Аз ли съм прекалено груба или той само на думи иска семейство?

  • 4 395
  • 43
Здравейте,
За първи път пиша тук и със сигурност има и други подобни теми тук, но просто не знам вече в мен или в него е проблема.
На 25 години сме и двамата и имаме прекрасна дъщеричка на 1 година.
Бяхме заедно 3 години смятах, че това е човекът на живота ми без нито един минус всичко си вървеше идеално, но когато забременях той не ми даваше да работя спря ме от всички мои приятелки с думите “те ни създават интриги” оставих всички мои приятелки и всички мои роднини и той беше центърът на живота ми чаках с нетърпение да се прибере от работа за да излезнем тъй като той ми казваше, че първоначалните месеци са най- рискови и искал той да бъде до мен. Депресирах се само вкъщи и започнаха караници.  Искаше да си слиза в България (защото ние живеем в чужбина), защото брат му чакал дете да се роди всеки момент, а аз вече бях в 6тия месец и не можех да пътувам и не исках да оставам сама, започна да излиза по цели вечери с приятелите си и така се разделихме.
Допуснах го да присъства на раждането на детенцето ни защото смятах, че ще си се съберем, но уви не стана така.
Живея с родителите си и те бяха до мен и до бебенцето ми изцяло. Свикнах с мисълта, че ще съм сама и бях забравила до някаква степен за семейство виждах, че той си има женско внимание и не сме му нужни, всеки ден пишеше за да види дали дъщеря ни е добре и това беше.
Преди половин година обаче дойде и каза, че е осъзнал нещата и искал да опитаме отново да събере пари да се отделим на квартира да сме забравили всичко и да започнем от начало. Бяхме като гаджета живееше близо до нас виждахме се често , но сега пак си прави планове с приятелите му и роднините му, но не и с нас пак си пише с момичета, то като цяло винаги гледа да свърши работата на всички други и евентуално и на мен да помогне. Квартира така и не се видя
Когато се опитам да споделя на нашите или на близки един ден ми казват, че аз съм много лоша и остра (което не отричам да труден характер съм), но на другия ден идват при мен и ми казват че той никога няма да се промени и щом до сега не е поел отговорност то това надали ще се случи.
За сега само два дни я е взимал без мен, но иначе всеки ден пита как е, а когато го извикам да ми помогне го няма никакъв.
Иска ми се и аз да водя социален живот както той, но той ми казва, че аз живея с родителите си и имам майчинство и на мен не са ми трябвали доходи за да започна работа, а на него нямало кой да му помага.

Много съм объркана в мен ли е вината аз ли наистина съм прекалено груба или той просто на думи иска семейство?
Все пак и родител на хубост не става …
Чувствам се зле искам да започна работа и той да я гледа, но той отказва и казва, че иска само през почивния ден да я вижда

Извинявам се за дългото обяснение

Моля без хейт

Благодаря за отделеното време
Виж целия пост
# 1
Лесно е да вдигнеш телефона и да питаш как е детето без да поемеш ангажименти за каквото и да било. Човекът не иска семейство, не иска отговорности, иска да живее. Теб те държи като резервен вариант, евентуално един ден да го прибереш като се находи. Сгрешила си, че си дала втори шанс, гледай трети да няма. Аз така ги виждам нещата.
Виж целия пост
# 2
Човекът не иска семейство.

Не се занимавай повече с него, работи си и си гледай живот.
Виж целия пост
# 3
Единственото смислено нещо което може да направиш е да се консултираш с адвокат в съответната държава и да заведеш дело за издръжка.
Виж целия пост
# 4
И на мене ми се струва че не му е до семейство. А и може и да е прекалено млад. Да иска да живее живота си и после да се върне при вас.
Не бих дала шанс повече
Виж целия пост
# 5
Мда, резервичка си.
Плюс и на думи иска семейство.
Тоест ти да носиш 5 дини под мишницата, а той да е баща за пред хората.

И приключи отношения с този.
Спри да му даваш инфо за детето, да му пишеш. Баща който иска да да бъде с детето си, ще бъде. Ти да не си някакво бюро справки.
И естествено, че няма да дойде като ти трябва помощ Joy
Намери си адвокат и го осъди за издръжка. 
И ако поиска да я види му кажи, че този месец си имала толкова разходи по нея и да ти плати и тогава ще я види.
Виж целия пост
# 6
Не, той няма да се промени. Не му се играе на семейство, обича чуждото женско внимание и не си му важна ( от описаното от теб). Затвори я тази страница. Не си заслужава. Говори с него да плаща издръжка, ако не става с добро, търси си я по каналния ред. Това дете не живее на фотосинтеза, ти също. Майчинството ти ще приключи. Търси си работа, дори и почасово, ще ти се отрази добре контактът с хора, щом не иска да гледа детето, да плаща за бавачка.
Той е убеден, че ти ще стоиш и ще го чакаш и ще става каквото той ти каже. Откъсни се.
Виж целия пост
# 7
Семейство не иска, това поне е очевидно.
Ако искаше, щеше да е до вас. На 24 години да стане баща, може да е работило преди 20-30 години, сега вече не работи. Той не се е наживял, акъла му е още момчешки, изобщо не бих го нарекла мъж.
Виж целия пост
# 8
Обичаш ли го? Ама наистина! Или просто ти е самотно?

Такива хора не си струват. Ще ти прецака живота.
Нямаш ли възможност да започнеш да излизаш с други мъже. Любовта ще дойде, когато си готова...
Виж целия пост
# 9
Този не стига, че е нагъл, ами и акули раздава кой има и кой няма нужда от доходи? Освен да пита как е детето, нещо друго прави ли-да купува неща, необходими за него, пари за нещо дава ли ти, време прекарва ли с него? Баща не е да пита как е, а да полага грижи, да помага с разходите на детето, макар че сте разделени.
Ти получаваш майчинство, което е за детето? Ами ти нямаш ли нужда от пари? Как така нямаш нужда от доходи. Тоя ти замазва очите да не го съдиш за родителски права и издръжка. Щом сте в чужбина, няма да е като българската 200лв има няма.
Съди го за издръжка и приключвай с него. Той, ако искаше да е баща, щеше да бъде. Не си губи времето, млада си, мъже бол.
Виж целия пост
# 10
Приказки под шипковия храст.
Той е биологичен баща и толкова, нищо повече.
Вие защо позволявате нещо такова ви питам?
Да си играе на баща и съпруг, докато вашите ви отглеждат.
Гледайте да не оправите нещата с още едно бебенце….
Виж целия пост
# 11
Пичът няма 2 лева в джоба да се изнесе от детската стая на 25+ години, а ти се чудиш дали да си правите семейство Grinning тъпи истории, чак едвам ви вярвам понякога...
Виж целия пост
# 12
Много си мекушава и родителите ти и те. Как така не те е пускал да работиш като си забременяла? Ти негова робиня ли си или вещ????? Родителите ти не можаха ли да се намесят и да поговорите всичките заедно.

Този мъж не е зрял и себе си не може да гледа. Как да се събирате, къде и за какво, след като няма да гледа детето за да можеш да работиш?

Мисля, че като сте се разделили е разбрал, че момичетата, с които си пише, не го базарят за слива, няма да тръгнат да му пускат след като няма терен и пари и сега иска нещо под ръка за секс. 

По-добре си а родителите ти или като самотна майка. Мани го!

Осъди го за издръжка ако е в твой интерес и няма да ти клъцнат майчинските или да ти увеличат данъците и да загубиш права за разни помощи!

А родителите ти не могат ли да гледат детето вечер или в събота и неделя, та да работиш?
Виж целия пост
# 13
Изглежа, че той те е манипулирал с години и ти не си го осъзнавала. Той поставя себе си дори пред бебето. Това е един нарцис който трябва да държиш максимално далеч от себе си.
Започни работа, намери си приятел и си бивей живот. Щом родителите ти те подкрепят, ти си по силна от него.
На него обаче не ми вярвай никога повече.
Успех
Виж целия пост
# 14
И аз щях да попитам как така не са ти давали да работиш, вързана с вериги вкъщи ли те държаха? Той, че е несериозен и недорасъл, такъв е. Но и ти имаш вина, че си позволила, а не си се опънала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия