Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 17)

  • 15 061
  • 745
Предишни теми:

Yellow Heart Тема 1: https://m.bg-mamma.com/?topic=1470783
Yellow HeartТема 2: https://www.bg-mamma.com/?topic=1478471
Yellow HeartТема 3: https://www.bg-mamma.com/?topic=1486793
Yellow HeartТема 4: https://www.bg-mamma.com/?topic=1494700
Yellow HeartТема 5: https://www.bg-mamma.com/?topic=1502088
Yellow HeartТема 6: https://www.bg-mamma.com/?topic=1510249
Yellow HeartТема 7: https://www.bg-mamma.com/?topic=1515638
Yellow HeartТема 8: https://www.bg-mamma.com/?topic=1522245
Yellow HeartТема 9: https://www.bg-mamma.com/?topic=1531844
Yellow HeartТема 10: https://www.bg-mamma.com/?topic=1541920
Yellow HeartТема 11: https://www.bg-mamma.com/?topic=1559935
Yellow HeartТема 12: https://www.bg-mamma.com/?topic=1568671
Yellow HeartТема 13: https://www.bg-mamma.com/?topic=1579634
Yellow HeartТема 14: https://www.bg-mamma.com/?topic=1592753
Yellow Heart Тема 15: https://m.bg-mamma.com/?topic=1606344  
Yellow Heart Тема 16: https://www.bg-mamma.com/?topic=1627200

Информация за адаптация на децата в ясла:
https://roditeli.org/zashto-adaptaciyata-v-detskite-yasli-e-vazh/
https://www.detskiproziavki.com/post/suniat-na-deteto-pri-trugvane-na-yasla

Идеи за игри:
https://chudesa.bg/1592-dejnoasti-za-razvitie-na-2-godishnite-deca/
https://roditel.bg/6-idei-za-igri-i-zanimania-za-detsa-na-2-i-3-godishna-vazrast/
https://maikomila.bg/igri-za-finata-motorika/Виж целия пост
# 1
Плами също пие АМ,но като гледам едва ли ще го спре скоро🤷♀
Момичета пожелавам ви успех с яслите. Аз също подадох онлайн документи,но за юли. Така ме посъветва директорката. Ако не я приемат,то автоматично кандидатства за следващия месец. Има доста желаещи за тази ясла,та да видим.

Имали други дечица на които още не са им излезли кучешките зъбки? На Плами още не са излезли и вече се филмирам🫢

Иначе и тя си има характер,но смятам че има и по-лоши случаи на инатливи деца. Не е от най-големите беладжийки(пу пу)☺

Кате мерси за темичката!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата Кате 💖
Аз за нощното кърмене няма да кажа нищо,тук думите са излишни 😂 хранене нон-стоп !
От малък му казвам ,айде да цокаш,айде цоцата и от 2 дни започна да се опитва да го каже . Казва ,,тотата" 😅 Разхищение на мляко🥲
На 2ри стана на 1,8 г и започна да се опитва да бърбори още повече. Вие забелязали ли сте ,че на всеки кръгъл месец придобиват ново умение ,а в случая нови думички? Аз от малък го следя и 4-5 дни преди да навърши кръгъл месец започва да прави/казва нещо ново ,само при нас ли е така ?
Виж целия пост
# 3
Аз вече не следя особено за нови думи, По - скоро при Ади има усъвършенстване на звукове и по - правилно изговаряне.В последните дни успява понякога да каже "В" в думите ,досега не можеше.Милото Ади има кучешките , но едно комшийско още ги няма ако ти е успокоение.Все ще излязат ама защо толкова дълго трябва да се мъчат..
Мерси за новата тема 🥰
Виж целия пост
# 4
Милото на моята сега и избиват кучешките зъби. Бяха тръгнали и 4 заедно, в момента вече не я мъчат, но зъб все още няма. Вчера бяхме на консултация и и биха последната ваксина. Питах докторката за зъбите и тя каза, че ще избият има време. Тя пие АМ сутрин и вечер. А покрай зъбите се беше и разболяла и 3 дни беше само на АМ и по 1-2 лъжици твърда храна. Явно дентокинд и действа добре, защото започна да си го търси сама.
Виж целия пост
# 5
Габи няма кучешки, единият е на ръба де. Ради, и Габи суче през нощта + вече директно казва “мляко” 😁
Виж целия пост
# 6
А,и вие ли се кърмите още. Страхотно ,значи не съм единствена,защото близките все ме питат няма ли да го спирам вече,но както казва Ася Демирева,кърменето е двустранен процес и не зависи само от мен,пък и да си кажа не ми пречи ,свикнах с мисълта ,че след кърменето на мястото на гърдите ще останат 2 виснали кожи 😂😂😂  като уши на Кокер шпаниол 🥲
Виж целия пост
# 7
Кате, благодаря за темата 🤗 Ради, спокойно, гърдите се възстановяват, но трябва да мине година след като спреш кърменето. Аз номер едно я кърмих до 1,8 години сутрин и вечер, хем и на работа ходех. Оправиха се горе долу след година, отслабнах 6 месеца след като приключихме. Аз тогава бях на 33, ти май си по-млада, ще стане лесно 😊
Виж целия пост
# 8
Да, аз кърмя около 5 пъти на ден последно като ги броих. Вече е силна асоциация за заспиване + през нощта се буди още. През нощта бих спряла вече, но малко не ми се занимава да не спя хаха... та чакам да видим. Иначе през деня не ми тежи и мисля поне до 2г да продължим (сега е на 1,9 тя). Иначе с гърнето днес имаме лек успех, но изобщо не бързам.

Успех на всички за яслите, аз няма да я пускам за момента.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за темата, Кате 🌸
Моите гърди не са същите след една година кърмене 😃 сега и като свалих излишните мазнини.. Ами.. не останаха 😃😃 но това изобщо не ме комплексира, те са свършили най-важната си работа, да хранят бебето ми.
Аз като цяло мисля, че закъснях с махането на бибата. Отбиването се случи толкова леко и за двете ни на годинка, трябваше след месец-два да махна и бибата. Тогава като не разбират много по-лесно се случват нещата сякаш. Сега обяснявам, тя крещи, че я иска, викам "не си бебе", тя отговаря "Ава бебе", изобщо... 😃 И най-гадното е, че е започнала да ги джвака ужасно звучно и от няколко дни като ги поиска в 6-7 сутринта ни буди 🙆 много искам да я махна, но без да я оставям да реве, като цяло на нищо не я научих с метода на рев и не искам това да стане с драма. За това и не прибягвам да я режа, мажа с горчив лак и така нататък, не искам нещо любимо да стане изведнъж гадно. Но като гледам нещата няма да станат с добро, не поддава изобщо 😃 е, поне вече знае, че е само за сън и не я търси изобщо през деня.
Виж целия пост
# 10
Ексбери,аз по същата причина не се занимавам да намалям нощните кърмения. До преди годинката ставах и друсах само колкото всяко ставане да не е кърмене,но вече много се изморих и безсънието доста ме мъчи,вече и кръвното често взе да ми пада ,последно като ми стана зле беше 90на60 . Моя мъж нито веднъж не е станал да го друса или нещо подобно 🙄 иначе и аз съм решила до 2рата годинка да кърмя и да започна да отбивам,как ще стане обаче не знам
Виж целия пост
# 11
А,и вие ли се кърмите още. Страхотно ,значи не съм единствена,защото близките все ме питат няма ли да го спирам вече,но както казва Ася Демирева,кърменето е двустранен процес и не зависи само от мен,пък и да си кажа не ми пречи ,свикнах с мисълта ,че след кърменето на мястото на гърдите ще останат 2 виснали кожи 😂😂😂  като уши на Кокер шпаниол 🥲
ще си ги замятаме през рамо Grinning Моят мъник все още суче само вечер и си казва "суче". Иначе тези приказки и аз ги чувам, до 10г. ли ще го кърмя, време било да го отбивам..
Виж целия пост
# 12
Приказки всякакви ще чуете.
С баткото, който е отгледан на АМ любимото ми беше: Е, че толкова ли нямаше кърма, че му даваш АМ. То сега с това изкуственото мляко ви е много лесно. И т.н.
С каката изцяло кърмена до 1г и 6-7м: Ти това дете кога смяташ да го отбиваш. До първи клас ли ще го кърмиш. Вече е голяма.
Сега с малката, отбих я на 10м, по ред причини: Какво стана, омръзнало да я кърмиш ли? Много рано я отбиваш, трябваше поне до годината да я кърмиш. Толкова ли не можа още 2м.

Това е обобщено разбира се. Ако започна да пиша всичко, което са ми казвали ще стане много голям ферман. Хич не слушайте какво ви говорят и се доверявайте на собствения си инстинкт.
Виж целия пост
# 13
Болибон,благодаря 💖
Момичета да ви питам,от 2 дни Вики подсмърча така все едно нослето му е запушено със сополки ,но е вапълно чисто ,дали е задна хрема ,разболява ли се ,тъкмо го похвалих 🫤 диша така все едно му е запушен носа
Виж целия пост
# 14
Ради впръскай голямо количество морска вода или физиологичен разтвор, не знам какво ползваш. Разбирай направи му промивка на носа. Може навътре да има втвърден секрет и да му пречи. На мен ми се налага в този сезон да правя такива промивки, каката направо идва и казва, че има нещо в носа и и пречи да диша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия