Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Май!

  • 176 306
  • 2 639
Добре дошли в новата майска тема момичета!

Тук си говорим за всичко свързано със стила ни  - облекло, поддържане на тяло и лице, хранителни навици и това, което ни кара да се чувстваме добре - нас, порасналите момичета от форума.

След толкова теми и години заедно, отдавна сме изградили стила си (дали? Wink), приели сме се каквито сме и с удоволствие споделяме малките (и не толкова) акценти и тайни, усещания и настроения.
С удоволствие приемаме и нови пораснали момичета сред нас Simple Smile

Вместо запис, споделете намерили ли сте себе си като стил?
Жената, която виждате в огледалото, различна ли е от жената която виждате на снимка?
А те двете различни ли са от жената която сте в главата си? (Майола Бени, с тези свои думи, мисля хвърли много от нас в дълбоките дебри на гората (през девет гори в десетата Kissing Heart)

А възприятието на околните за нас?
Как ни възприемат близки, не толкова близки и напълно непознати хора?

Линк към старата тема април 24
Виж целия пост
# 1
Ал, чудесен анонс!
Майола, благодаря за провокацията! Аз бих добавил, че по четвърти начин ни възприемат околните. Аз определено се изненадвам как излизам на снимки, а понякога и от огледалото. Което значи, че се виждам по различен начин от отражението на снимка и в огледало.
А дали съм намерила стила си?! Хм, не мисля. Мени ми се вкуса, днес искам едно, утре друго. И това, което искам днес, го искам веднага. Ако не го получа, утре вече искам нещо друго. Типична жена, би казал някой мъж. Възхищавам се на дами като Клое, които знаят какво искат, не променят мнението си и имат търпението да го получат.
Между другото, ЧРД на Клое! Прекрасно е да си роден на 1.05! Желая и един страхотен празник днес!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за чудесното оформление на майската тема, Ал. Въпросите, които повдигате с Майола , предизвикват размисъл, наистина. С годините разбрах, че най-важна е каква е собствената ни представа за нас самите. Дори образът в огледалото да не отговаря напълно на очакванията. В младите ми години беше по-важно какво е мнението на околните и често съм се гледала през техните очи. Но тогава не знаех тэва, което знам сега. Hug
    По въпроса за ярките аксесоари, обичам да нося такива! Дори не съм се замисляла дали те разходат мен, или аз тях. Simple Smile Тъй като съм типичен Водолей, бързо ми омръзват вещи, парфюми, обичам разнообразието, емоциите , ярките цветове, плисетата, буфан ръкавите, десените с цветя, дантелените блузи и викториански якички. Но всичко с мярка, разбирасе. Един акцент е предостатъчен. Simple Smile))
Виж целия пост
# 3
каква щекотлива тема - визията и реалността!
от езотерична гледна точка- ние създаваме реалността Stuck Out Tongue Winking Eye
значи, тръгвам с идеята напред, и с усещането, и с желанието...пък каквото стане!
аз се усещам още млада и романтична, наивна и срамежлива, макар и вече не толкова игрива...
може и да не ми се получава винаги, но съм и малко перде  Joy , та, открила веднъж удобството на това да нося каквото ми харесва- чувствам се по- женствена така, по- спокойна и уверена.
не можах да огледам добре, задълбочено  типажите, а му се искаше да ги разшифровам- мислили ли сте да сложите основни акценти в първия пост? - такива важни постове,примерно...

допълвам: как точно ще разберете възприятието на околните?
та, чак да ви разкритикуват..
аз такива познати нямам
или съм много страшна, или ... се справям Joy
днес явно " умряла ми е циганката..." Joy
Виж целия пост
# 4
И при мен има сериозно разминаване между това, което виждам в огледалото,   на снимка, това  което си мисля и възприятието на околните.
На 2D никак не се възприемам , не съм фотогенична, в огледалото бива, но в съзнанието си съм 20 годишна. Околните ме говорят неща, които ме разсмиват  и не ги вярвам.

По повод роклята за събитие , която да подчертае безупречна фигура - бих заложила на нещо тясно до коленете или сатен в А силует, пак до коленете . Колкото по-късо, толкова по-малко официално и стилно. Ако ще е разкроена, да е дълга. Къса и широка ми е тинейджърско , а и скрива стегнатото дупе.
Виж целия пост
# 5
Фериботите все пак работеха, както и очаквах!
Как се възприемам аз ли...като цяло консерва, не обичам промени и щури неща. Не обичам шарени дрехи, различни бижута, капси, катарами. За това пък обичам харбали, жабо, фльонги. Но по една на тоалет.
Както казва Карън за мен официално определено е дълго и по тялото и подкрепям Иваничка да потърси нещо такова в по наситени цветове. Heart
Как ме възприемат околните идея си нямам и почти няма снимка на която да се харесвам. Смятам, че съм нефотогенична, на живо се харесвам повече!
Бъдете спокойни за узото, на острова е 24 градуса! WinkВиж целия пост
# 6
Интересно нещо е стилът. Аха да напиша Да, и се замислих за нещо друго: колко пъти назад всяка една от нас е писала “това го бесеше баба ми”, “ако само знаех, че пак ще нося …”, “ ако преди 5 го и и някой ми беше казал, че ще облека рокля с кецове или маратонки…” и тн
Променлива величина ли е стилът или е нещо като “аура, 10то чувство “, което неминуемо се влияе от заобикалящата среда, мода, наличие на това или онова на пазара…
И все пак колко пъти си казваме “това не е в мой стил”.
Та мисля че стилът е нещо като невидима нишка, която се превива, усуква, изправя…

Чувствам се стилно Simple Smile и в официална рокля и в спортна, и в маратонки. Обичам как дрехата променя облика. ММ понякога ме поглежда и казва “много си свежа така, като момиченце “:)
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема! Аз съм от тези в галерията- гледам и аплодирам. Все преди 4 години  изоставих стила, който имах дълго време, и все още търся новото си "аз", учейки се тук от вас.
Виж целия пост
# 8
И аз като Карен, в съзнанието ми съм млада, че и слаба;)
Огледалата и снимките показват друго, уви;)
Благодаря за темата.
Пазарувах днес, къде успешно, къде не. Даже и удоволствие не изпитвам вече, ама като си бях навила, че ще купувам...
Виж целия пост
# 9
Колкото по късо, толкова по-малко стилно. Да, да, да! Аз която нося и ще нося мини дължини като Лили Иванова и Макрон дори на 70, съм абсолютно съгласна с Карен.
Определено имам реална представа за себе си от ранна младост до ден днешен. Не ме изненадва огледалото, хората около мен също. От какви крака, до смени прическата съм си все аз. Но, ужасно се обичам каквато съм за да не ми е проблем кой как ме възприема. Не се надценявам, не се подценявам. Суетна съм, но не на всяка цена. Искам младостта заради физическото усещане за енергия и сила, не заради липсващите бръчки. Колкото и да експериментирам заради всички идеи в темата, в основния си стил не се променям.
mtz, тази твоя усмивка е толкова красива, без значение на колело или пиаджо. Явно усещането за свобода е твоето, както е моето.
Мимка, ти ли не си фотогенична? Ще трябва да идваш и ти в Малта за да го потвърдиш. 😜❤
Мариета, и да, и не. Стила не се променя, само се пречупва през призмата на старото ново. Аз страшно харесвам твоя, но няма да се облека като теб, нито ти като мен. Защото и двете сме индивидуални и себе си. Както всъщност и останалите момичета в темата. Може да ползваме един и същ озарител/маскара/балански, но не сме еднакви в никакъв случай.
Ал, благодаря за темата! ❤🌺
Виж целия пост
# 10
Винаги съм си имала мой стил и съм се чувствала в кожата си.Не обичам екстравагантности, предпочитам класически съчетания с доза подправка.Така се чувствам най “аз”.
За модата на момента и какво съм отричала- по/скоро е било, за да се отдалеча от жените на възраст, но самата аз, бидейки вече на такава, възприемам това и онова от новото-старо, защото го гледам с очите на жена, не на хлапачка.Въпреки това често мога да бъда видяна с младежки аутфит.Пак в моя си прочит.Обичам разнообразие, в дрехите, парфюмите, грима, косата( макар напоследък я нося дълга).Като момиче сменях за 10 мин дълга с къса коса.
Al, благодаря за чудената нова тема!
Мими, много си готина!
Виж целия пост
# 11
Ал, Благодаря за новата тема! Flowers Rose

Мими, яж едно саганаки заради мен в Гя! Шримпс саганаки ми е любимото ядене, след калмари и риба ципура в Гя! Весело да ви е!

Аз явно съм упорито теле. 🤣🤣🤣 Да ме харесат 100 души, но аз да не се харесам няма да купя.
Да не ме харесат 100 души, а аз да се харесам ще купя.  😂😂😂
Имам не носени неща, защото съм вземала с тенденция, ако сваля някои кг 😂. Груба грешка.
И една пола и жилетка повлияна от сладкодумна консултантка. 😁
А, говори и за един овен! Smiley Същата работа! Каквото си наумя, го няма в ни едно списание или съвети за пропорции и стилове! Виж, мога да им ги преподавам, обаче! По моята овнешка мода! Joy

Такаааа.... какви ги свърших аз?! Ами, накрая от гледане на чанти, поръчах не една, ами ...две накрая! Сещам се за лафа на Сиска, за чантите и кофите.....Satisfied
Особено, като, гледах тука пак цените на Зарената ...и с бясна скорост поръчах една Фурла и една Либескинд за тез пари!
Скрит текст:
Ей, тъй от амбиция! Овнешка му работа!
Сега ще се чудя, коя да си оставя? Thinking
Ама и тая късна смяна не ми се отразява добре! Като няма работа, човек се подхлъзва.....
Виж целия пост
# 12
Благодаря за новата тема!

Покрай вас разбрах, че всеки има стил. Хубав или лош, правилен или не ..за тези години сме избрали някакъв. Аз трудно променям. Напоследък и заради прибавени килограми. Обличам се сутрин... Виждам се някъде през деня и си казвам....оооо,не.
Сега ми е влезнала муха в главата да се подстрижа...малко. То пък фризьорката се оказа в дълъг отпуск. А с моята права коса не  рискувам при случаен. Въпреки, че последно не бях доволна от моята Sad
ani_d, благодаря за маската и предложението. Ама то колко да ми отсипеш и пратиш. Но БЛАГОДАРЯ! Ще поръчам и ще я пробвам.
ДХЗ, и на двете снимки си ТИ. На едната като момиченце, на другата като дама!
Виж целия пост
# 13
Вместо запис, споделете намерили ли сте себе си като стил?
Жената, която виждате в огледалото, различна ли е от жената която виждате на снимка?
А те двете различни ли са от жената която сте в главата си?
Al, благодаря за темата! Flowers Cherry Blossom

Намерила съм се явно, защото не бягам много от един и същи тип дрехи. Поради естеството на фигурата ми, нямам голям избор, а трябва да ходя облечена все пак и да се постарая да поприкрия дефектите си.
Категорично това, което виждам в огледалото, не е това, което виждам на снимка и май не е това, което е в главата ми. Сложна работа! Питам понякога любимата ми приятелка дали това, което излиза на снимка съм наистина аз, защото понякога ми харесва, но не знам наистина ли съм такава. Понеже тя ме обича и е много любезна винаги, ми спестява истината, и въпросите от разтроението отново се завъртат в главата ми. Blush
Виж целия пост
# 14
ДХЗ, ти колкото порастваш, толкова повече се разхубавяваш!
Копче, нямай грижа, не едно, множество саганакита ще изям. Тук ям само морска храна и риби! Корема ми се превръща в морско дъно!
Магни, нали знаеш, че те обичам, и ще дойда!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия