Обикновено свързваме гирляндите с коледните празници. Толкова сме свикнали да украсяваме града, домовете и коледните си елхи със светлинки само през зимата, че рядко ни хрумва възможността да ги използваме и през другите сезони, особено през лятото. На практика те перфектно могат да разнообразят външния вид на кафенето, градината или терасата и да изненадат приятно нашите гости.

Ето няколко идеи как можем да използваме LED гирляндите през топлите месеци:

Празнична украса


За да разнообразим всеки празник, който отбелязваме през лятото, трябва предварително да помислим и за светлинния дизайн.

Например сватбата, независимо дали се празнува на открито, или на закрито, трябва да има вълшебна и незабравима атмосфера. Това може да се постигне, ако използваме ефирни декорации за вечерната украса – LED фигури, гирлянди с топки над масите или обвити около сватбената арка. Колоните могат да бъдат покрити с LED ленти и светещи маркучи. Ако в някой момент изключим основното осветление, всички гости и младоженците ще се озоват във вълшебна обстановка, наситена с различни цветове.


Това важи и за всички останали празници, които празнуваме вечер – рождени и имени дни, годишнини от сватба и мн.др.


Светещите гирлянди като акцент в интериора

Чудили ли сте се защо декорираме дома си само за няколко седмици през зимата? В крайна сметка животът в светли, искрящи стаи е приятен през цялата година.

Най-популярният начин да украсим интериора с гирлянди е да създадем ефект на звездно небе на тавана. Това се прави с помощта на едноцветни LED декорации или мигащи светлини и на тъмно блясъкът им наподобява звездното небе. Такъв таван изглежда много хармонично в хола. Също така не се колебайте да украсите тавана на детската стая – децата ще бъдат възхитени от светещите звездички и другите интересни фигурки.

С помощта на светещи гирлянди можем да изпишем разни послания по стените. Те също са подходящи за подчертаване на някои „специални места“ в апартамента – например снимки, които са важни за нашето семейство.


Допълнителната подсветка създава романтична атмосфера в спалнята. С малко въображение можем да подредем коледните гирлянди така, че да се впишат естествено в стила на нашия дом.Приложение на светещите гирлянди в екстериора


Те могат да се използват не само като интериорни декорации на нашия апартамент, но и за екстериора на селската къща. В крайна сметка фасадата на една сграда е нейното лице и е първото нещо, което хваща окото не само на нашите гости, но и на случайните минувачи.

Има много възможности за декориране на сграда. Както и в случая с интериора, с помощта на мигащи светлини и LED ленти можем да направим надписи по стените. Много е популярно също така да се окачват светещи ресни по стрехите.

Контурът на сградата може да се маркира много красиво с помощта на светещ маркуч. С негова помощ можем да подчертаем всички важни структурни елементи на сградата – прозорците, вратите, верандата, контура на покрива.

Можем да инсталираме LED фигури и дървета в градината и да окачим LED топки над входа. Беседката в двора, пейката и дърветата, оплетени с ярки светлини, определено ще направят нашия двор най-светлия в района.

Важно е, преди да купим светещите гирлянди, да се убедим, че са подходящи за външна употреба. Това означава, че степента им на защита трябва да бъде най-малко IP 44. Такива декорации не се страхуват нито от дъжд, нито от слънце.


Използване на гирляндите в бизнеса


LED гирляндите изглеждат страхотно при декориране на кафенета и ресторанти, както и на летни зони за почивка. За да привлекат вниманието на клиентите, обикновено се използват светлини със спокойни цветове, без трептене. LED дърветата на входа на заведението изглеждат много красиво и веднага грабват вниманието на хората, излезли на разходка.

Светещите гирлянди са много ефектни и при декориране на вечерни корпоративни събития, особено ако се провеждат сред природата.Светещи гирлянди край басейна

Смята се, че наличието на собствен басейн в двора е достатъчна украса на къщата и затова рядко се използват допълнителни декорации. Но вечер неосветеният басейн изглежда просто като тъмна локва вода.

Светодиодните лампички променят всичко. Можем да опънем гирлянд като дъжд или като мрежа върху него. Разноцветни мигащи или постоянни светлини ще се отразяват във водата и ще създават радостна атмосфера. Благодарение на този прост метод на декорация зоната около басейна ще се превърне в импровизиран кът за почивка. Кой не би искал да поседи късно вечер близо до повърхността на водата, по която блестят стотици светлини? Това ще направи и нощните плувания много по-приятни.

Можем също така да подчертаем очертанията на басейна с ярко оцветен LED маркуч. Това не само ще направи нощта по-вълшебна, но и ще ни предпази от случайно падане във водата през нощта.Пожелаваме ви незабравими и топли летни вечери, споделени с любимите ви хора! 
Виж целия пост