Какво ви е мнението за тенджерите под налягане?

  • 10 278
  • 73
# 15
Редовно си готвя в такава - хем бързо, хем лесно, хем става крехко месото.
Виж целия пост
# 16
Много повече полезности остават в храната така....но тенджерата да не е от алуминий, наистина
Виж целия пост
# 17
Имам две/с различен литраж/ и ги ползвам непрекъснато - по-голямо улеснение няма  Peace
Храната се приготвя много бързо и лесно  Grinning
А относно злополуките - неприятно  Confused А каква марка са били тенджерите  Thinking - мисля че и това е важно.

Тенджерата беше полска, беше нова, не помня марката, ама щом ги продават по нашите магазини ... ами не би трябвало да ти избухват в ръцете и да правят злополуки. От вън беше иноксова, а от вътре ми приличаше на алуминий, но не съм много сигурна.  
И аз си падам по мързеливото готвене, но след инцидента много бързо се върнах към традицията  Mr. Green
Малко извън темата - и една йенска дълбока тава се пръсна, но във фурната и направи всичко на мазало ... Сега вече не пека и в такива. Бях я купила от РУМ-а на Младост 2.
Виж целия пост
# 18

Поправи ме ако греша, но според мен причината е неправилна експлоатация - и в двата случая /тенджерата под налягане и йената/  Thinking

Има правила при ползването на такива уреди  Peace

Дано няма повече инциденти  Praynig

Относно мързеливо и традиционно готвене - не съм съгласна  Naughty, но това е мое мнение  Wink
Виж целия пост
# 19
Момичета не ви разбирам... Освен боб, леща, картофи и меса , какво друго се вари там? Супа казвате, ама то трябва да се отваря постоянно, да се добавят продукти и тн. А пък за пържоли?? Не стават ли сварени вместо препеченки с коричка?
Виж целия пост
# 20
Положително...докато не гръмна. Слава богу само с хигиенни последствия.
Виж целия пост
# 21

Поправи ме ако греша, но според мен причината е неправилна експлоатация - и в двата случая /тенджерата под налягане и йената/  Thinking

Има правила при ползването на такива уреди  Peace



Йената беше стара и в нея беше готвено многократно, не беше давала проблеми. Обаче веднъж докато си беше във фурната с ядене, както е била и много пъти преди, чух че нещо изпука и започна да излиза пушек от фурната. Само като отворих .. . мазало ... йената се беше спукала на 3 части и всичко изтичаше върху горещата фурна   ooooh! Доста работа ми се отвори.
А в тенджерата под налягане, преди да гръмне просто си вреше една зеленчукова супа. Вероятно нещо от зеленчуците е запушило клапата, така и не разбрах какво стана  newsm78 Така че, изобщо не става въпрос за неправилна експлоатация, спазила съм всичко необходимо, както обикновено  Hug
Виж целия пост
# 22
Ползвам я много рядко,да сваря някое по жилаво месо и веднъж в годината готвя боб в нея.Става чудесен,но и мен си ме е страх от нея.На майка ми и е гърмяла такава тенжера,но не знам подробности
Виж целия пост
# 23
Ползвам почти всеки ден, за мен е голямо удобство.
По-бързо, по-вкусно...
Виж целия пост
# 24
Имам такава тенджера,но не я ползвам изобщо,даже незнам как се затваря капака й Embarassed.Единствено мъжът ми няколко пъти си готви каплама в нея.
Виж целия пост
# 25
Положително.
Ползвам почти всеки ден, за мен е голямо удобство.
По-бързо, по-вкусно...
Виж целия пост
# 26
Имам такава тенджера но я ползвам много рядко .  Wink Когато реша да проверя дали това което е вътре в нея е готово аз я слагам под течаща студена вода самата тенджера. Peace
Виж целия пост
# 27
Майка ми редовно използва тенджера под налягане и досега проблеми не е имала. И аз все се каня да си купя, защото много обичам бобец  Grinning, а той става толкова бавно в обикновена тенджера  ooooh!
Виж целия пост
# 28
И майка ми има, и ползва, и свекърва ми също, и са много доволни. И двете изявиха желание да ми подарят. Но отказах и на двете. Страхлива съм. Предпочитам да почакам малко повече, докато се свари нещото, което готвя в обикновена тенджера, а не да се приближавам към нея, като, че ли е бомба и всеки момент ще гръмне и ще ме отнесе Thinking  newsm78  hahaha
Виж целия пост
# 29
 Майка ми ползва такава тенджера от години. Когато ми подари почти не я ползвах, но откакто родих ми е пръв приятел в кухнята. Моята не е алуминиева, но ми се налага да прехвърлям храната, защото не се събира в хладилника.  Не слагам в нея варива(боб, леща) и ориз,т.к. имат люспи и може да запушат отвора. Позволявам си да варя сарми, но върху тях слагам листа и чиния. И естествено гледам да не се навъртам около котлона. Относно времето за готвене - с практиката се свиква - за зеленчуци около 15мин, месото около 30мин., пилешкото даже по- малко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия