Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 58

  • 57 687
  • 610
# 345
Честити лични празници на всички, които пропуснах да поздравя!

След дълга празнична почивка се завърнах с домашен крем с горена захар


Паста импровизация с каквото имам


Яйцата от Великден




Лозови сарми с новите листа, кайма и много градински зеленийки


И мляко с ориз
Виж целия пост
# 346
Хъш, сигурно цял живот ще ми се сърдиш, но сармите се завиват наобратно. Винаги върху грубата част (жилките) се поставя плънката, а нежната част е отгоре. За да ти е по лесно разстели нежната част върху дъска за готвене, постави плънката върху грубата част и завий. Моля, не се сърди, това е просто съвет. И ще имаш съвършените сарми. Сигурна съм, че твоите са вкусни, просто не са завити правилно. Извини ме за съвета.
Виж целия пост
# 347

Най-добрата паста, която някога съм приготвяла у дома - с печен сос от чери домати, чесън, мед и зехтин, сервирана с трохи от пармезан и босилек. Семпла и убийствена на вкус.
И салата Капрезе.
Виж целия пост
# 348

Най-добрата паста, която някога съм приготвяла у дома - с печен сос от чери домати, чесън, мед и зехтин, сервирана с трохи от пармезан и босилек. Семпла и убийствена на вкус.
И салата Капрезе.


Изглежда страхотно пастата. Чери доматите с чесъна, меда и зехтина ли се пекат, и ако да, горе долу колко време им трябва? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 349
Да, слагам в тавичка повечко чери домати, една цяла глава чесън, поръсвам със сол, зехтин, черен и малко лют червен пипер и лъжица мед. Пека до готовност, около 40 минути, пасирам и изсипвам в тиган малко да се сгъсти соса. Накрая добавям риган.  Сварените спагети заливам със соса, а отгоре поръсвам с пармезан и босилек, които съм пасирала с чопъра.
Виж целия пост
# 350
Хъш, сигурно цял живот ще ми се сърдиш, но сърмите се завиват наобратно. Винаги върху грубата част (жилките) се поставя плънката, а нежната част е отгоре. За да ти е по лесно разстели нежната част върху дъска за готвене, постави плънката върху грубата част и завий. Моля, не се сърди, това е просто съвет. И ще имаш съвършените сарми. Сигурна съм, че твоите са вкусни, просто не са завити правилно. Извини ме за съвета.

Ама, как ще ти се сърдя, моля те! Много се радвам даже, че ми обърна внимание, Джасте! Kissing Heart
Тук, в тази тема хората са толкова добронамерени, чувствам се толкова комфортно, че не мога и да си помисля подобно нещо. Даже се радвам, когато някой се включва да обясни нещо на друг.
Иначе, толкова да мразя завиването.... Мххммм..
Направо ми е мъка голяма.. но, наистина са жестоки този път!
Виж целия пост
# 351
Салата с последните яйца


И предпоследните яйца без салата. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 352
Великова, добре си ти с последните яйца...аз имам още 15-тина. Голяма въртележка беше тази година, аз раздавах, на мен ми даваха... Joy

Джасте, много се радвам да те видя! Hug Не се оправдавай, ами се появявай по-често. Липсват ми красивите ти снимки! Heart Eyes

Последно приготвих салата Пиемонтезе с варените яйца, утре мисля да направя топеница по копривщенски.


и яйчена каша със спанак, много зелен лук и сирене
Виж целия пост
# 353
Най-добрата паста, която някога съм приготвяла у дома - с печен сос от чери домати, чесън, мед и зехтин, сервирана с трохи от пармезан и босилек. Семпла и убийствена на вкус.
Вчера  ми попадна тази рецепта на едно клипче и тези дни като почивам съм решила да го пробвам, Много ми хареса това с трохите от пармезан с босилек само.
Ще си покажа солените лимони, които съм заложила да ферментират  Simple Smile още 2 седмици има да ги чакам, преди да ги сготвя.

Джасте, липсваш Simple Smile появявай се по-често 🤗
Виж целия пост
# 354
Cskafena може ли рецепта за соления кекс?

Пепчо, по коя рецепта приготви солените лимони?

От мен Най-сочната шоколадова торта без глутен

Виж целия пост
# 355
Рецепта я имам от  Мими (от бг мама) за което и благодаря още веднъж.
150 мл.прясно мляко
100 мл.олио
3 яйца
200 гр.брашно
1 пак.бакпулвер
Щипка сол
Сирене, кашкавал,колбас по желание (аз лично режа ги на кубчета )
180 градуса около 40-45 Мин.
Това е Simple Smile
Виж целия пост
# 356
Пеп4о, как се готвят тези лимони? За какво се ползват? За първи път ги виждам и чувам. За да не е спам кекс от брат ми с квас.
Виж целия пост
# 357
Със закъснение, но с тримесечно бебе менажирането на времето е рзлично от преди Simple Smile Честити празници на всички празнували! Да донесат добро и благодат!


Скрит текст:

и мъфини
Виж целия пост
# 358
mariat, ползват се в мароканската и френската кухня, за таджини, с пилешко, агнешко, за различни разядки и прочие. Лимоните се мариноват в сол и/или захар, докато омекнат и в зависимост дали ще се ползват за сладки или солени ястия.

Пепи, имах една рецепта, в която няма нужда да ги чакаш 2 седмици, ако искаш ще я потърся.
Вдъхновена от теб Hug и от наличието на варени яйца у дома направих аспержи мимоза. Grinning Много вкусно. Моите ги завих в беконче. Joy


и топеница по копривщенски
Виж целия пост
# 359










Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия