Охладняване в отношенията след раждане

  • 4 661
  • 48
Родих преди месец и определено отношението към мъжа ми се промени... Родих нормално напълнях изглеждам ужасно и определено нямам желание и не искам да ме докосва дори.. Не желая нито да ме пипа а камоли секс да правим.. Чувствам се широка, грозна след това раждане.. На моменти даже си мисля как не искам повече никога да водя полов живот моля за помощ... Той сам каза че най вероятно след нормалното раждане ще съм супер широка и няма да ни е добре изобщо.
Виж целия пост
# 1
Ражането само по себе си е голям стрес за една жена- психически и физически. Всеки човек се адаптира по различен начин с новата обстановка, така че няма златна формула кога ще си "готова" за това. Напълняването се случва при поне 70% от жените, че и повече. Някои успяват да свалят килограмите, други не. В момента приоритет ти е да се напаснете с бебчо и да си почиваш, когато можеш. Килограми се свалят, това не е "диагноза" за цял живот все пак. Това, което прочетох е, че всъщност ти имаш проблем с килограмите си, а не мъжа ти да ти мрънка, че си пълна? Значи на него не му е толкова голям проблем, което трябва да те радва, защото показва, че те обича таква каквато си. Сега идват топли месеци, излизайте повече с бебчо на разходка и ще видиш, че ще успееш да влезеш във форма. Simple Smile
 Успех!
Виж целия пост
# 2
Ами как няма да ти се промени отношението към мъжа, когато последният ти заявява, че ще си супер широка и нямало да ви е добре? Аз един шамар щях вероятно да му завъртя в такава ситуация и с разбърканите хормони след раждането.

Гледай си бебето и здравето. Гледай да се наспиваш, да ядеш правилно, оставяй бебето на бащата и ходи на някакъв спорт. Килограмите постепенно ще ги свалиш, ама акъл в празна глава не можеш да налееш.
Виж целия пост
# 3
Само месец е минал, тялото ще се променя още, особено ако ти е първо раждане. Първите няколко месеца след раждане и аз бях и се усещах по-широка, но това е мускул, възстановява се, прибира се, отоци спадат и т.н. Аз съм с две естествени и да, АГ на преглед вижда, че съм раждала, но вкъщи мъжът ми не виждам да усеща някаква сериозна разлика, която да ни променя интимния живот. Всъщност след ражданията сексът се подобри изключително за мен, много по-чувствителна съм и усещанията са много по-интензивни. Изказването на мъжа ти е тъпо и грубо. За кг - имам много качени аз след двете деца, заради кърменето и после връщането рано на работа. Под много разбирай общо 40 нагоре за 5 години. Не ни е променило секса. Не е хвалба, не се харесвам и аз, лекувам се от скоро, но не съм го превърнала в център на живота ми, защото ще се побъркам. Приемам, че е някакво временно състояние, правя някакъв минимум да се поддържам и чакам полека да разполагам с повече време за себе си. С бебе на 1 месец обаче ти още не знаеш къде се намираш, друг баланс и напасване би трябвало да търсиш. И също да се заявиш някак пред мъжа ти, че такива изказвания не са верни, обиждат те и са излишни.
Виж целия пост
# 4
Какъв секс само месец след раждане и то нормално...?!?! Я си гледай бебето и себе си, да си почиваш и възстановяваш, пък остави мъжа да се оправя сам в това отношение. И да вземе да мисли как и с какво да ти помага и да си гледа бебето, вместо за мисли за оная си работа. Ба тия егоисти дето са се навъдили...
Виж целия пост
# 5
То и на мен да ми кажат, че съм широка ще ми се отще. Мъжа ти вместо да те подкрепи, те подтиска - после секс ще чака.
Ами защо ти го направи това бебе, като ще си широка после ? Пълен т*пак чесно !
Виж целия пост
# 6
Колко теми сте пуснали? Много непремерено изказване на мъжа Ви (опитвам се да се изкажа меко). Бебетата реват, а вие кърмейки, нямате много време дори да спите. Времето обаче е прекрасно, намерете си компания от други млади майки и излизайте навън по разходки. Нещата се подреждат малко по малко.
Мъжът Ви помага ли с бебето? Ако не, седнете и му обяснете, че то е и негово дете. Овреме, че желязото се кове докато е горещо.
Виж целия пост
# 7
В даден момент ще трябва да започнеш да спортуваш, а здравословното ти хранене трябва да е винаги приоритет. Естествено е, че бебето е най-важно в момента, но това не значи да се занемаряваш и да престанеш да обръщаш внимание на мъжа ти. Човек е такъв, какъвто е, не само като душа, ами и като тяло. Обичаме един в друг и двете, в тяхната цялост. Трябва да поддържаме и да се грижим за тях. Един месец след раждане може да е твърде скоро, но все пак имай предвид нещата, които ти казах.
Виж целия пост
# 8
Да се изолира мъжа след раждане е огромна грешка, която може да има непредвидими последици. Ясно е, че бебето е център на вселената за родилката, и мозъкът и работи изцяло на тази честота, но бебето има двама родители, които са семейство, и е много важно да запази връзката жена-мъж, и да се изгради новата - бебе-баща. За целта майката не е редно да обсебва бебето изцяло, да се отдели в спалнята и да игнорира напълно мъжа си. Напротив, мъжът трябва да гушка бебето, да усещат взаимно миризмата си, да свикват един с друг, да се опознават. Схващането, че на мъжете бебетата не са им "интересни" и те ще изградят връзка като стане детето на 4-5 години, са напълно погрешни. Мъжете имат бащински инстинкти, и трябва да бъдат насърчени да ги развият.
Любовта в семейството е "колкото повече - толкова повече", ако майката успее да приобщи и включи бащата, ако заедно се напасват към новия човек вкъщи и споделят емоциите си, то и интимността им ще се върне съвсем естествено и без напрежение.
Не знам някоя нормална жена да изглежда в топ-форма точно в първия месец след раждането Simple Smile Но правилната нагласа е, че това е временно състояние, период на възстановяване, след който всичко ще си дойде на мястото. Ако се потъне в негативни чувства като описаните от авторката в първия пост, се влиза в един затворен кръг, от който излизането е много трудно.
Виж целия пост
# 9
Мъжа ти е един .... нека меко се изразя - голям тъпанар!
Радвам се, че ще е на сухо и то явно за дълго! Simple Smile) Рядко съм виждала толкова бързо действие на обратната Карма! Казваш и получаваш ответ какъвто заслужваш!

А ти за себе си си дай време да се нормализират хормоните, да се успокоиш и да свикнеш с промяната.
Може вече да почнеш да работиш върху фигурата си с упражнения и умерен режим на пълноценно хранене.
А ако мъжа ти те кара да се чувстваш зле, че си станала широка след раждането го зарежи или си намери любовник, който не е тънкопишлест Wink
Виж целия пост
# 10
Родих преди месец и определено отношението към мъжа ми се промени... Родих нормално напълнях изглеждам ужасно и определено нямам желание и не искам да ме докосва дори.. Не желая нито да ме пипа а камоли секс да правим.. Чувствам се широка, грозна след това раждане.. На моменти даже си мисля как не искам повече никога да водя полов живот моля за помощ... Той сам каза че най вероятно след нормалното раждане ще съм супер широка и няма да ни е добре изобщо.
Сигурна съм, че не изглеждаш ужасно. Просто си понапълняла, голяма работа. Това е поправимо.
Не знам дали е поправима обаче тази незрялост на мъжа ти.Как може да плещи такива глупости! Я си представи всички тези хора навън, всичките са родени по този начин, всеки от тях, който има по-големи братя и сестри, е "направен" след предишно раждане. Тоест, на родителите им е било приятно да правят секс и след раждането. Иначе всички щяха да имат само по едно дете! Ето, аз имам две деца и сексът с времето става все по-добър.

Обаче, ако мъжът ти си внушава простотии, те могат да му повлияят, понеже успехът в секса е в главата. Така че му обясни, че не е прав, при хората това не се е случило и на вас също няма да се случи. И не се говорят такива неща на човек, когото обичаш и който е износил и родил твоето бебе.

И да, нека помага за бебето, за да не сте два лагера - ти и бебето отделно и той - отделно. Да се включва, да поема отговорност.
Виж целия пост
# 11
Супер широка, баси проблема, има и по тясна алтернатива, само да ви светна. Пък и точно ширината не е най решаващото в случая, хубавото зависи от много други неща.
Виж целия пост
# 12
Звучи ми, като да отиват нещата към следродилна депресия, но не съм специалист и не мога да давам диагнози, Вие ще си прецените дали да се обърнете към такъв, просто отношението към Вас самата ми направи силно впечатление.
Моят опит с раждането е, че след това почнах да уважавам и харесвам тялото си много повече, като видях на какво е способно. Гледах се в огледалото и го смятах за красиво и ми се струваше невероятно, как съм успяла да даря живот, затова и си мисля, че може да имате нужда от помощ.
Пък на мъжът Ви ако не му харесва, да ходи да си направи операция за уголемяване.
Виж целия пост
# 13
Изказването на мъжа наистина е много глупаво, надявам се да е било нещо еднократно и обичайното му отношение да не е такова.

Иначе един месец е твърде малко, няма какво да го мислиш тялото отсега. Ще се наредят нещата! От другите теми виждам, че качените килограми всъщност не са толкова много. Най-вероятно в рамките на година ще изчезнат даже без особени ограничения и спортуване. Има ли причина да се тревожиш точно сега за половия си живот, притиска ли те мъжът ти?
Виж целия пост
# 14
Кажи на мъжа си, че със съседа вече сте пробвали и двамата сте останали супер доволни. И че ако на него му е широко, проблема не е в "твоя размер", а в неговия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия