За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 10 162
  • 351
Добре дошли в новата тема  Simple Smile
Старата е тук, Ако някой е забравил питане там
https://www.bg-mamma.com/?topic=1635524
Виж целия пост
# 1
Благодаря!
Виж целия пост
# 2
Здравейте! Имам нужда от съвет. Започнах да правя целувки, но докато разбивах белтъците малкият ми палавник изсипа малко вода вътре (много малко, няколко капки). Добавих захарта, но белтъците се втечниха и сега не знам какво да ги правя. Ясно, че вече за целувки не стават, но поне някакъв крем да направя или нещо друго ако се сещате?
Виж целия пост
# 3
Здравейте! Имам нужда от съвет. Започнах да правя целувки, но докато разбивах белтъците малкият ми палавник изсипа малко вода вътре (много малко, няколко капки). Добавих захарта, но белтъците се втечниха и сега не знам какво да ги правя. Ясно, че вече за целувки не стават, но поне някакъв крем да направя или нещо друго ако се сещате?
Пусни едно търсене в гугъла от сорта „крем с белтъци“ и готово!
Виж целия пост
# 4
Като се прави домашна паста трябва ли да се остави тестото да отлежи преди да се оформи? Питам защото правих и не стана гладка текстурата и се чудя защо, май не го домоомесих, обаче не го и оставих да стои, малко бързах и после трябваше да варя пастата мноооого дълго време.
Виж целия пост
# 5
Здравейте! Имам нужда от съвет. Започнах да правя целувки, но докато разбивах белтъците малкият ми палавник изсипа малко вода вътре (много малко, няколко капки). Добавих захарта, но белтъците се втечниха и сега не знам какво да ги правя. Ясно, че вече за целувки не стават, но поне някакъв крем да направя или нещо друго ако се сещате?

Колко белтъка са? Можеш да направиш десертни топчета, като добавиш смлени бисквити, орехи или др. ядки, подправки, сушени плодове и т.н. След това ги слагаш в хладилника.
Виж целия пост
# 6
Като се прави домашна паста трябва ли да се остави тестото да отлежи преди да се оформи? Питам защото правих и не стана гладка текстурата и се чудя защо, май не го домоомесих, обаче не го и оставих да стои, малко бързах и после трябваше да варя пастата мноооого дълго време.
Оставям поне 30 минути , да, в хладилника, завито.
Виж целия пост
# 7
Оставя се, да. Аз извън хладилник. Но тестото трябва да е гладко.
Виж целия пост
# 8
Като се прави домашна паста трябва ли да се остави тестото да отлежи преди да се оформи? Питам защото правих и не стана гладка текстурата и се чудя защо, май не го домоомесих, обаче не го и оставих да стои, малко бързах и после трябваше да варя пастата мноооого дълго време.
Не си го доомесила, било е малко по-сухо тестото или си ползвала едросмляна твърда пшеница (семола). Тогава става по-грапава текстурата. Иначе са ти писали вече, че се оставя да се отпусне тестото. Аз също го оставям на стайна температура.
Това с варенето ми е малко странно, защото няма отношение към горните неща. Независимо дали е било грапаво или не тестото, винаги увира за 2-3 минути.
Виж целия пост
# 9
Здравейте! Имам нужда от съвет. Започнах да правя целувки, но докато разбивах белтъците малкият ми палавник изсипа малко вода вътре (много малко, няколко капки). Добавих захарта, но белтъците се втечниха и сега не знам какво да ги правя. Ясно, че вече за целувки не стават, но поне някакъв крем да направя или нещо друго ако се сещате?

Колко белтъка са? Можеш да направиш десертни топчета, като добавиш смлени бисквити, орехи или др. ядки, подправки, сушени плодове и т.н. След това ги слагаш в хладилника.
6 белтъка с 36 лъжици захар
Виж целия пост
# 10
Здравейте! Имам нужда от съвет. Започнах да правя целувки, но докато разбивах белтъците малкият ми палавник изсипа малко вода вътре (много малко, няколко капки). Добавих захарта, но белтъците се втечниха и сега не знам какво да ги правя. Ясно, че вече за целувки не стават, но поне някакъв крем да направя или нещо друго ако се сещате?

Колко белтъка са? Можеш да направиш десертни топчета, като добавиш смлени бисквити, орехи или др. ядки, подправки, сушени плодове и т.н. След това ги слагаш в хладилника.
6 белтъка с 36 лъжици захар
Яйчният белтък съдържа 88,5% вода, която действа като разтворител на захарта,  така, че няколко капки вода в белтъка не е проблем, за да се разбият и да станат на сняг. По-скоро ми се вижда много голямо количеството захар...по мои сметки 36 с.л. захар х 20г = 720г захар...а 6 белтъка са приблизително около 200-210г. Съотношението белтък : захар трябва да е 1:2 за целувки, при вас е над 1:3
Виж целия пост
# 11
Miki454545, ако добавиш нужното количество смлени орехи, ще си направиш ореховки.
Виж целия пост
# 12
Miki454545, а пробва ли да продължиш да ги разбиваш и да видиш дали няма да почнат да се сгъстяват?

Освен ореховки можеш да направиш и кокоски.
Виж целия пост
# 13
Благодаря на отзовалите се за пастата, следващия път ще чета и инструкциите освен съставките, отдавна не бях правила паста, предния път също не беше идеална и ме отказа за дълго време Satisfied Сега имам излишък яйца и ще потренирам скоро пак, на вълна равиоли съм, но с тестото е борба Smiley
Не си го доомесила, било е малко по-сухо тестото или си ползвала едросмляна твърда пшеница (семола).
Правих го с 00 брашно, на което пишеше, че е за паста и по 1 яйце на 100г брашно което видях в няколко рецепти все същото. Обаче четох и рецепта, където се добавя вода, затова реших да питам знаещите 😁Може би ги направих и по-дебелички, но варих половин час докато станат за ядене Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 14
1 яйце и 100г брашно е 1 порция и както само паста от твърда пшеница купувам, така и домашната си я правя с твърда и не съм имала проблем.
Ако пастата ще е без яйца, тогава е брашното и вода, до твърдичко тесто.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия