(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 57)

  • 14 363
  • 376
# 360
Alia, и ние имаме нови тиквички, аз част от тях настъргах за кюфтета, обаче из фейса се върти една рецепта за пица от тиквички.
Моят мъж категорично отказа пицата, та още не съм си я правила. Но настъргани, отцедени и във фризера става. А може и готови за пържене, стига да имате място във фризера.
Виж целия пост
# 361
Айла, събра ми очите, искрено ти се възхищавам 😍
Сигурно ще е хубава пицата, руло и палачинки стават чудни🤤
Има мн рецепти разнообразни с тиквички😋
Виж целия пост
# 362
Пица от тиквички правя по рецепта на Лабрекс от форума, супер става.

Aila, скри ми шапката. Браво! 🤗
Чесънът при мен става, лукът не толкова.
Виж целия пост
# 363
Aila, страхотна е градината.

При мен за домати е рано , краставички откъснах първите . Тиквички обожавам и на тях се радвам най-много.
При мен продължава борбата с черните мушички . Тази година  ще ми скъсат нервите. Каквото и да пръскам те не умират и ги има.
Тук не валя и ще трябва да поливам много е сухо.
Виж целия пост
# 364
Aila красота!
Скрит текст:
Тиквичките правя или на руло или като торта. Настъргани, изцедени  с няколко яйца. Може в тигана по малко от всяка страна, по- лесно в тава с хартия за печене. След това кисело мляко, сирене, копър, чесън. Навивам/ редя ако е като торта охладени са ни любими.
Нашите тиквички засега не вървят само два пъти по две съм откъснала, за сметка на това домати и краставици има и за зимнина ще почна да приготвям доматите.
Виж целия пост
# 365
Aila, браво, супер реколта, отблагодарява се градината за грижите.
Аз тиквичките ги режа на пънчета и след това на филийки, да не са на кръгчета, по- добре се уплътнява тавата.Посолявам и ги оставям 1 час да се отделят. Подсушавам ги с кухненска хартия. Потапям в брашно от двете страни и ги редя на 1 ред, една до друга в тава , покрита с хартия за печене. Ползвам с тънка струя олио и пека. След това ги прибирам във фризера в кутии. Идеални са за зимата.
Виж целия пост
# 366
Aila, поздрави за хубавата реколта!
Тиквички и краставици прибирам във фризера настъргани и добре отцедени в пластмасови кутии от 500 мл, като смесвам краставиците с копър. През зимата тиквичките участват в различни супи, спагети, мусаки и др. подобни, а настърганите краставици или за снежанка или за готвене. Става добра комбинация заедно с различни зеленини - обикновено заедно с манголд и малко киселец. В началото към лука добавям нарязани листа/стръкове от фенел, джинджифил, след това зелените, след това краставиците, когато всичко се задуши добре, добавям филе от пъстърва или сьомгова пъстърва, предварително опечени. Обикновено ги пека на скарата и ги разделям на порции за готвене, после прибирам във фризера, за да ми е лесно след това. Сервира се с кисело мляко, поръсва се черен пипер и става много вкусно. Може да се сготвят и в друг ред, ако някой не иска да пече рибката предварително, но така или иначе трябва да се махнат костите, а пъстървата обикновено не се продава като филе.
Виж целия пост
# 367
Днес след работа, минахме през нашето село, че събота и неделя няма да сме тук.
Доматите имат доста свити листенца и повечето са така.
Скрит текст:
тук даже стоят като отрязани цветчетата:
   
Според вас момичета,  какво може да им липсва?
Поляхме ги доста и напръскахме, ще ги видим следващата седмица,  как са.
Скрит текст:

Мъниците и те са тръгнали и са свежо зелени.
.
Първите смокини. Обикновено започват първата десетдневка на м.юли, но тази година много ме изненадаха.
Скрит текст:
И една много красива гладиола, една от последните ми цъфнали. Айла, отново, благодаря ти много.🤗 Бяха разкошни. Забравих да снимам букета, който си направих от тях миналата седмица.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 368
Аоо сало отделни сортояе са със свити листа, спокойко особеност на сорта е. Аз имам 2 сорта със свити листа, а съседните корени от друг сорт са си добре..Зелени са листата, каъо ги хвана не са твърди и да се чупят с "хрупане".
Да се оплача и тази година корнищонът е зле. Цъфти прави малък завръз и после изсъхва и пада. Пръсках с КаБор, но няма ефект. До тях са тейсти кинга от 10 корена по 5 краставици късам на ден
Виж целия пост
# 369
Моля всички градинари за изпитана рецепта за песто от босилек. Пропорциите са важни предполагам, не съм правила, а тази година имаме доста и хубав босилек. Грехота ако не го оползотворя. Благодаря Ви предварително!
Берем доста домати вече и сме много щастливи. Hands Pray
И малко снимки, скоро не съм качвала. Много бавно става.
Скрит текст:





Виж целия пост
# 370
Миналата година си правех някаква компилация от тези две рецепти, малко на око и опитване, отколкото на точни грамажи, опитвах и със запечени орехи, но с бадеми ми хареса повече... С кедрови ядки не съм пробвала.
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 371
Аз ползвам тази - https://bezmotika.com/topic/47-%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D … 0%BB%D0%B5%D0%BA/

С орехи най-често и повече зехтин.
Виж целия пост
# 372
Моля всички градинари за изпитана рецепта за песто от босилек. Пропорциите са важни предполагам, не съм правила, а тази година имаме доста и хубав босилек. Грехота ако не го оползотворя. Благодаря Ви предварително!
Берем доста домати вече и сме много щастливи. Hands Pray

Заповядай моята. Кедровите ядки са по-нежни и не е толкова ядков вкуса на пестото, колкото с орехи или бадеми. Някои слагат кашу, но аз лично не го харесвам.

Аз да питам, долните листа на доматите нормално ли е да пожълтяват, ако не е, на какво може да се дължи? Не на всички растения, избирателно е.
Виж целия пост
# 373
Аз днес се ужасих от миризливки. Някакви шарени, досега не бях виждала и то в доматите. Тъкмо започнаха да узряват и сега това. Четох нещо за разтвор на сода, някой пробвал ли е така да ги гони?
Виж целия пост
# 374
Понеже нямам много пипер, той е решил да ми се отплати за грижите, които положих.
Скрит текст:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия