Ти какво сготви? Снимай, покажи! 142-ра тема

  • 24 476
  • 192
# 165
Откога ги чакам тия тиквички да цъфнат!

Киш с козе сирене и цветове от тиквички





[url=https://vkusnosbety.blogspot.com/2015/07/lavender-brulee.html]Лавандуловов брюле


[/url]
Виж целия пост
# 166

Печени чушки с телешка кайма и ориз

Ванилово нишесте с мляко и бисквитка, разлято в чаши
Виж целия пост
# 167
Крамбъл Flowers Cherries


Скрит текст:
Виж целия пост
# 168
Баба правеше бакла с джанки, обожавах това ястие, всъщност тя беше страхотна готвачка и всичко беше страшно вкусно.
И аз готвя прилично, но всеки от семейството/фамилията ми имаше неща които готвеше, които и да се разпъна не мога да ги докарам, както те ги правеха - на баба баклавата, козунците и всички манджи, ох, писюр кюфтетата и(по варненски) бяха уникални, на мама баницата, на татко мусаката, на другата ми баба зелевите сарми, на леля ми тортата, еех....
А от мен сега ръжен хляб със сьомга:

и с риба тон:

И зелена салата:
Виж целия пост
# 169
Едни соленки с бадемово брашно, пармезан и кашкавал от мен
Виж целия пост
# 170
Лятна идилия
Виж целия пост
# 171
Peych- от къде е този хубав жълт картоф?
Виж целия пост
# 172
За  гощаване на гостите днес

Пиле катцу със сос катцу и тай яйчена салата

бърз богат шоколадов сладкиш, сладолед и плодове

и тъй като гостите са чужденци ще ги гощаваме и с баница Smiley/ те пожелаха да им предложим и нещо българско/
Виж целия пост
# 173

Баница със сирене, полята топла със зехтин, топяща се в устата

Поизстинала, но с липсващо парченце Heart
Виж целия пост
# 174
Вечерята у дъщеря ми. Ньоки с домати.
Виж целия пост
# 175

Мекички със сладко от вишни
Виж целия пост
# 176
Едни соленки с бадемово брашно, пармезан и кашкавал от мен


Може ли рецептата на соленките?
Виж целия пост
# 177
Аууу! Толкова вкусни неща видях по-нагоре!

За посрещане на лятото от мен един
Ванилов сладоледен чийзкейк с боровинки и пробиотици

Виж целия пост
# 178
Може ли рецептата на соленките?

Направих ги като смесих 100 грама бадемово брашно, 60 грама ситно рендосан пармезан, 50 грама ситно рендосан кашкавал, 1 яйце. Като подправки сложих съвсем малко чубрица и риган. Всичко се меси докато стане хомогенно тесто. Аз разточих с ръка върху хартия за печене и нарязах на ленти, които леко разделичих. Тестото лесно се къса, така че трябва да се пипа внимателно 😁 Малко мисля, че в повече им дойде пармезана и мисля, че по-вкусни ще станат с чедър вместо с пармезан. Пече се на загрята фурна на 180 градуса за около 15/20 минути.
Виж целия пост
# 179
Соленки за днешната Задушница







Картофени кюфтета



Удон със свинско



Банички

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия