помещение да сложа и един душ + малка мивка (защото виждам общи баня и ВС на скицата). Тогава ще имам 2 бани, което е удобно, а уредите може пералнята там, а сушилнята в кухнята.
Като идея..
Виж целия пост
# 12
С мебел по поръчка.
Ето го нашето решение. Не казвам че е най-доброто, просто като идея.
Ако имате достатъчно дълбочина, сложете плъзгащи врати.
Виж целия пост
# 13
A до тук къде ви е решението за кошове за пране?
Моите са такива вградени шкафове и е много удобно. Ние сме 3 членно семейство и пера всеки ден поне една пералня и имам 3 почти винаги пълни коша. /Имам съмнения, че у дома живеят без да ги виждам още 3-ма и готвя и най-вече пера и заради тях Wink/


Другото бих направила за обувки и за почистващи препарати до самия таван. Прибирам обувките, които не са за сезона в кутии за обувки и шкафовете ми са направени за целта, точно с тази дълбочина.

Реално би станало идеален килер, вкл. за якета извън сезона, куфари и сакове.

На мен не би ми било приятно да отворя да зи заредя примерно пералнята и да се види целият цирк в килерчето. За това бих го разделила и затворила с допълнителни врати, където е възможно.

Идеята за плъзгащите врати е добра и бих направила едната огромно огледало с някаква декорация. Например в стаята на дъщеря ми едната плъзгаща врата на гардероба е бяла дъска и по нея се рисува със маркери за бяла дъска. Ако децата ви са малки и творчески настроени може да е интересна идея. Сега вече като е голяма е нарисувала нещо там красиво и стои вече над година без промени.
Ако аз правя да е с плъзгащи врати бих го направила на 3 секции, за да имам достъп примерно до пералнята и кошовете за пране едновременно.

Може да затворите помещението и с врата тип чупещо крило, но недостатъка е, че отворени вратите ще затварят кухненската врата.
Виж целия пост
# 14
В 50-те см си държиш пране, прахосмукачка, парцали, препарати, кофи и каквото там решиш... Те и 50 няма да са башзащото нищо не се доюепя плътно ама айде 45
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия