С какво ви дразнят свекървите? - 157

  • 16 596
  • 351
Заповядайте в новата тема!

Линк към предишната - https://bg-mam.ma/t/1647639
Виж целия пост
# 1
Запис ✌️
Онзи ден пак имахме търкания с моята, защото ми преля чашата и й обясних, че е много грубо, некултурно и неприемливо да коментираш хора на база външен вид, килограми и облекло постоянно на висок тон и на публични места. Както и да ме сравнява с други хора, дори да цели да ми направи "комплимент" (цитирам:"еди коя си е по-едра от теб", това бил комплиментът). Засегна се и не ми проговори до края на вечерта (тъга). Но това не й попречи да се самопокани у дома 😂 и да накара ММ да я закара до друг град рано сутринта, за да се чекира 'навреме' в някакъв санаториум (3ч път от нас). Според нея можело само между 8 и 10 сутринта да се случи това. И той й се нави на акъла. Да се оправят, не ме вълнува грам. Поне е само за 1 вечер.
Виж целия пост
# 2
Миналата седмица отидохме на гости у свекървата и тя ни посрещна с поредния безумен подарък за детето. Нито на възрастта отговоря, нито на моя вкус и разбиранията ми за играчки и предмети, които давам на детето си. Не е като да не сме го водили тоя разговор около 20 пъти поне, инструктирана е да не купува боклуци ама едно си баба знае, едно си баба бае.
Казах, че това нещо няма да го взема в нас, да си го задържи у тях. Нацупи се разбира се, но това е положението.
Виж целия пост
# 3
Ние на всяка играчка намираме приложение. Ако е за по-голямо дете, просто я прибираме и ще му я дадем по-нататък.
Много се радвам, когато бабите подаряват неща на малкия. На подаръци за мен не се радвам толкова 😃
Виж целия пост
# 4
За ходенето по лекари и неглижиране..
Воденето на сила и глупости.
Понякога всички сме за бой . Типично бг черта е да отлагаме каквото и да е било докато не тръгнем да умираме .
Виж целия пост
# 5
И аз си признавам, че обикновено ходя на лекар, когато положението е много сериозно. Родителите ми са същите.
Виж целия пост
# 6
И аз си признавам, че обикновено ходя на лекар, когато положението е много сериозно. Родителите ми са същите.
Баща ми е така,а не е първа младост.Живее с идеята,че е на 40 и сам си се убеждава.С мама сме се хванали за главата.
Файър,защо така не желаете да ходите на лекар?

Баба ми и дядо ми поне са много дисциплинирани и ходят под строй и сами си следят какво и къде.
Виж целия пост
# 7
Ако обичам някого той губи правото да не иска да ходи на лекар.
И синът ми е като мен. Преди няколко години си нараних глезена и докато стоя и се убеждавам, че не е сериозно, синът ми ме заведе в Пирогов. Каза, че не съм го учила да е безотговорен към здравето си, нямам право и аз да не си направя снимка. И ме гипсираха. Можеше иначе да се стигне до операция, ако не бях отишла.
И това не е насилие. Насилието е агресия с цел унижение и обективизиране на човека. Не виждам как можеш да си близък с някого и да мълчиш, когато просто го е страх или не си дава сметка колко са зле нещата.
Виж целия пост
# 8
Деликатна е темата. Признавам си, опитвала съм се да искам от майка ми да отиде на лекар - вярвам в съвременната медицина. Същевременно доскоро живях с мисълта, че съм безсмъртна. Обаче усетих онова особено чувство, че нещо много зловещо се случва с мен. Да го наречем "първи в живота ми пристъп на хипохондрия". Чувството се оказа, че не ме подвежда. Страшничко си е. Понякога човек не иска да знае и може би има право на това. Не знам все още къде стои границата между моето право на загриженост и обич и чуждото право да изживее щастливо остатъка от дните си без притеснения поне до един момент. Може би във всяко семейство и връзка и различно.
Виж целия пост
# 9
Границата е, когато свекървата започне да те води по диетолози и ин витро клиники от любов.
Виж целия пост
# 10
Любовта на свекървата не признава граници Stuck Out Tongue Closed Eyes
Виж целия пост
# 11
Благодаря за примерите за намеса от деца към родители.
Признавам, че не се бях сетила за намеса относно брак. Да, не трябва в такава посока, освен ако няма деменция или друго заболяване, което да пречи на човек да взема правилно решение.
Пращането на село за мен не е намеса, а е ограбване, защото обикновено е свързано с имоти.
Воденето на лекар винаги е за доброто на човек. Да, наистина всеки има право да реши дали да живее и как да умре (даже съм твърдо за евтаназията), но след информиран избор. А няма как да е информиран, ако не се иде па лекар.
Аз самата съм много страхлива за ходене на лекар и скръндзава, заради младите ми години, когато гледах болните си родители. И много ми се иска някой миналата година да беше упражнил "насилие" над мен и да ме беше "принудил" да отида пет месеца по-рано на преглед, вместо да чакам да ми се възстановят здравните права. Ама ММ е мекушав в това отношение, като промрънкам и кажа, че не искам и се отказва. Заради 50 лева... а не е като да сме ги нямали.
Та щом става въпрос за здраве, смятам че никоя загриженост не е прекалена и всяка намеса е оправдана до диагнозата. А след диагнозата, наистина всеки да решава, ако е психически здрав.
Виж целия пост
# 12
Много бисери съм чела, ама това с воденето на лекар, че е насилие е топ-а.Аз от разстояние организирам прегледи на родителите си, понякога само ако споделят,че имат болежки и притеснения.Скоро със сестра ми организирахме преглед на мама в София- транспорт,лекари,скенери,сестра ми я води,защото живее там.Изобщо не й позволихме да ни противоречи. Важно ни е да е пълноценна за себе си, да живеят спокойно с тати, и не на последно място,ако те са добре и способни да се гледат сами, ние сме свободни от гледане на възрастни болни хора .
    За свекърва ми не се погрижиха на време, прекара при мен последния месец от живота си. Ми не го пожелавам на никой.
Виж целия пост
# 13
Водене на лекар насила. Когато възрастният не иска. За това става въпрос. Това "насила" все се пропуска. Случайно, разбира се.
Виж целия пост
# 14
Водене на лекар насила. Когато възрастният не иска. За това става въпрос. Това "насила" все се пропуска. Случайно, разбира се.
Ами няма проблем да не иска, обаче някак си после може да се наложи да го гледаш. И тогава изведнъж искат....гледането.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия