2 за втория срок

  • 1 542
  • 17
Здравейте, зачудена съм какво става ако ученик има 4 за първия срок, и 2 за втория по специфичен предмет?
Виж целия пост
# 1
Здравейте, зачудена съм какво става ако ученик има 4 за първия срок, и 2 за втория по специфичен предмет?
ако беше 2 за първия и четири за втория Ок ,но мисля че ще ходи на поправка .
Виж целия пост
# 2
Нах,
Три за срока.
Освен ако не те мрази преподавателя по този предмет.
Ако е така 2 и поправка.
Виж целия пост
# 3
Да я мрази преподавател?! Що за глупости?!
Аз като човек не мога да мразя никого, какво остава да съм преподавател и да си мразя учениците... Пълни глупости!

Ако има 2 за втория срок означава, че въобще не е прочел нищичко по предмета, че не си е дал никакъв зор да седне и нещо да научи, затова е логично да го изпратят на поправка.
Виж целия пост
# 4
Ами какво става.. Не е учил изобщо. Това е разликата между 2 и 3.

Чак пък да се чудите.. Още преди да тръгне на училище обяснихте ли му, че се учи за знания, оценката е само едно оценяване. Ако не си разбрал, че трябва да учиш, 4 може да имаш дори и случайно - учил си недостатъчно или ти се е паднало нещо, което знаеш. Или са били снизходителни към теб в оценяването.
От 4 към 2 е много очакван резултат. Няма нищо за чудене.
Виж целия пост
# 5
Хайде сега, всичко може да се случи през втория срок и ученикът да падне и на двойка. Продължително боледуване и много пропуснат специфичен материал трудно се наваксват самостоятелно, не всичко е литература и история.
По принцип трябва да го оформят за Среден (3), но е добре ученикът да се информира от съответния учител какво може да направи - проект, домашно или какво трябва да научи обезателно и да помоли да бъде изпитан, т.е да му се даде шанс да поправи двойката.
Виж целия пост
# 6
Въпросът е ако има 2 за втория срок, а не 2 през втория срок, та да поправя.
Виж целия пост
# 7
Е, то до момента само 12 клас и начален курс са оформени за втори срок. Даже началния курс още ги оформят, не са приключили. Специфични предмети се учат в гимназията, а те имат още цял месец пред себе си.
Теоретично 2 за срока може да е от две-три  писмени изпитвания по физика например върху задачи, които детето не може да реши. Пак на теория, учителят, който вижда, че даден ученик не разбира нещо по материала и трупа огромен пропуск може да го извика на консултации, които принципно е длъжен да дава.
Виж целия пост
# 8
Обикновено учителите не искат да си създават проблеми с поправителни изпити, защото това е на техен гръб. И затова с чиста съвест повечето ще пишат тройка, че да им се махаш от главата. Но ако по някаква причина учителят има особено отношение, или просто ако е много съвестен, пак с чиста съвест може да остави двойка заради тенденцията.
Тоест нещата са субективни, но шансът за тройка според мен е по-голям.
Виж целия пост
# 9
Какво става ли? Моли се на преподавателя да го изпита за по-висока оценка, сяда си на задника и чете.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, зачудена съм какво става ако ученик има 4 за първия срок, и 2 за втория по специфичен предмет?
По преценка на учителя е. Може да реши годишната оценка да е средноаритметична, в твоя случай 3-ка, но може и да реши да те остави на поправителен, ако прецени, че нямаш никакви знания по предмета.
Говори с него/нея и директно питай как да процедирате.
Виж целия пост
# 11
Питаш преподавателя какво можеш да направиш, за да не ти остави двойка за срока. Ако трябва може и всеки час да те изпитва, стига да види, че имаш желание да си оправиш оценката. Ако е вече напсана двойка реално няма какво да направиш.
Виж целия пост
# 12
Нищо не става, в България не оставят на поправка.
Виж целия пост
# 13
Къде това? В кое училище?
Знаеш какво се случва във всяко едно училище в България ли?!
Виж целия пост
# 14
Не схванах.. вие вярвате, че на даскалите реално им пука чак толкова за тия деца, че да се занимават да ги държат ли? Може би в супер елитните училища - да. В общия случай сериозно ме съмнява. И не ги виня, де. Като се сетя мен колко ме болеше глава от простотии в даскало, представям си на тях кво им е било по цял ден.

Има учители във форума, мисля, нека да кажат. Може пък аз да греша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия