Как да се справим с къртиците в градината?

  • 467
  • 9
Здравейте приятели. Може ли някой да даде идея за справяне с къртици? Слага баща ми кенчета от бира при дупките да дрънкат, сипва вода в дупките. Не става. Купихме някакви хуманни капани, които къртиците пълнят със земя. Ще купим по радикални капани, но дали ще се получи?
Виж целия пост
# 1
Има ли някаква конкретна причина, за да искате да ги премахнете? Те всъщност са полезни, защото се хранят с ларвите на насекомите, т.е. унищожават вредителите.
Друго е положението със сляпото куче, което е сериозен вредител, защото се храни с подземните части на растенията – корени, луковици, грудки и т.н., при това складира завидни запаси, от порядъка на десетки кг.
Виж целия пост
# 2
Мислех, че слячо куче и къртица е едно и също... Изровило е вече доста растения. Малините загинаха. Сега се е отправило към картофите. Безброй тунели, безброй дупки. Ще унищожи всичко. И съсезите се оплакват, че им е унищижило райграса
Виж целия пост
# 3
Има някакви димки, които се пъхат в дупките.
Виж целия пост
# 4
Мислех, че слячо куче и къртица е едно и също...

Не е едно и също. Първо разбери какво е животното, после питай как да се бориш с него. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
От Тези четири растения съм виждала
само рицин засят в градината на мои близки като ми обясниха, че прогонвали къртиците.
Не знам какъв е бил резултата после, не съм питала.
Аз се впечатлих от растенията /рицина/, много красиво изглеждаха.

пп/ да, не са едно и също сляпо куче и къртица. Знам, че къртиците правят купчини пръст.
За сляпото куче не знам точно.
Виж целия пост
# 6
Сляпо куче имате, а не къртица. Къртицата освен неприятните къртичини из двора не нанася други вреди. Сляпото куче се храни с корени, грудки … картофи.
Има електронни устройства.
Виж целия пост
# 7
Да явно е сляпо куче. Прави големи купчини пръст, тунели и яде корените на растенията - малини, моркови, картофи и какеото още има засадено. И около овощните дървета се върти.
Виж целия пост
# 8
В такъв случай явно имате и от двете. Къртицата прави големи разрохкани купчини с пръст, но не гризе и не отмъква растенията. Сляпото куче прегризва младите растения и отмъква картофи, лук и др. в леговището си. Но не прави купчинки. Прави големи, дълги тунели и разклонения.Щели подземни градове, на пластове дори.  За съжаление борбата с него трябва да е безмилостна, до смърт. Иначе винаги е победител.
Виж целия пост
# 9
https://vrediteli.bg/metodi-za-progonvane-na-sliapo-kucheВиждала съм да садят рицин срещу къртици. А тук пише и за сляпо куче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия