Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

  • 2 117
  • 21
# 15
Костен бульон (пилешки) прекъсва ли фаста?
Виж целия пост
# 16
Аз за себеси то приемам като прекъсване, да
Виж целия пост
# 17
Според мене не го прекъсва. 200-250 мл костен бульон съдържат около 120 калори и осколо 4г ВХ. Докато идете до кухнята да си го налеете и сте ги изгорили. Доста хора пият това чудо като постят и са успешни. Правила съм фастове с костен бульон. Когато правя гладни пости, правя ..... гладни пости. Трудно ми е да не пия кафе. Кафето също изстрелва инсулина нагоре.
Виж целия пост
# 18
Ако фастът е само за отслабване, може и да не го прекъсва, но ако е с цел автофагия и другите строго здравословни екстри, си го прекъсва според мен. Щом активизира храносмилателната система, си е прекъсване.
Виж целия пост
# 19
изпробвай епирично - един път със и друг път без бульон
проследи процесите и реакциите на тялото
според мен го прекъсва, реално ще изкараш и тру дни на бульон без да усетиш глад, мазнината ще те храни
Виж целия пост
# 20
Зависи от целта наистина, бульонът си е храна ако и да е доста лека в сравнение с повечето.
Малко ли неща има дето също ги наричат фаст а пък те изобщо не са, а просто супер строго кето хранене комбинирано с моно диета за няколко дни... То не беше яйчен "фаст", то не беше със сардини, а ако щете вярвайте ама някъде се споменаваше и с кюфтета Grinning
Бульон би се вписал в такава тактика, защо не? Или пък на бронирани кафета. Ама и аз не бих ги нарекла фаст тия неща ами строга диета.
Особено ако човек гони да оправя стомашно-чревен тракт, там цялата идея почива на това че храна не влиза за определен период от време, примерно 24 часа. Няма храносмилане, няма работа и храна за чревната флора, нищо няма освен вода и евентуално електролити. И бульонът идва след това - силен костен бульон, с него започват след фаста, че глицинът възстановявал лигавицата на червата.
Виж целия пост
# 21
Тези от вас, които не консумират млечни, как си набавяте калций? Ако е с добавки какви използвате и постоянно ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия