За пасирането

  • 1 167
  • 20
Здравейте мами! Simple Smile
Въпроса ми е най-вече към тези, които правят домашни пюрета.... Не че е толкова съществен ,но вчера се запитах дали и при други когато пасирате пюрето става почти на пяна. Не е много рядко, но има много въздух в него .... Това не кара ли бебчовците да се уригват повечко? За себе си реших (до намиране на друг по-добър начин)  да прекарвам Надявам се да споделите опит и някоя нова идея.
Виж целия пост
# 1
Прекарвам зеленчуците през голяма цедка....че нещо съм го изпуснала това в поста Simple Smile
Виж целия пост
# 2
идеално, даже е по-добре така Peace
Виж целия пост
# 3
Установила съм, че когато го пасирам горещо тогава се образува много пяна, разбърквам енергично с лъжица и въздуха се отделя почти изцяло. Ако го пасирам поизстинало тогава почти не се образува пяна. Когато водата, в която са сварени зеленчуците е повече също се образува пяна.Не съм се сещала за цедката - добра идея!!! Grinning
Виж целия пост
# 4
Никога не ми се е образувала пяна. Може би зависи от пасатора  Thinking
Виж целия пост
# 5
И на мене пяна не ми се е образувала.Но аз вече не пасирам.
Виж целия пост
# 6
И на мен пяна не ми се е образувала,но може би защото ги правя по-гъсти.
Виж целия пост
# 7
На мен ми се образуват малко мехурчета, но като престои като че ли изчезват. (Готвя ги на пара)
Виж целия пост
# 8
И аз нямам пяна  Crossing Arms  Laughing
Виж целия пост
# 9
Брех! Как така без пяна!? Simple Smile А може би не съм обяснила точно.... имам предвид че в сместа има много разтворен въздух. Пробвала съм и с пасатор с накрайник и с такъв, на който ножа е отдолу на каната все с въздух стават, основно тези с картофите..... А може би пък прекалено дълго ги пасирам? Thinking
Виж целия пост
# 10
Може да пробваш с по-малко вода, на мен също не ми се е образувала пяна Thinking
Виж целия пост
# 11
Никога не ми се е образувала пяна. Може би зависи от пасатора  Thinking

 Peace
Виж целия пост
# 12
Според мен зависи от пасатора. Предният ми пасатор много бързо смилаше и правеше нещо като пяна. Добре, че го изгорих  Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 13
При мен също няма пяна. Аз първо пасирам зеленчуците и след известно време пасиране добавям и кърма към пюрето, така то става хомогенно и добре разбито, когато течността се сложи след като зеленчуците са разбити вече.
Виж целия пост
# 14
А пяната пречи ли на бебо по някакъв начин, на Вашия бебо конкретно?
Щото ние така си правим и плодовете, "натюр". Зеленчуковите и месните пюрета също разбивам, когато имам време, разбира се, ако нямам- от магазина, то се знае и когато пасирам понякога са със, понякога са без пяна, не съм се много заглеждала 'щото всичко се излапва, оригваме се 1-2 пъти мощно и това е, нямаме пречки нито задръжки, лапане да е. Та затова питам, пречи ли Ви? Ако не- не се косете.
Виж целия пост
# 15
И на мен не ми се образува пяна.Може би зависи от това как държиш самия пасатор.
Виж целия пост
# 16
Да, образуват се мехурчета, което е нормално.
Пасирай първо зеленчуците и после добавяй постепенно бульона, като разбъркваш добре, докато получиш гладка консистенция. Peace
Виж целия пост
# 17
И на мен пяна не ми се е образувала,но може би защото ги правя по-гъсти.
Peace
Виж целия пост
# 18
Пяна не ми се образува, но аз ги варя на пара и ги пасирам по-гъсти, след това разреждам с вода или с каквото трябва.
Виж целия пост
# 19
Никога не ми се е образувала пяна. Може би зависи от пасатора  Thinking
На мен също newsm78
Виж целия пост
# 20
Не ми се е случвало. Пасирам студено и с малко вода. Не знам дали има някаква връзка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия