Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

  • 28 544
  • 1 008
# 930
Луда работа е с това лимонтузу, нали ти казвам... И то явно и не са всичките така, просто трябва да се гледа а не да се приема по подразбиране че е лимонова. Моите хора и без това смятат че прекалявам с четене на етикети, ако ме видят да оглеждам пакетче лимонтузу критично, вече съвсем ще хвърлят кърпите 😂
Виж целия пост
# 931
Не виждам защо да е балканска работата. Различни значения на един израз има по цял свят. Wink

БиБор с Б ли е? Защото пък биГор, с ударение на И, е такава варовита скала, която, сега, проверих, точно от отлагане на утайка в течение на годините се образувала.
Виж целия пост
# 932
Магдена, дете бях и бибор чувах. Не съм виждала думата написана. Да, бигор е. Извинявам се за грешката. Точно бигорът, гледам в интернет, расте по северни склонове и калиев карбонат и бикарбонат се отлагат по мъховете и скалата расте. Права си. Благодаря 💐. Другото е в района на Стара Загора да са го произнасяли неправилно или да е местна дума. Хората, от които съм го чувала са покойници, мир на праха им и няма как да ги питам. Пуснах бибор и нищо не излезе. Излезе бигор. Значи в моето ухо е грешката.

А ти как си, Магдена? На режима ли си или само четеш? Надявам се да си добре и само да си запълваш времето тук.

Хора, tays успя ли да свали КЗ? Че не пише често и явно няма време.

natka, ако не беше ти, щях да продължавам да мисля, че с мене се гъбаркат с винената киселина. Аз съм купувала и ползвала лимонтузу в края на 1980те и си беше лимонена киселина.
Виж целия пост
# 933
Възможно е точно бибор да е някакъм местен вариант. Доста думи претърпяват леки изменения регионално.
Аз не съм на режима. Чета темата заради другите полезни неща. Не е за мен тоя режим, не се чувствам комфортно само на млечни, колбаси и яйца (+зеленчуци), а други меса не обичам. Не убеждавам никой друг, че и за него не е, очевидно си има плюсове и хора за нея. Виж, опитвах "твоята", понеже от тебе я научих, нюкасълска диета, обаче за срамотиите, издържам един ден и се провалям втория. Та нищо не съм свалила, даже по-скоро бавно качвам с времето, бях паднала кило-две под 80, сега съм пак кило-две над, кръвни изследвания не си правя от страх, ако ще и ирационален да е - ако видя нещо не в норми, ще умра от страхове защо е. Все се каня да отида при джипито за периодични изследвания и кардиограма, обаче не събирам кураж. И не се снимам, защото не мога да се гледам. Grinning Иначе принципно имам идея как да отслабна, само дето нямам воля да я приложа, като се прибера вечер гладна.
Ама ви чета. От темите в "диетичния" раздел редовно чета само тази.
Виж целия пост
# 934
Хора, tays успя ли да свали КЗ? Че не пише често и явно няма време.

natka, ако не беше ти, щях да продължавам да мисля, че с мене се гъбаркат с винената киселина. Аз съм купувала и ползвала лимонтузу в края на 1980те и си беше лимонена киселина.
Тайс писа че минава през трудности които не са свързани с нашите дертове в темата, при такъв стрес се съмнявам точно до КЗ да е опряла да мери.

А тъпото лимонтузу не предполагах че чак такава полемика ще предизвика, ама ей на - научи и ти нещо ново, няма само ти да ни учиш нас я Joy  Чета си на всичко какво пише аз, както виждаш - има защо.
Виж целия пост
# 935
Магдена, колбасите изобщо не са режимна храна. Разбирам защо ги ядеш. Аз колбас не вкусвах няколко години, нито мляно месо. Виждала съм КЗ след колбас, който беше нещо като Салами, която беше по-висока от КЗ на същия човек след пица. Еднакви бяха калориите. Затова не ядем и печени навън пилета, шаварма и подобни. Всъщност шавармата, която е агнешко и с някакви подправки е по-малко зло от печено пиле.

От колбасите може само сушени. Ферментацията превръща протеина в глюкоза, а и тези бактерии предизвикват ИР.

От колбасите единствено са ОК сушените, твърди меса. Нещо като козя пастърма. Има ги в етиопските магазини. Свинско и пилешко хич не са ОК. Азара беше писала каква и става КЗ след печено пиле от Билла.

Ох, и аз много обичам някои колбаси. Умирам за кървавица, пача, суджук, наденица. Даже ми е приятно да пиша за тях. Не ги ям, де.

Няма лошо да правиш нюкасълска през ден щом не можеш всеки ден. Даже е още по-добре за обмяната на веществата. Няма и лошо да ядеш повече на следващия ден. По добре е един ден 500 кал и следващият 3500, отколкото всеки ден по 2000. Ние я правим всеки ден заради това, че искаме да се опразваме бързо от КЗ и мазнини в черен дроб. Ти можеш бавно, защото нямаш много наднормено тегло, но можеш да си позволиш да свалиш 20 и даже 25 кила.

В началото на пости през ден може да има качване на тегло, но после кантарът тръгва надолу.

Няма срамно да не успееш. Щом глад ти е проблема, намери начин да си заситена! Яж по много и нискокалорично.

А витамини, омега 3 пиеш ли?

natka, много научих от всички вас. Лимонтозу не съм се сещала да гледам, защото от БГ си купувах лимонена киселина в кутии от 1кг и от магазин за химикали. Лимонтузуто там го има в смешни дози в пликчета и е скъпичко. В супермаркет имам предвид. Хич не е тъпа лимонената киселина. Живеем чрез нея, независимо мас, протеин или ВХ ядем.

Сега ме гложди бибор ли е или бигор в старозагорско. Освен да ида да питам. Спирам първия човек и "Извиньети, знайти ли туй, дьету съ събира пу туалетнатъ чиния утвътрье как съ казва?" И да ми отговорят "Л*йна". Случи се на приятелка в Англия. Търсела гел за тоалетна срещу котлен камък, но в някакъв индийски магазин продавачът не я разбирал, та излязла и питала навън.
Виж целия пост
# 936
Може и да не са режимни колбасите, не споря, не съм се задълбочавала. Полезни ясно, че не са. Имах предвид, че друго месно не ям. Но е също интересно инфо.
Сега пътувам към магазин Лекси да си купя метла. Sunglasses Ще погледна кой е Е-кодът на нещото с име лимонтузу. Wink

Едит. Не видях такъв етикет, язък. Имаше обаче лимонена киселина, Е-330.
Виж целия пост
# 937
Сега пътувам към магазин Лекси да си купя метла.

Успех с метлата ти желая. Да е здрава, удобна и бързо да те вози! 🐸 И да отслабваш веднага, че да не се счупи дръжката! 🤩
Виж целия пост
# 938
Мисля че за пръв път виждам някой да причисли пачата към колбасите, подозирам че по-скоро някоя саздърма имаш предвид.
Пачата си е просто уши, крака и прочие сварени до много силен и много колагенов бульон и месото обезкостено и сложено и то в бульона. Може горещо като супа да се яде, а може и охладено, то желира доста и отдалеч може да ти заприлича на саздърма (тя е head cheese на английски). Полага му се яко чесън също, ама толкова много че служи и за противовирусно, както и за контрацептив съвсем успешно Joy
Виж целия пост
# 939
Заек, още не се е тествала.
Ама сестра и /леля/ приказвала колко са уау турските неща.
Сега я обработвам да не е такава висока доза, а поне от течното и да си пие к2 дето го имам.
Че и мен ме е страх от това 300 000.
Но от другото бих пийнала малко, че аз с 5000 на ден едвам вдигнах за година от 20 на 29.
Невенче, какво би станало ако пийне човек такава доза от 300 000?

Магденче, в нввмх няма колбаси. Има месо. Но няма колбаси. Нямат място в хубав режим.
Имаш един тон консерванти в тях, сол и тялото ти се мъчи.
Тия дни някакви кюфтета говежди в фф има. Абе може да има някакви е-та,ще видя и ще преценя дали бива да ги опитам. Та максимално гледам изчистено.
Трябва ти истинско месо - пиле, риба /каквато щеш/, телешко, ако щеш и свинско.
Ама да е месо. Пържоли ако щеш купувай.
Просто да  е месо. Не колбас, салам. Ще видиш, че има разлика.

Ох, видях днес бульоните в центъра. Мислех, ама то много течно бре. И 10 лв един буркан.
Не знам, може да взема два буркана нататък и да пия с глутаминче известно време. Ще мисля.
Виж целия пост
# 940
Какво в туй бигор? Като напиша в Гугъл бигор, ми дава вигор на руски. А понеже пиша растение, за да е ясно че не търся курортно място , ми дава и разни други растения🤔



А лимонтузуто как го вземате!?
Виж целия пост
# 941
Заек, още не се е тествала.
Ама сестра и /леля/ приказвала колко са уау турските неща.
Скрит текст:
Сега я обработвам да не е такава висока доза, а поне от течното и да си пие к2 дето го имам.
Че и мен ме е страх от това 300 000.
Но от другото бих пийнала малко, че аз с 5000 на ден едвам вдигнах за година от 20 на 29.
Невенче, какво би станало ако пийне човек такава доза от 300 000?

Магденче, в нввмх няма колбаси. Има месо. Но няма колбаси. Нямат място в хубав режим.
Имаш един тон консерванти в тях, сол и тялото ти се мъчи.
Тия дни някакви кюфтета говежди в фф има. Абе може да има някакви е-та,ще видя и ще преценя дали бива да ги опитам. Та максимално гледам изчистено.
Трябва ти истинско месо - пиле, риба /каквато щеш/, телешко, ако щеш и свинско.
Ама да е месо. Пържоли ако щеш купувай.
Просто да  е месо. Не колбас, салам. Ще видиш, че има разлика.

Ох, видях днес бульоните в центъра. Мислех, ама то много течно бре. И 10 лв един буркан.
Не знам, може да взема два буркана нататък и да пия с глутаминче известно време. Ще мисля.
Точно за това говорех, не знам кой им ги пуска тия мухи че щом нещо е от Турция значи не може да не е добро... това прах запране, шампоан, що пък не и хапчета? Grinning
А теб пак питам какво те спира да вземаш по 10к на ден вместо по 5к? Просто двойно от каквото там си вземала до момента, ако още имаш от него. Или и по 15к за някакво кратко време, ако щеш. За тях май вече повече К2 ще трябва де, не помня от темата за витамин Д къде съм си бутнала каквото съм си записвала. Мисля че до 10к единици беше 100мг. Сигурно и не зависи само от това де, ама то кой да ти каже с всички подробности.
Виж целия пост
# 942
Аз не знам колко са 10000 iu и ми се струва достатъчно 5000. Даже лекари са ми казвали 2000, 3000 максимум 5000. Иначе ок, може да взимам чат пат по две капсули.
Не съм наясно. Дайте ми източник в грамове колко са 5000 или  10 000 т.н.
Аз съм търсила и не съм намерила.
Та къде пише колко мг или iu трябва да консумираме?
Къде си чела, че 10 000 са 100 мг?
Виж целия пост
# 943
Скрит текст:
Мисля че за пръв път виждам някой да причисли пачата към колбасите, подозирам че по-скоро някоя саздърма имаш предвид.
Пачата си е просто уши, крака и прочие сварени до много силен и много колагенов бульон и месото обезкостено и сложено и то в бульона. Може горещо като супа да се яде, а може и охладено, то желира доста и отдалеч може да ти заприлича на саздърма (тя е head cheese на английски). Полага му се яко чесън също, ама толкова много че служи и за противовирусно, както и за контрацептив съвсем успешно Joy

Имам предвид terrine:



От уши се прави и се води колбас. Супа от копита и уши не наричам колбас, споко 👍.

Елора, за човек в дефицит 50 или 100 000 единици наведнъж помагат. За деца е идеално, че не се налага да се пие всеки ден. Не знам за 300 000, но не мисля, че ще те гътнат.

danilu, travеrtino е на италиански и от такива камъни е построен Колизеума и църквата Сан Пиетро в Рим. Варовик. Варовична туфа също съм чувала, но предвид, че недочувам, Магдена трябва да дойде да редактира.

Магдена, има подправки и овкусители, с които нормално месо и риба придобиват вкус на колбас. Повечко сол, нарязани на филии, мариновани и може да ти се усладят. Мисля, че в качеството на храната и някакви витамини ти е проблема. Разбирам, че е трудно да се яде нещо, което не ни е вкусно. Може да опиташ през ден да не ядеш колбас, после през 2, но колбасите са силно канцерогенни и се препоръчва да се ядат в максимално количество 25г дневно. Аз бих сложила 25г седмично.
Виж целия пост
# 944
За вит. Д една ендокриноложка  ми беше казала да пия по 5000 в рамките на 3 месеца, после се изследвам и ако е наред, продължавам на 1000. Ама не ми се получи. Този витамин много бързо се изчерпва. Даже при най-леката настинка и депата му заминават. Бях стигнала до 46 и само за два месеца паднаха на 20.
За турските лекарства - вземала съм като сме ходили. Единствено ми правеше впечатление, че цените са регулирани и навсякъде са еднакви. Имат сайт и от там ги виждаш какви са. Цените са по-ниски от нашите и то значително, а блистерите в опаковка двойно повече. Такива, които от тук съм купувала, там ги вземах за без пари и то двойно повече. Иначе, дали са по-добри от нашите - едва ли. Сега май поскъпнаха и там.
Елора, различни са трактовките в отделните страни за максималната доза на витамин Д.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия