Боледуване на децата ни - тема 79

  • 6 282
  • 266
старата тема
Виж целия пост
# 1
Аз ползвах Вулвоваги с каката плюс идрозил за измиване. Имаше зачервяване, пишкаше често, три пъти пускахме урина, два пъти стерилна и нищо на излезе.
Виж целия пост
# 2
Hexe2021, благодаря. Одеве я гледах. Зачервена е от горе, около устните, чак до дупето. Измих я със един интимен шампоан и я намазах  със Мустела за дупе,на бебето. Утре ще търся какво да купувам.  Вие постоянно ли миете момичетата със интимен  шампоан, или само, ако има някакво раздразнение? До сега само със сополи сме се разправяли и това ми е много ново.
Виж целия пост
# 3
Симона, принципно е най-добре до се мие вулвата само с вода, а дупето със сапунче, ние използваме душ гела на бочко за тяло. Като са зачервени правим киснене в смрадлика 20 мин и после само изплаквам с вода. Триклобактер също става за миене. Ако се задържи възпалението без да се повлияе, тогава взимаш от някоя лаборатория стерилен тампон за микро и натъркваш, където е най-червено. При моята голямата 1 път излезе някаква шашава бактерия и пи аб, нямаше друг вариант.
Виж целия пост
# 4
Никакви интимни гелове, те за нас не са ок пък какво остава за малки, нищо че  били детски. Натурална козметика. За зачервяване препоръчвам крема за подсичане на Веледа. Оправя за една, най-много две нощи. На моята от колелото и се зачервява. Иначе и преди съм писала- сок от червени боровинки от ДМ.
Виж целия пост
# 5
Аз я мия от около година с интимния гел на Уриаж, преди това основно с вода и при проблеми с нещо друго. Розалгина се разтваря във вода и се измива с него без да се изплаква после с вода.
Потвърждавам за червената боровинка от ДМ, има и сок и сушени, супер са.
Виж целия пост
# 6
В нас пък малкият преди няколко дена падна и се удари по стъпалата. Ходихме до спешното, снимаха глезена (левия), казаха че няма счупено и да даваме Нурофен ако го боли. Даваме. Обаче тези дни е някакъв ужас. През нощта се буди и плаче, казва че го боли и другия крак, иска да го носим до тоалетната. И едната китка (дясната). Видимо няма ударено нито на другия крак, нито на китката, обаче това дете толкова сълзи изплака. Вече се чудя дали наистина го боли или е уплашен и е на психична основа.
През деня ходи, в началото малко трудно след като стане от сън, но после чак бяга като играе, ползва си и ръката и вечерно време казва че го боли и кошмарът започва. Възможно ли е да ги натоварва ако е ударен и вече вечер да го заболява повече?
Искам да му помогна, обаче вече не знам как. Явно ще го заведем на лекар, но се чудя може ли да не го боли наистина, а да е стреснат?
Виж целия пост
# 7
Пробвай да мажеш с арника всяко място, което го боли и 2 дни поне да седи основно...телевизия и това е... Малката имаше период, в който я боляха краката, също от пеумора сега я болят глезените, ако е тичала повече.
Виж целия пост
# 8
Бръм,заведи го пак на снимка.Моя също нямаше счупено,но много го боля ръката като падна на батута.Сега пръстите пак така.Като се претовари казва,че повече го боли.
Виж целия пост
# 9
Ох, благодаря Ви. Честно казано се надявам да е физическа болката и просто понеже му е за първи път нещо да го боли така, затова да драматизра.
В понеделник ще го заведа.
И той се качи ден след като се ударина батута, въпреки че му казах да не се качва.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, вчера пуснахме контрола изследвания. Във вторник ast беше със стойност 208,crp 10, в четвъртък е ast 288, crp 4. за какво може да става дума, според УНГ няма нужда от антибиотик, само капките за носа. Този ast какво се съди по него, че не съм запозната.
Виж целия пост
# 11
Означава, че може да има стептококова инфекция. Пуснете и гърлен секрет, може и бърз тест за скарлатина.

https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/imu … -antistreptolizin

На колко е детето? Да не би да има афти?
Виж целия пост
# 12
Детето е на почти 4, подути са сливиците. Не ще да яде, темпер. Няма. Ако има инфекция, црп дали трябва да се качва, не да спада?
Виж целия пост
# 13
Да, ЦРП спада, това е хубаво. Интересно обаче, че АСТ се качва. Но пък стойността не е висока. Чела съм за стойности около 800-1000...

От линка по-горе:
от 1 до 6 годишна възраст - под 130

Дано се включи някой по-разбиращ Confused
Виж целия пост
# 14
Дребната нещо се изприщи на фона на антихистамини. Или от слънцето или от слънцезащитното 🤣
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия