Откриване на скара-бира

  • 1 119
  • 19
# 15
О, ние не я разубеждаваме! Парите са си нейни, тя да си решава!
Виж целия пост
# 16
Всички сте казали верни неща, но ми се струва, че се опитвате да откажете авторката, а не виждам защо.

По две основни причини:
1. Авторката и мъжът ѝ нищо не разбират от точно този бизнес. Готвенето вкъщи не е като готвенето в заведение. Да, знам, че отстрани всяка дейност изглежда много лесна, но това е, докато не се захванеш с нея.  (То си има и пословица на тази тема – „Ако ставаше само с гледане, всички кучета щяха да са месари“.) Неслучайно я посъветваха да се хванат да работят в такъв обект, да видят как стоят нещата отвътре, как стават доставките, калкулациите на продуктите и останалите подробности, пък тогава да решават ще могат ли, няма ли да могат да го работят.
2. Липса на начален капитал. Отваряне на нов бизнес с кредит не е най-добрата формула за успех – много народ изгоря така. (Освен ако не започнеш с една ябълка, разбира се... Simple Smile )

Та това е. Не става въпрос за отказване, а за предупреждение.
Виж целия пост
# 17
Разбирам. Но няма как да знаеш, ако не опиташ. С моя мъж сме се захващали с различни начинания през годините. Някои са били успешни, други не чак толкова и са прекратени. Едно барче, да кажем. Няколко месеца труд хвърлихме там, пари не изкарахме (поне на загуба не беше). Но все пак, вече над четвърт век си издържаме семейството по този начин и то доста прилично. Първото ни жилище над 15 години не беше излизало от ипотека, за оборотни кредити. А тогава ни беше единствено. Мина и това. Все отнякъде се започва. И ние от кръглата нула започнахме. Ако не бяхме скачали в дълбокото от време на време, как да разберем зад кое храстче е зайчето?
   В този смисъл, идеята със скарата ми изглежда не особено трудна за реализация и с много нисък риск.
Виж целия пост
# 18
Най -големия проблем е персонала, ако имаш нает такъв трябва винаги да имаш предвидени средства за заплати и осигуровки (кражбите не ги броя, като за малък обект). Ако работиш сам  можеш да преглътнеш ,че няколко месеца може и да си на 0 или дори на загуба.
Виж целия пост
# 19
   Така е, най-трудно е персонала. Дълга е темата, не е за тук. С кражби в един обект и то толкова малък, проблем няма да има. Нещата се заприхождават под брой и трябва остатъкът да е разликата между заприходеното и касата. Като е под брой не е сложно.
   Ако бях на мястото на авторката, щях да изкарам няколко дни пред някоя "Горнооряховска скара", от тези, които са пред кауфландите и лидълите. Мисля, че добро ноу хау може да се почерпи и "открадне" от тях. Какъв асортимент, каква бройка готови, опечени неща, организация и начин на работа. Според мен  имат добре обмислена и работеща формула.
   Плюс обмисляне на всичките му там допълнителни "зарибявки": пакети на промоционална цена, намаление на цената вечер, след определен час и т. н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия