Кухи фоликули

  • 461
  • 9
Моля да се включи някой, на когото се случвало да има кухи фоликули след пункция.
Нормални ли е това, какви са причините?
Правя опити на ЕЦ и на последните две пункции вадят по един фоликул, който е кух.Обясненито е, че вътре изобщо няма яйцеклетка,а не че не може да бъде аспирирана.
Ако някой се е сблъсквал с това, моля да коментира, вече започвам да си мисля, че аз греша нещо в поставянето на инжекциите преди пункция.
Виж целия пост
# 1
До колкото знам това е възможно да се случи при по изчерпан резерв.
Но е възможно и при неправилно таймирана пункция и презряла яйцеклетка да не може да се аспирира.
Пускали и са ти кръвни за проследяване на истрадиола? Неговите нива уж показват дали има яйцеклетка. Ама при ЕЦ май не пускат много много изследвания.
Ако имаш съмнения, винаги можеш да смениш лекаря.
Виж целия пост
# 2
Първия път естрадиол -500 на един фоликул.
Вторият път естрадиол - 280 пак на един фоликул.
Казват, че изобщо няма яйцеклетка във фоликула. Иначе да, с доста намален резерв съм и над 40г.Не знам това дали е нормално да се случва и то два поредни месеца.
Виж целия пост
# 3
Зьравейте,аз съм на 43г. И съм по същия начин като вас,вадят яйциклетки и те кухи .Док.  ми каза че е изчерпан яйчников резерв.Преминаваме на друг вариянт ,няма смисъл само стимулиране всеки месец и едно и също.
Виж целия пост
# 4
А какъв е другият вариант? Аз съм на ЕЦ, предполагам и Вие. Донорска яйцеклетка ли?
Виж целия пост
# 5
За съжаление, след 40 това е нормален сценарий. Още повече щом се случва за втори пореден месец, се касае за изчерпан резерв по всяка вертоятност. Пишете, че сте на ЕЦ. Пробвали ли сте на стимулиран? Аз се повлиях много добре, но бях на 39,5 , дълъг протокол, със 150 мериоферт и дълъг блокаж. Ако сте много над 40,  картинката при нас се променя всеки месец. Не в наша полза за съжаление
Виж целия пост
# 6
На 43г съм.Миналата година пробвах стимулиран цикъл, къс протокол.Две оплодени яйцеклетки, трансфер и отрицателен резултат.
За съжаление АМХ падна драстично след това и ми обясниха,че няма да има ефект от стимулация.
Виж целия пост
# 7
Ако не сте “против” донорските яйцеклетки, може би е вариант да се ориентирате в тази посока. Знам, че това е много личен избор, много емоционален, така че направете това, което ви казва сърцето.
Като преживяла загуба почти в средата на бременността (преди успешното раждане на второто ми дете), знам, че забременяването е само част от успешния завършек. Важно е да си съхраните и психиката и дай боже скоро да се радвате на бебок.
Виж целия пост
# 8
Извинете че се включвам но и при мен беше така за жалост. АМХ ми е 0,06 е доктора каза че за съжаление кухи фоликули са съвсем нормални при този резерв. Само дето съм на 35 години но явно това е положението.
Ако това се случи на няколко цикли, помислете за друг вариант. ДЯ примерно, но това е трудно решение
Виж целия пост
# 9
Явно за съжаление това е реалността.Реших да пусна темата и да видя дали има други случаи с кухи фоликули, защото навсякъде в google пише, че кухи фоликули няма, а само такива, от които не може да бъде аспирирана яйцеклетка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия