Печене на шамфъстък с черупката

  • 697
  • 1
Здравейте!
Имам суров шамфъстък, който искам да изпека в домашни условия. Не искам да го беля предварително.
Какъв е принципа и горе-долу времето за печене на шамфъстък с черупка?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Загряваш фурната на 160°, изсипваш небеления шамфастък на плоска тава. Ако искаш, можеш да сложиш хартия за печене за да не се цапа тавата или силиконова подложка. Аз слагам силикон. Изсипваш шам фастъка и гледаш да е равномерно разпределен. След 10 мин вадиш и разбъркваш. След Още 10 вадиш и ако не е готов, разбъркваш и слагаш за още 5 минутки. Ако желаете да е солен, преди да го сложите да се пече, сипват в купа и солите. По около равна чаена лъжичка ситна сол на 250мл мебелен шам фастък.

Харесвам вкуса на иранския, който преди да се пече се залива с лимонов сок и гореща вода, в която е киснат стрит в хаван шафран, сол, размесва се добре и тогава се пече на 200°С както гореописания. Пак небелен.

Белен може да изпечете в микровълнова ако ви трябва малко количество. Нареждате на един ред в чиния, която става за микровълнова и да не е пластмаса. Слагате 1 минута на 800-900W, вадите с ръкавици, че чинията става много гореща и бъркате и така 5-6 пъти по минута. Много бързо става.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия