Шивашки курсове

  • 564
  • 9
Здравейте! Винаги съм се интересувала от шиене, най-малкото за да мога да си правя дрехите точно по моите размери, тъй като съм доста слаба и повечето дрехи са ми широчки. Та от известно време се замислям да запиша шивашки курсове в София и реших да попитам тук ако някой има идея в коя школа си струват курсовете. Намерих тази в инстаграм https://www.instagram.com/nacheacademy?igsh=MXF6MzQ1OGJqc25mOA==. Цените ми се виждат малко високи, но ако си струват, може и да запиша.
Ще очаквам Вашите мнения по темата. 😊
Виж целия пост
# 1
За да си ушиеш дреха трябва да имаш няколко шевни машини- права, оверлог, покривна.Освен че струват пари, заемат и доста място.
Виж целия пост
# 2
Не е така, дреха може да се ушие дори без машина, просто ще е по-бавно.
Виж целия пост
# 3
Как без машина, тя ще се разпадне, ако е на ръка, отделно с ръчната игла стават дупки по плата.
Виж целия пост
# 4
Вземи един стол и седни, защото това което ще прочетеш ще те шокира: преди да се изобрети шевната машина, хората са шиели хилияди години само на ръка.
Виж целия пост
# 5
Сигурно платовете са били същите.
Виж целия пост
# 6
Не е така, дреха може да се ушие дори без машина, просто ще е по-бавно.
   Преди години имах колежка- англичанка, госпожица. Канеше се да си ушие палто и аз й предложих да й дам машина да си свърши работата. Отказа - щяла да се справи на ръка. И наистина успя. Уши палто с кимоно- ръкав, с хастара, копчета, илици, яка....Всичко, както му се полага на едно зимно палто. Работлива, скопосна, инат мома.
   Моят прадядо е бил военен шивач и е имал осем машини, но човекът с това си е вадих хляба. Умира млад и съпругата му започва да продава машините една по една. Последно продава една малка, кокетна машина- специално за  шапки. Майка ми казваше, че е била истинско  бижу. Та, ако се занимава човек професионално  , може да си купи няколко машини, които ще му облекчат работата. Но ако е любител- и една му е достатъчна. Тъкмо да се пробва как ще се развива мерака му с времето. Успех, kisku!
Виж целия пост
# 7
kisku  Провери курсовете в Аксиома, нова група започва през септември.
https://www.axioma-hobby-shop.com/courses
Дават много добра основа.
Виж целия пост
# 8

Виж целия пост
# 9
Аз преди няколко години си купих шевна машина за начинаещи и когато имам свободно време се занимавам да си шия дребни неща и ми е изключително приятно и удовлетворяващо.
Наскоро си уших едно малко портмоненце, подложки за чаши за масата, двустранна корона от плат с пришити мъниста, пайети и т.н. за рождения ден на дъщеря ми, прекроих си завесата за душа, така че да пасне идеално в банята.
Смятам, че шевната машина, дори и елементарна такава е много полезно нещо.
Мен лично никой не ме е учил, защото нямаме пари за курсове, но гледам туториали в ютюб и има много хубави и лесни неща! Често използвам стари дрехи и вземам плат от тях.

Някой ден се надявам да се науча да си шия дрехи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия